Gestiuni cantitativ valorice

mereutad482

Gestiuni cantitativ valorice

#1 Mesaj de mereutad482 »

Cumpar zahar ambalat la kg. O parte o comercializez ca marfa en gros tot la 1kg, alta parte o ambalez la pliculete de 5g si o vand ca atare. Cate tipuri de articole trebuie create:
- zahar - kg - materii prime - la cumparare
- zahar - kg - marfuri en gros - transfer pentru vanzare
- zahar - plic - produs finit - obtinut prin ambalare
- zahar - plic - marfa en gros - transfer pentru vanzare

E corect?

eugen01

#2 Mesaj de eugen01 »

Din moment ce produsul finit are aceleasi caracteristici (plic 5 g) as zice ca e de ajuns un singur articol/denumire.
Pentru intrari, intr-adevar trebuie sa definiti un articol marfuri si unul materii prime.
Nu inteleg semnificatia "transfer pentru vanzare".Dar asta depinde de cum ati stabilit structura de gestiuni.

mereutad482

#3 Mesaj de mereutad482 »

Am facut intrarea intregii cantitati de zahar la materii prime si de acolo prin Transfer o parte merge la marfuri en gros pt a fi vanduta

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Dar la plic de ce mai introduci si marfa daca ai produse finite?

eugen01

#5 Mesaj de eugen01 »

(doar pentru a dezvolta un pic intrebarea lui B)

"În cazul în care tipul articolului din gestiunea destinaţie diferă de tipul articolului din gestiunea de origine, se va declaşa operaţia de schimbare de tip stoc, adica, transferul direct al unei cantităţi dintr-un articol într-un alt articol. Ambele articole trebuie să existe deja în nomenclatorul de articole.O astfel de funcţie este utilă spre exemplu în cazul în care societatea produce un produs finit care se vinde, dar în acelaşi timp constituie materie primă pentru alte produse finite sau semifabricate"
(ManualSaga>Contents>Operatii>OperatiicuStocuri>Transferuri)

Deci sa recapitulam Articole necesare:
1.Zahar (kg)- TipArticol>Marfuri.
2.Zahar (kg)- TipArticol>MateriePrima.
3.Zahar plic 5 g -Tip Articol>Produs Finit.
4.Orice alt articol ce participa la procesul de fabricatie (hartie pt pliculete de ex..) indiferent daca e consumabil sau auxiliar.(as sugera sa le bagati pe toate intr-o singura gestiune)
5.N-ar fi rau sa va mai creati o gestiune...Diverse.Asa...sa fie acolo...nu se stie cand va fi nevoie.

Pentru productie mai dati si o cautare pe forum..veti gasi multe idei interesante, practice.

Succes..!!

Scrie răspuns