un raspuns!!!!!!!

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
rusum727

un raspuns!!!!!!!

#1 Mesaj de rusum727 »

Cine are obligatia de a intocmi o balanta de verificare la o asociatie de proprietari ???? Casiera e angajata pe post de contabil cu studi superioare (economice ) si cere aceasta balanta de la cenzor stau si ma intreb e corect ???????
Multumesc! :roll:

vinczellero

#2 Mesaj de vinczellero »

CINE CERE ?

eugen01

#3 Mesaj de eugen01 »

Situatiile financiare pot fi semnate numai de:
- directorul economic, contabilul-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie (potrivit legii);
- persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale CECCAR

banuiesc ca nu are sens sa mai insir si baza legala incepand cu L82 cu toate modificarile ulterioare si modificari la modificari...

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Întrebarea lui vinczellero este mai mult decît logică şi justificată. Şi eu aş întreba la fel.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

rusum727

#5 Mesaj de rusum727 »

Balanta o cere casiera-contabila asociatiei de la cenzor,spune ca asta e de datoria cenzorului sa o intocmeasca si sa o depuna la primarie.E corect?

Multumesc!

eugen01

#6 Mesaj de eugen01 »

Art. 20. - Cenzorul sau comisia de cenzori a asociatiei de proprietari are, in principal, urmatoarele atributii:
a) verifica legalitatea actelor si documentelor, a hotararilor, deciziilor, regulilor si a regulamentelor;
b) verifica executia bugetului de venituri si cheltuieli;
c) verifica gestiunea financiar-contabila;
d) cel putin o data pe an, intocmeste si prezinta adunarii generale rapoarte asupra activitatii sale si asupra gestiunii asociatiei de proprietari, propunand masuri.

(Norma Metodologica de aplicarea a Legii 230/2007)

rusum727

#7 Mesaj de rusum727 »

Da e ok asta o stiu si eu citisem asta dar eu vreau sa stiu concret trebue sa o intocmesc eu da ori ba ........... :?:

tomac

#8 Mesaj de tomac »

Balanta o intocmeste contabila.Cum sa o ceara de la cenzor? E culmea.Ala o verifica.Daca dvs sunteti contabila cu pricina, nu e bine.Defel.
Din ce stiu eu la asociata de proprietari se poate tine o evidenta in partida simpla.Vedeti OMFP 1969/2007

eugen01

#9 Mesaj de eugen01 »

Art. 21. - (1) Asociatiile de proprietari au obligatia sa organizeze si sa conduca contabilitatea proprie, potrivit prevederilor Legii contabilitatii nr. 82 / 1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in partida dubla
Art.22. - (6) Contabilul raspunde de organizarea si conducerea contabilitatii, in conditiile legii
- (8) In situatia in care asociatia de proprietari angajeaza un casier, acesta raspunde de efectuarea operatiunilor de incasari si plati in numerar, cu respectarea prevederilor Regulamentului operatiunilor de casa.

as trage concluzia ca e o incompatibilitate intre functia de cenzor si functia de contabil la aceeasi asociatie.
E de inteles mirarea lui v

rusum727

#10 Mesaj de rusum727 »

Tomac :shock: eu sunt cenzor la asociatie ,iar contabila -casier cu studi cum v-am spus superioare (economice) remarca o fac pentru ca e si de specialitate adik vorbim aceeasi limba a reusit sa -mi strice toata ziua de astazi cu acasta balanta facuta de mine.Ea nu face altceva decat sa incaseze si trimite la o firma de conta. sa faca listele pentru locatarii......pai ...nu-si justifica atunci functia de contabil !

Multumesc din suflet Tomac si un PASTE FERICIT !!

tomac

#11 Mesaj de tomac »

Nu ati precizat ca sunteti cenzorul :)
Si nici eu nu am zis ca sunteti contabila :P
Am spus doar ca in ipoteza in care ati fost contabila, nu era ok :)
Ultima oară modificat Mar Mar 30, 2010 9:11 pm de către tomac, modificat 1 dată în total.

bogeanua

#12 Mesaj de bogeanua »

Pentru Eugen01:
Prin OMF 1969/2007 s-au aprobat Reglementarile contabile privind organizarea si conducerea contabilitatii in partida simpla care are ca sfera de aplicare:

1. Categoriile de persoane juridice fără scop patrimonial care pot organiza şi conduce contabilitatea în partidă simplă, sunt următoarele:
a) unităţile de cult;
b) asociaţiile de proprietari.
2. Au obligaţia de a organiza şi conduce contabilitatea în partidă simplă persoanele juridice fără scop patrimonial în al căror act normativ de înfiinţare există prevederi exprese în acest sens.

Deci nu este obligatoriu Balanta de verificare.

rusum727

#13 Mesaj de rusum727 »

Va multumesc pentru raspunsurile date acum m-am lamurit .

eugen01

#14 Mesaj de eugen01 »

b>
Merci pentru precizari.A amintit si Tomac de acest omfp.Eu am incercat doar sa subliniez obligatiile cenzorului, de verificare.

Scrie răspuns