SAGA in retea VPN
SAGA in retea VPN
Am o problema cu SAGA si cu lucrul in rețea. Problema se prezintă astfel:
1. Am SAGA instalat pe un server (Proc. 2,8 GHz Core 2 Duo, 3 GB RAM, HDD 150 GB 10000 RPM, WIN XP). Conexiune internet 20 Mbps download, 5 Mbps upload (RDS).
2. O stație care lucrează in SAGA pe rețea locala (interconectare prin router), merge foarte bine.
3. Depozit (locație diferita) cu stație conectata la SAGA server prin server Hamachi prin conexiune 20 Mbps download, 2 Mbps upload (Romtelecom). Merge extrem de încet, întârzieri de 4-5 minute la intrare in ieșiri sau intrări.
4. Magazin (locatie diferita) cu stație conectata la SAGA server prin server Hamachi prin conexiune 24 Mbps download, 5 Mbps upload (UPC). Întârzieri de 2-3 min la intrări/ieșiri.
Ce alta soluție as putea folosi pentru a putea utiliza SAGA in continuare?
1. Am SAGA instalat pe un server (Proc. 2,8 GHz Core 2 Duo, 3 GB RAM, HDD 150 GB 10000 RPM, WIN XP). Conexiune internet 20 Mbps download, 5 Mbps upload (RDS).
2. O stație care lucrează in SAGA pe rețea locala (interconectare prin router), merge foarte bine.
3. Depozit (locație diferita) cu stație conectata la SAGA server prin server Hamachi prin conexiune 20 Mbps download, 2 Mbps upload (Romtelecom). Merge extrem de încet, întârzieri de 4-5 minute la intrare in ieșiri sau intrări.
4. Magazin (locatie diferita) cu stație conectata la SAGA server prin server Hamachi prin conexiune 24 Mbps download, 5 Mbps upload (UPC). Întârzieri de 2-3 min la intrări/ieșiri.
Ce alta soluție as putea folosi pentru a putea utiliza SAGA in continuare?
Am incercat, problema care ma gandesc ca afecteaza lucrul intr-o astfel de retea este interconectarea intre diferite conexiuni de internet (RDS, Romtelecom, UPC). M-am gandit si la varianta folosirii unui server ftp, dar nu merge nici asa. Prin remote acces nu se poate deoarece sunt 3-4 utilizatori conectati permanent.
- fagarasa176
Dupa cum a spus si colegul nostru tomac in topicul http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... retea+saga citez "SAGA nu este optimizat pentru asa ceva (lucru prin VPN) sau retele de tip lan-over-net. Riscurile sunt pe masura" deci fiecare pe riscul lui....
La tine prb este ca sunt prea multi utilizatori conectati in acelasi timp, iar timpul de raspuns este ff mare...
Nu cred ca exista solutie
Imi pare rau
Daca gasesti rezolvare la aceasta prb te rog sa ne dai si nou rezolvarea...in rest numai bine
La tine prb este ca sunt prea multi utilizatori conectati in acelasi timp, iar timpul de raspuns este ff mare...
Nu cred ca exista solutie

Imi pare rau

Daca gasesti rezolvare la aceasta prb te rog sa ne dai si nou rezolvarea...in rest numai bine

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Am testat lucrul in SAGA in retea VPN, dar cu conexiuni de la acelasi furnizor (RDS), asa merge aproximativ in timp real (intarzieri de 4-5 secunde). Asa ar merge, problema mea este ca la locatiile respectiv nu se poate decat cu furnizori diferiti.
Am putea sa propunem o astfel de optiune, si anume:
sa existe un server pe care sa fie pusa baza de date, iar la statiile client sa se foloseasca doar programul, preluare de date sa se faca din server.
Licente sa fie pe fiecare client in parte(3 clienti, 3 licente). Nu cred ca ar fi problema sa se cumpere aceste licente pe fiecare in parte deoarece cei care s-au obisnuit sa lucreze in SAGA le-ar conveni solutia asta.
Am putea sa propunem o astfel de optiune, si anume:
sa existe un server pe care sa fie pusa baza de date, iar la statiile client sa se foloseasca doar programul, preluare de date sa se faca din server.
Licente sa fie pe fiecare client in parte(3 clienti, 3 licente). Nu cred ca ar fi problema sa se cumpere aceste licente pe fiecare in parte deoarece cei care s-au obisnuit sa lucreze in SAGA le-ar conveni solutia asta.
Nu se poate.
Asta pentru ca VFP are niste limitari.
Daca s-ar porta aplicatia, mai exact baza de date, pe SQL Server sau pe un alt server de baze de date si, eventual, ar fi rescris executabilul intr-un alt limbaj de programare, da, ar fi mai eficient.
Asa cum e proiectat acum, nu e nicio sansa sa functioneze eficient.
Trebuie sa intelegeti ca si portarea nu se face peste noapte. Chiar proiectarea bazei de date e consumatoare de timp.Plus ca trebuie vazut daca se folosesc proceduri stocate si daca da, pentru ce anume, polus alte nspe mii de detalii (spre exemplu normalizarea si optimizarea bazei de date)
Asta pentru ca VFP are niste limitari.
Daca s-ar porta aplicatia, mai exact baza de date, pe SQL Server sau pe un alt server de baze de date si, eventual, ar fi rescris executabilul intr-un alt limbaj de programare, da, ar fi mai eficient.
Asa cum e proiectat acum, nu e nicio sansa sa functioneze eficient.
Trebuie sa intelegeti ca si portarea nu se face peste noapte. Chiar proiectarea bazei de date e consumatoare de timp.Plus ca trebuie vazut daca se folosesc proceduri stocate si daca da, pentru ce anume, polus alte nspe mii de detalii (spre exemplu normalizarea si optimizarea bazei de date)
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Pentru Pascutac.Incearca acest patch
http://www.kood.org/terminal-server-patch-21/ si vei putea lucra pe un server prin remote desktop cu mai multi utilizatori simultan pe care ai un silmplu xp pro .Functioneaza perfect . Daca doresti mai multe informatii gasesti aici :http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?t=9875 . Am incercat toate variantele de lucru la distanta cu Saga , mi se pare varianta ceea mai eficienta si ferita de erori.
http://www.kood.org/terminal-server-patch-21/ si vei putea lucra pe un server prin remote desktop cu mai multi utilizatori simultan pe care ai un silmplu xp pro .Functioneaza perfect . Daca doresti mai multe informatii gasesti aici :http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?t=9875 . Am incercat toate variantele de lucru la distanta cu Saga , mi se pare varianta ceea mai eficienta si ferita de erori.
Mersi de mesaj, dar am incercat si asta dejabriscb scrie:vei putea lucra pe un server prin remote desktop cu mai multi utilizatori simultan pe care ai un silmplu xp pro .Functioneaza perfect . Daca doresti mai multe informatii gasesti

Re: SAGA in retea VPN
in cazul in care s-ar folosi un Windows server 2003, poate ar fi de folos http://technet.microsoft.com/en-us/libr ... 10%29.aspx
Re: SAGA in retea VPN
Hamachi este cea mai proasta inventie, dupa Windows evident
. Limiteaza conexiunea, poti sa ai si 100 mega garantat, fibra optica. Cea mai buna solutie si cea mai sigura, rezolvand si problema caselor de marcat este o conexiune Layer 2. Doar ca, da, de preferat sa fie acelasi provider, altfel te rupe la pret.