ajutor pt. 390

lomanarn992

ajutor pt. 390

#1 Mesaj de lomanarn992 »

Am nevoie urgent de ajutor!

Am o firma infiintata recent, plattoare de TVA, care in luna februarie 2010 a efectuat o achizitie intracomunitara, din United Kingdom. La cod operator intracominitar se trece doar numarul?

Spre exemplu pentru achizitiile din Romania, ca de exemplu cumparare de stampila, registre, consumabile, etc.(la crearea unui furnizor se trece obligatoriu pentru firmele platitoare de TVA si RO urmat de numar)?

PS. Am nevoie urgent de ajutor, deoarece din cate stiu declaratia 390 se depune pana in 15.02.2010. Daca am efectuat o achizitie intracomunitara, trebuie sa trec la declararea decontului de TVA-300, lunar? Daca da care este numarul declaratiei?

lomanarn992

Re: ajutor pt. 390

#2 Mesaj de lomanarn992 »

[quote="lomanarn992"]Am nevoie urgent de ajutor!

Am o firma infiintata recent, plattoare de TVA, care in luna februarie 2010 a efectuat o achizitie intracomunitara, din United Kingdom. La cod operator intracominitar se trece doar numarul?

Spre exemplu pentru achizitiile din Romania, ca de exemplu cumparare de stampila, registre, consumabile, etc.(la crearea unui furnizor se trece obligatoriu pentru firmele platitoare de TVA si RO urmat de numar)?

PS. Am nevoie urgent de ajutor, deoarece din cate stiu declaratia 390 se depune pana in 15.02.2010. Daca am efectuat o achizitie intracomunitara, trebuie sa trec la declararea decontului de TVA-300, lunar? Daca da care este numarul declaratiei?[/quote]

eugen01

#3 Mesaj de eugen01 »

1.In ConfigurareSocietati, bifati casuta "cu operatii in valuta"(daca aveti operatii in valuta)
2.La completarea datelor despre furnizor in celula pentru CUI completati numai numarul, indicativul de tara il alegeti in coloana Tara.(Mai multe amanunte in Manualul Saga>IntrariIesirivaluta)

Scrie răspuns