ordonanta 13
ordonanta 13
Nu stiu cum sa aplic ordonanta 13. Poate sa ma ajute cineva cu lamuriri?
Din cate inteleg nu se platesc contributiile de asigurari sociale datorate de angajatori.
Modificari la declaratiile de CAS si somaj nu au aparut si nu stiu cum as putea face declaratiile fara sa imi dea eroare, astfel ca din baza de calcul sa scot salariul persoanei pentru care beneficiez de reducere.
Alta nelamurire este ca daca salariatul plateste toate contributiile, de ce pt. stabilirea indemnizatiei de somaj i se utilizeaza salariul minim pe ec. si pt. stabilirea indemniz. de asigurari de sanatate la fel se foloseste salariul minim pe ec.
Din cate inteleg nu se platesc contributiile de asigurari sociale datorate de angajatori.
Modificari la declaratiile de CAS si somaj nu au aparut si nu stiu cum as putea face declaratiile fara sa imi dea eroare, astfel ca din baza de calcul sa scot salariul persoanei pentru care beneficiez de reducere.
Alta nelamurire este ca daca salariatul plateste toate contributiile, de ce pt. stabilirea indemnizatiei de somaj i se utilizeaza salariul minim pe ec. si pt. stabilirea indemniz. de asigurari de sanatate la fel se foloseste salariul minim pe ec.
-
in primul rand debifezi toate contributiile angajatorului din ecranul de salariati - evident, doar in cazul salariatilor pt. care beneficiezi de aceasta scutire prevazuta de oug 13.
Statul va fi foarte corect intocmit - Saga stie ce face! - iar in declaratii vei completa intocmai cum ai spus - suma la care este asigurat salariatul este de 600 lei - argumente pt. asta trebuie sa ceri legiuitorului - asa a vrut el.
eu am incercat pt. luna aprilie si merge bine, fara erori.
Daca te poticnesti, revino cu mesaj.
Statul va fi foarte corect intocmit - Saga stie ce face! - iar in declaratii vei completa intocmai cum ai spus - suma la care este asigurat salariatul este de 600 lei - argumente pt. asta trebuie sa ceri legiuitorului - asa a vrut el.
-
am un salariat cu studii superioare incadrat pentru care firma beneficiaza de ord.13 cu salariul de 1200 lei, am debifat la salariati la contributii angajator si am observat ca la contributii societate nu este scazuta suma de la calcul CCI si sanatate angajator, iar la cecelalte contributii mi se scade suma de4 1200 lei, este corect asa?
Daca firma beneficiaza de aceasta ord. mai poate beneficia si de legea 76/2002 art 80
Daca firma beneficiaza de aceasta ord. mai poate beneficia si de legea 76/2002 art 80
Te rog ajuta-ma, inteleg bine, ca sunt scutita doar la contributiile calculate la fond salar, nu si la cele retinute in stat?tudorachea scrie:in primul rand debifezi toate contributiile angajatorului din ecranul de salariati - evident, doar in cazul salariatilor pt. care beneficiezi de aceasta scutire prevazuta de oug 13.

Tot ordonanta 13
Referitor la "Saga stie ce face" sunt foarte de acord, in schimb se pare ca eu nu prea stiu ce fac, deoarece nu gasesc nicaieri unde sa pot debifa contributia societatii la fondul de sanatate, iar mie nu mi-a calculat bine contributiile angajatilor.(Ex. salar brut=720 lei, cb.cas=76, este bun, cb.somaj=4, dar 600x0.5%=3, cb.sanatate=40, dar 600x5.5%=33). Ce ma fac?... sau ce nu fac bine? Va rog, intindeti o mana de ajutor! Multumesc!
-
Te rog sa ma mai ajuti putin, ce fac cu declaratia de pensii de exemplu, salariatii apar fara venit in anexa, dar apare contributia de 76 de exemplu la 720 brut, daca introduc brut de 600 nu mai este buna anexa centralizatoare, te rog............modific si in anexa centralizatoare?, atunci nu mai bate cu statul de plata, ii retin omului 76 lei si declar ca am retinut la 600? Va rog, ajutor....septimiuv scrie:sunt scutite doar contributiile angajatorului
Pai legislatie am tot citit, dar ce facem cu contabilitatea, ca nu mai bate declaratia cu statul de plata.....oricum multumesc mult, macar aici putem discuta, ca cei de la finante nici nu au auzit saptamana trecuta de aceasta ordonanta, jenant pentru eiseptimiuv scrie:se pare ca nu prea ati inteles ironia mea de mai sus, mai cititi neste legislatie (gasiti pe la mine pe site) si reveniti