atribut fiscal - furnizori si clienti

Ce crezi ca ar trebui introdus sau modificat la programe?

V-ar fi binevenita aceasta sugestie?

da
77
93%
nu
6
7%

Voturi totale: 83

balazse

#31 Mesaj de balazse »

Ma mai sustine o data. :D

balazse

#32 Mesaj de balazse »

Eu tot sustin aceasta idee.
De ce?
Mi se pare normal ca in cazul in care emit o factura (sunt inregistrat in scopuri de TVA) pentru o societate din UE (care la fel este inregistrat in scopuri de TVA) pe langa codul fiscal sa-i apara si atributul fiscal (ex: HU, SK, DE etc.). Pana la urma si noi cerem acest lucru cand ne emit ei o factura. Daca scriu aceste date la configurarea partenerilor la cod fiscal atunci nu imi iese declaratia 390, adica mi le trece in plus la cod operator. Asta inseamna ca de fiecare data cand doresc sa fac declaratia 390 trebuie sa modific la fiecare partener la care am livrat sau am achiztionat produse.

danilevicis

#33 Mesaj de danilevicis »

am votat si eu DA, din spirit de solidaritate cu colegii, desi, inca nu am operatii intracomunitare... :wink: :D
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

eugen01

#34 Mesaj de eugen01 »

asemenea (din spirit de solidaritate)...sugestiile celor care dovedesc experienta, dovada participarile lor la topicurile din forum, sunt bazate de pe lucrul practic...

balazse

#35 Mesaj de balazse »

Eu mai sustin o data sugestia. :D

munteanum325

#36 Mesaj de munteanum325 »

Sustin

lupoum

#37 Mesaj de lupoum »

SUSTIN n-am citit dar daca nici un mesaj contra....dar la acel meniu mai trebuie lucrat

eugen01

#38 Mesaj de eugen01 »

Administrator scrie:Am votat nu. :)

ehhmmm...un argument greeeu...de combatut !!! :)

colniceanur930

#39 Mesaj de colniceanur930 »

Da, e f. bine.
Si eu mai propun ceva, daca gresesc va rog sa ma atentionati..poate voi va descurcati bine cu furn. si clientii.
Programul e mai mult decat satisfacator, dar situatiile la furnizori si clienti pentru mine sunt o nebunie. Niciodata nu imi dau cu ce am in soldurile din balanta.
Dupa cate ati vazut s-a modificat ceva de curand , dar ce era inainte de asta ptr. mine era mult mai bine.
Acum de ex. cand ma uit pe Neachitat final din Sit. generala vad un sold iar cand intru individul vad cu totul altceva . A disparut coloana cu Neachitat care ptr. mine era destul de elocventa si ce sa mai zic ca am ajuns sa nu mai inteleg nimic din situatiile astea.
Daca voi va descurcati mai usor va rog sa-mi spuneti unde gresesc. Poate nu fac ceva bine. Multumesc f. mult

balazse

#40 Mesaj de balazse »

Desi aceste topic nu este pentru probleme, ci pentru propuneri o sa incerc sa descriu cum verific situatia furnizori si clienti.
De exemplu intrii in situatie funrizori. "Neachitat final" reprezinta soldul contului, iar "Neachitat la zi" iti arata soldul situatiei pe care il ai.
Daca "neachitat la zi" nu este scris ingrosat atunci este egal cu "neachitat final" (soldul contului). In caz contrar nu s-au facut asocierile intre facturi si plati, adica trebuie sa mergi si sa asociezi plata cu factura, dupa care iesi din "situatie furnizori" si revii (nu stiu de ce este nevoie de acest lucru, dar se pare ca doar asa face o "reindexare" a datelor) si vei avea supriza ca cele doua solduri sunt egale.
In cazul in care "neachitat final" (si se mai intampla) sa fie negativ in acest caz "neachitat la zi" o sa fie zero, deoarece plata in plus nu are la ce sa asocieze.
Daca nu am reusit sa intelegi sa-mi zici si o sa incerc o alta metoda de a explica.

balazse

#41 Mesaj de balazse »

Avand in vedere ca declaratia 390 trebuie depus lunar ar fi binevenite introducerea sugestiei propuse.
Sincer nu mi se pare normal ca in fiecare luna sa modific codul fiscal pentru furnizorii/clientii de la care am facut aprovizionare sau i-am livrat, ca sa se genereze corect declaratia 390, dupa care sa le modific inapoi sa fie corect pe factura.

balazse

Re: atribut fiscal - furnizori si clienti

#42 Mesaj de balazse »

Mai sustin o data propunerea. :D

muresanc

#43 Mesaj de muresanc »

sustin si eu propunerea

balazse

#44 Mesaj de balazse »

Mai sustin o data propunerea.