Buna seara
am urmatoarea situatie: in ianuarie am avut TVA de plata.
Nu l-am platit pana in prezent.
Deja am primit somatie de plata si titlu executoriu.
Speram sa pot sa ''scap'' sa nu platesc, in februarie am TVA de recuperat, si speram sa fac compensare in decont...
Nu este posibil acest lucru?
Chiar trebuie sa platesc acest TVA?
Va multumesc
neplata TVA
Puteti scapa. Veti ramane cu o penalizare in contul TVA care se constituie separat de catre Administratia Financiara. Aceasta penalizare "ingheata" fara sa creasca obligatia de plata in sine.
Inainte de aderarea Romaniei la UE (ceva mai in spate de fapt) nu era permis acest lucru. Daca aveai de plata TVA, trebuia sa-l achiti.
S-a renuntat la obligativitate.
Inainte de aderarea Romaniei la UE (ceva mai in spate de fapt) nu era permis acest lucru. Daca aveai de plata TVA, trebuia sa-l achiti.
S-a renuntat la obligativitate.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
-
neplata TVA
Buna ziua
va multumesc pentru raspuns.
Am inteles bine? Platesc doar penalitatile, si in decontul aferent lunii februarie fac compensare cu cel de recuperat, si nu il mai platesc pe cel din ianuarie?
Va multumesc
va multumesc pentru raspuns.
Am inteles bine? Platesc doar penalitatile, si in decontul aferent lunii februarie fac compensare cu cel de recuperat, si nu il mai platesc pe cel din ianuarie?
Va multumesc
Exact.
Veti plati majorarile asa cumsunt ele calculate in fisa de evidenta.
Pentru acuratetea calculului:
suma neachitata x numar de zile x 0,1%/zi intarziere.
Va faceti calculul SI PLATITI IN CONTUL DE PENALIZARI DE TVA care este un alt cont, nu este contul in care platiti regulat TVA.
Veti plati majorarile asa cumsunt ele calculate in fisa de evidenta.
Pentru acuratetea calculului:
suma neachitata x numar de zile x 0,1%/zi intarziere.
Va faceti calculul SI PLATITI IN CONTUL DE PENALIZARI DE TVA care este un alt cont, nu este contul in care platiti regulat TVA.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
-
Neplata tva
Va multumesc tare mult pentru ajutor.
Un weeckend placut sa aveti.
Un weeckend placut sa aveti.
-
Neplata TVA
Imi cer scuze, revin cu o intrebare.
Cu Titlul executoriu ce se se intampla in acest caz?
Daca eu nu platesc TVA-ul pe ianuarie, si il compensez in decont cu cel de recuperat din Februarie, achit doar penalitatile, nu ne vor pune oricum poprire pe cont?
Este prima data cand ma lovesc de aceasta situatie, imi cer scuze ca insist, dar vreau sa inteleg exact tot demersul.
Va multumesc.
Cu Titlul executoriu ce se se intampla in acest caz?
Daca eu nu platesc TVA-ul pe ianuarie, si il compensez in decont cu cel de recuperat din Februarie, achit doar penalitatile, nu ne vor pune oricum poprire pe cont?
Este prima data cand ma lovesc de aceasta situatie, imi cer scuze ca insist, dar vreau sa inteleg exact tot demersul.
Va multumesc.