probleme concediu medical
-
probleme concediu medical
de jumate de ora citesc dar nimic asemanator cu ceea ce ma confrunt eu...
la un concediu de sarcina si lauzie de pe 23 martie 2010-31 martie 2010...inseamna 128 zile lucrate si 56 suspendate...asta la un salariu de 1200 brut inseamna 835....dar la care se adauga 340 cat e concediul medical si se scad celelalte contributii si ramane 950...este bine???
am facut decizia de suspendare la itm cu 23.03.2010 dar nu stiu cum sa operez in program...adaug la utima zi lucrata 22.03.2010???este de ajuns???
va rog ajutorrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!
la un concediu de sarcina si lauzie de pe 23 martie 2010-31 martie 2010...inseamna 128 zile lucrate si 56 suspendate...asta la un salariu de 1200 brut inseamna 835....dar la care se adauga 340 cat e concediul medical si se scad celelalte contributii si ramane 950...este bine???
am facut decizia de suspendare la itm cu 23.03.2010 dar nu stiu cum sa operez in program...adaug la utima zi lucrata 22.03.2010???este de ajuns???
va rog ajutorrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!
-
vreau sa zic ca dupa ce am pus ultima zi lucrata...in loc de 128 de zile lucrate imi pune 72 si nu inteleg de ce...iar cand dau validare ma atentioneaza ca salariatul avea dreptul la 5 zile de concediu de odihna si nu le-a avut si trebuie si am dat yes...iar la urma nu mai iese 950, ci 693......e clar ca trebuie sa depun rectificative...dar macar ziceti-mi daca este bine, va rooooggggg!!!!
Cred ca te-ai incurcat destul de bine. Nu incurca "sarcina si lauzie" cu "crestere copil 2ani/3ani".
Doar cand intra in crestere copil se face suspendare de contract, pe perioada de "sarcina si lauzie" va aduce certificat medical.
Dupa ce nu mai primeste certificat medical, va face o cerere scrisa prin care cere intrarea in crestere copil, doar atunci faci suspendarea contractului de munca (atentie este vorba de suspendare si nu incetare a contractului de munca).
De altfel nu este normal sa-l pui la ultima zi de lucru 22.03.2010, cand persoana respectiva a avut concediu medical.
Doar cand intra in crestere copil se face suspendare de contract, pe perioada de "sarcina si lauzie" va aduce certificat medical.
Dupa ce nu mai primeste certificat medical, va face o cerere scrisa prin care cere intrarea in crestere copil, doar atunci faci suspendarea contractului de munca (atentie este vorba de suspendare si nu incetare a contractului de munca).
De altfel nu este normal sa-l pui la ultima zi de lucru 22.03.2010, cand persoana respectiva a avut concediu medical.
cei de la itm mi-au zis sa fac decizie de suspendare cu 23.03.2010 cu art 50 a) si apoi dupa cele 42 de zile de concediu de sarcina si lauzie adik pe 03.05. 2010 probabil voi face incetarea contractului cu art 51 a)??????????????
...eu am inteles ca aceasta decizie de suspendare nu o inregistrez nicaieri... ultima zi lucrata va fi 03.05.2010?...apoi intra in concediu de crestere copil 2/3 ani....
dar este bine cum s-a calculat pe statul de plata...
va spun sincer ca am citit multe topicuri dar mai mult m-am ametit....
...eu am inteles ca aceasta decizie de suspendare nu o inregistrez nicaieri... ultima zi lucrata va fi 03.05.2010?...apoi intra in concediu de crestere copil 2/3 ani....
dar este bine cum s-a calculat pe statul de plata...
va spun sincer ca am citit multe topicuri dar mai mult m-am ametit....
Sincer m-as bucura daca ai da informatiile asa cum trebuie (si nu te grabii doar sa postezi intrebarea, ca poate o sa fii inteles mai greu).
In primul rand in martie sunt 23 de zile lucratoare. Pentru 16 zile lucrate salariul brut este de 835 lei (1.200/23*16). Salariul pentru concediul medical este 340 lei ((((1.200*6)/126)*85%)*7). Venit brut realizat este 1.175 lei.
Referitor la cele 42 de zile (ar fi trebuit sa citesti totusi OU.158/2005 art.24 pct.(1)si(2)), se pot acorda pentru lauzie 63 de zile dupa nastere, dar care nu poate fi mai mic de 42 de zile calendaristice, adica va trebui sa vezi care este perioada pe ultimul certificat medical.
Cand angajata va dori sa intre in crestere a copilului pe baza cererii vei face decizia de suspendare a contractului conform art.51 lit.a.
In primul rand in martie sunt 23 de zile lucratoare. Pentru 16 zile lucrate salariul brut este de 835 lei (1.200/23*16). Salariul pentru concediul medical este 340 lei ((((1.200*6)/126)*85%)*7). Venit brut realizat este 1.175 lei.
Referitor la cele 42 de zile (ar fi trebuit sa citesti totusi OU.158/2005 art.24 pct.(1)si(2)), se pot acorda pentru lauzie 63 de zile dupa nastere, dar care nu poate fi mai mic de 42 de zile calendaristice, adica va trebui sa vezi care este perioada pe ultimul certificat medical.
Cand angajata va dori sa intre in crestere a copilului pe baza cererii vei face decizia de suspendare a contractului conform art.51 lit.a.
-
cu aceasta ultima postare m-ati mai lamurit...ca eram in aer total...
revin cu niste completari:
- tot concediul medical este din 23.03.2010 pana 03.05.2010 si rezulta 42 de zile calendaristice (am citit art pe care mi l-ati dat...ea nu a luat concediu si inante de a naste, ci doar de la data de mai sus)...
- asa am pe statul de plata pt luna martie...venit brut 1075...net 950 (scazute contributiile)
Concluzii
inseamna ca am facut bine...m-am speriat ca acum trebuie sa fac rectificative peste tot...
acea decizie de suspendare cu art 50 a) nu o inregistrez in revisal (este doar pentru evidenta angajatorului)
iar cu data de 04.03.2010 fac inca o decizie de suspendare cu art 51 a)
va rog sa ma corecati daca am gresit...si va multumesc inca odata ca m-ati ajutat cu raspunsuri...
revin cu niste completari:
- tot concediul medical este din 23.03.2010 pana 03.05.2010 si rezulta 42 de zile calendaristice (am citit art pe care mi l-ati dat...ea nu a luat concediu si inante de a naste, ci doar de la data de mai sus)...
- asa am pe statul de plata pt luna martie...venit brut 1075...net 950 (scazute contributiile)
Concluzii
inseamna ca am facut bine...m-am speriat ca acum trebuie sa fac rectificative peste tot...
acea decizie de suspendare cu art 50 a) nu o inregistrez in revisal (este doar pentru evidenta angajatorului)
iar cu data de 04.03.2010 fac inca o decizie de suspendare cu art 51 a)
va rog sa ma corecati daca am gresit...si va multumesc inca odata ca m-ati ajutat cu raspunsuri...
ma ajuta si pe mine cineva mai experimentat cu ceva informati?
platesc bine
-am concediu medical de 5 zile la urgenta este suportat din fs sau bass?
-dupa care am 5 zile mormale acestea sunt suportate din bass?
-am citit in gasa ca pot bifa fara somaj si fara impozit mie nu imi apar cele doua casute si in ce conditii se aplica fara somaj si impozit
si o ultima intrebare ce uc la cass impreuna cu declaratiile?
Va multumesc anticipat in speranta unor lamuriri
platesc bine

-am concediu medical de 5 zile la urgenta este suportat din fs sau bass?
-dupa care am 5 zile mormale acestea sunt suportate din bass?
-am citit in gasa ca pot bifa fara somaj si fara impozit mie nu imi apar cele doua casute si in ce conditii se aplica fara somaj si impozit
si o ultima intrebare ce uc la cass impreuna cu declaratiile?
Va multumesc anticipat in speranta unor lamuriri

- danilevicis
primele 5 zile calendaristice sunt suportate din fondul de salarii, daca concediul respectiv are bifa "initial". in continuare restul zileleor din CCI.
tomac scrie:Pentru ca la CAS si somaj nu exista bifa ci lista. La fel si la somaj
Alegeti din lista "Fara 0%".
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic