Acte somaj!

vargaa

Acte somaj!

#1 Mesaj de vargaa »

Am un angajat ce a plecat din firma in luna 09.2009 , acu iese in somaj de la o alta societate. Mi-a spus ca are nevoie de anexa 14, i-am dat-o si acum m-a sunat sa-mi spuna ca ii mai trebuie si ceva certificat privind stadiul de cotizare de la somaj si ca anexa 14 trebuie vizata de cei de la Somaj. Intrebarea mea este...pt respectivul certificat, eu trebuie sa merg la Somaj sa-l scot, pe firma? Sau el ca fost angajat merge sa-l ia si la fel si cu anexa 14, trebuie sa o duc la Somaj sa o vizeze cei de acolo sau e treaba lui sa o duca?
Nu stiu mai nimic despre lucrurile astea, e prima data cand ma confrunt cu asa ceva...
Va rog mult ajutati-ma cu un sfat.
Multumesc anticipat!
Aura :)

meira

#2 Mesaj de meira »

Faza cu stagiul de cotizare am intalnit-o in cazul in care salariatul are domiciliul in alt judet si de la AJOFM de acolo i se solicita un stagiu de cotizare de la AJOFM unde ati depus declaratiile.
Deci cred ca se elibereaza de Somaj salariatului iar de vizarea anexei 14 nu am auzit dar cred ca poate merge tot salariatul.

romani473

#3 Mesaj de romani473 »

daca e din alt judet da merge firma la somaj da cnp si ii da stagiul de cotizare, daca e din judet merge el si gata
acum am avut un caz.
IoanaR

vargaa

#4 Mesaj de vargaa »

Problema e in felul urmator...angajatul e din alt judet, dar si noi, firma suntetm in alt judet:P adica...firma e inregistrata in Cj dar punctul de lucru e la BM, la Cj nu avem pe nimeni, doar in acte e trecut sediul acolo, activitatea se desfasoara la BM.
Si bineanteles actele le depunem la Cj, dar eu pana luna viitoare intr-o vreme nu merg la Cj, si nu as vrea sa fac un drum degeaba pana acolo.
In situatia asta eu am obligatia sa merg sa-i scot acel certificat si sa vizez anexa 14? Sau e obligatia lui? Pot sa-i spun omului ca nu ma duc si sa mearga el sa-si rezolve sau intra in atributiile mele?

romani473

#5 Mesaj de romani473 »

da si eu sunt dl cluj, am avut recent pt bucuresti
- le a cerut prin fax dl ei si i au trimis la bucuresti
- in afara de adeverinta completata pt 12 luni de cotizare,nu am stampilat nimic
IoanaR

vargaa

#6 Mesaj de vargaa »

Sa vedem daca am inteles...poate sa sune la Somaj la Cluj si cei de acolo ii trimit pe fax acel certificat? Inseamna ca am scapat de un drum si de o coada la care sa stau...ziceai ca esti din Cj...deci sti ce randuri infernale sunt acolo :)
Multumesc pt ajutor!

romani473

#7 Mesaj de romani473 »

da stiu...de acea zic
IoanaR

simonag

#8 Mesaj de simonag »

Este obligatia firmei de a-i intocmi dosarul.
Pentru salariatii care au domiciliul in alt judet fata de sediul firmei apare necesitatea stagiului de cotizare.
Sunt necesari urmatorii pasi.
1.Se depune decl de somaj ptr.ultima luna(daca este absolut necesar ptr.indeplinirea stagiului sau daca se poate,nu e rau)eventual se si plateste.
2.Se intocmeste anexa 14-26 in 2ex.
3.Se face o cerere din partea firmei pentru eliberarea stagiului de cotizare.
4.la agentia judeteana de somaj se merge cu cererea,anexa,copie dupa buletinul salariatului.Se sta la coada(mare de felul ei)si dupa ti se spune sa revii.Daca ai noroc in cursul aceleaiasi zile obtii hartia.
5.salariatului ii dai si anexa14-26 si stagiul,pe langa restul.
succes

Scrie răspuns