CMR-ul la cine ?

constantinv970

CMR-ul la cine ?

#1 Mesaj de constantinv970 »

Lucrez la o firma care efectueaza intermedieri transporturi.CMR-ul la cine trebuie sa fie?Un client cu care am colaborat ,are control si mi-a solicitat CMR-urile,nu stie exact nici el cine trebuie sa le detina.Pana ne lamurim ,eu i le trimit pe fax.

fagarasa176

#2 Mesaj de fagarasa176 »

Uniunea Transportului Rutier International (IRU) a revizuit modelul scrisorii de trasura CMR .

Modificarile se refera la forma documentului stabilita in 1976 si au scopul de a valorifica experienta celor trei decenii de folosinta a primei variante si de a tine pasul cu evolutia practicilor din transport. IRU a facut si precizari despre modul in care se recomanda a fi completata noua scrisoare CMR de catre transportator si partenerii sai pentru a-si proteja cat mai bine interesele, iar Asociatia Romana pentru Transport Rutier International (ARTRI) a publicat un document care reuneste aceste recomandari. Potrivit informatiilor furnizate de ARTRI, scrisoarea CMR este tiparita in 4 exemplare:

– rosu (exemplarul pentru expeditorul marfii);

– albastru (exemplarul pentru destinatar care insoteste marfa pe toata perioada transportului);

– verde (exemplarul pentru transportator);

– negru (exemplarul rezervat demersurilor administrative).
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

Scrie răspuns