probleme tehnice la intrari

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
puscasz

probleme tehnice la intrari

#1 Mesaj de puscasz »

am o problema, cred ca e mai veche, dar abea acum o observ. la intrari marfa, la receptii dau direct procentul, de 3%, si imi apare o suma pe ecran, la adaus, prin calcul cei 3%. la tiparire apare cu totul alta suma, desigur prin insumare obtin un adaus total diferit per factura, decat ar trebui sa fie. nu stiu ce se intampla. rog ajutor, daca stie cineva de ce se intampla asa si ce trebuie sa fac? multumesc.
iata exemplul: intrare marfa 1 buc: pret de achiz.33.9+tva6,45=40.35.
adaus 3% (eu aleg) 1.01. pret de vanzare 41.55. cand scot tiparire, apare adaus 3%=7,65 si-mi modifica soldul la 378. nu inteleg cum ajunge la aceasta suma. oricum nu e cea reala. multumesc.
Ultima oară modificat Mar Mai 11, 2010 7:01 am de către puscasz, modificat 1 dată în total.

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

Dati un exemplu relevant ca sa putem vedea unde este buba.
Daca spuneti: adaosul meu pe ecran e unul si pe hartia tiparita e altul sa vedem ce si cum.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

eugen01

#3 Mesaj de eugen01 »

1.Cum aveti Configuratia?GestiuniGlobal-Valoric sau CantitativValoric sau si CV si GV???
2.Pentru explicatii, click-aiti butonul NC.
3.Acel 7.65 apare, pentru ca nu aveti bifat in ConfigurareSocietati, patratelul cu "Foloseste formula cu rulaje cumulate" si reprezinta diferenta dintre Pretul de vanzare(inclusiv TVA) si Pretul de achizitie(faraTVA).Deci nu aveti evidentiat TVA-ul neexigibil (4428).

Pentru global valoric ar trebui sa aveti definite gestiuni cu analitice(371.01, 371.02 etc..) in fisierul gestiuni.La intrari selectam analiticul aferent gestiunii.

mitur

Re: probleme tehnice la intrari

#4 Mesaj de mitur »

Am si eu o intrebare.

Am gresit numarul unui NIR. Intre timp am mai facut alte NIR-uri. Ca sa modific trebuie sa devalidez si sa revalidez mai multe NIR-uri.

Am vandut marfa din toate NIR-urile.

Nelamurirea mea este urmatoarea:

daca de exemplu am avut intr-un NIR 1000 suruburi

am vandut din ele 200 suruburi, deci au ramas 800 suruburi

trebuie sa-i modific numarul NIR-ului pt ca nu l-am introdus cum trebuie, il devalidez apoi il revalidez

cand il revalidez pe stoc o sa am iar 1000 de suruburi sau doar 800 ???

herganiec

Re: probleme tehnice la intrari

#5 Mesaj de herganiec »

daca schimbi doar nr de NIR stocul ramane acelasi.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

Scrie răspuns