Monografie 711
urmez pasii:
comanda in meniul diverse/comenzi
apoi productie
apoi transfer(din gestiunea de productie-cantitativ valoric in gestiunea magazin-cantitativ valoric gestiunea magazin setata in meniul gestiuni la pret de vanzare)
la iesiri trec produsele conform desfasuratorului de la casa de marcat
iar cand fac inchiderea.....la rulajul lui 121 am pe credit si valoarea lui 711
comanda in meniul diverse/comenzi
apoi productie
apoi transfer(din gestiunea de productie-cantitativ valoric in gestiunea magazin-cantitativ valoric gestiunea magazin setata in meniul gestiuni la pret de vanzare)
la iesiri trec produsele conform desfasuratorului de la casa de marcat
iar cand fac inchiderea.....la rulajul lui 121 am pe credit si valoarea lui 711
-
E normal sa fie asa daca se transfera productia la marfa. Soldul creditor al lui 711, in acest caz anuleaza costul productiei stocate.
Se vor inregistra venituri si cheltuieli la vinzarea marfii provenita din transferul la marfa a produselor finite.
Se vor inregistra venituri si cheltuieli la vinzarea marfii provenita din transferul la marfa a produselor finite.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
- danilevicis
Asa este. Si mie imi apare soldul lui 711 in 121, aferent productiei transferate la marfa.
Chiar la controlul avut acum, m-au intrebat de ce suma lui 711 este mai mica decat 601? (se uitau in registrul de evidenta fiscala). Si le-am spus, pai, acela este doar soldul, nu rulajul lui 711. Uitati-va in balanta la rulajul lui 711 si apoi comparati-l cu 601!

Chiar la controlul avut acum, m-au intrebat de ce suma lui 711 este mai mica decat 601? (se uitau in registrul de evidenta fiscala). Si le-am spus, pai, acela este doar soldul, nu rulajul lui 711. Uitati-va in balanta la rulajul lui 711 si apoi comparati-l cu 601!

Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic
va multumesc din suflet
s-a facut lumina si pe strada mea
la mine de ex 601=3734.03 iar 711=3722.05
inseamna ca diferenta este din rotunjiri,asai?
s-a facut lumina si pe strada mea
la mine de ex 601=3734.03 iar 711=3722.05
inseamna ca diferenta este din rotunjiri,asai?
Ultima oară modificat Mar Mai 11, 2010 3:14 pm de către dincad793, modificat 1 dată în total.
- danilevicis
-
Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu urmatoarea problema:
am avut in luna productie de semifabricate care au ramas pe stoc deoarece se vor folosi in alt proces de productie pentru obtinerea de produse finite.
Saga la finele lunii imi inchide 711=121-cu val semifabricatelor obtinute, iar mie nu-mi da soldul lui 121 exact cu aceasta suma.
cum trebuie sa procedez ,sa nu-l inchid pe 711 si sa ramana cu sold?
Multumesc!
am avut in luna productie de semifabricate care au ramas pe stoc deoarece se vor folosi in alt proces de productie pentru obtinerea de produse finite.
Saga la finele lunii imi inchide 711=121-cu val semifabricatelor obtinute, iar mie nu-mi da soldul lui 121 exact cu aceasta suma.
cum trebuie sa procedez ,sa nu-l inchid pe 711 si sa ramana cu sold?
Multumesc!