Sa ne cunoastem sarbatoritii

Scrie răspuns
teodorg133

#241 Mesaj de teodorg133 »

SA NE TRAITI CU NUMELE, GEORGETE SI GEORGIANE !!!! si o floare pt dvs. :wink:

Imagine

SA NE TRAITI CU NUMELE, GICA, GEORGE, GHEORGHE, GELU...etc.!!! si o cupa de sampanie pt dvs !!!! sanatate si bucurii in familiile dvs !!!

Imagine
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx

ciobanum147

#242 Mesaj de ciobanum147 »

La multi ani!!!!!!!!!! tuturor ce-si sarbatoresc astazi numele va pup si va doresc numai liniste si impliniri va dedic topicul cu melodiile preferate pe care colegii nostri ni l-au pus la dispozitie. :P

nesea

#243 Mesaj de nesea »

LA MULTI ANI FERICITI! va doresc tuturor celor ce-si sarbatoresc astazi numele.Putere de munca si sanatate sa aveti! :lol:

mogaa

#244 Mesaj de mogaa »

La multi ani tuturor celor ce poarta numele GHEORGHE GEORGETA,GIGI,GETA.

danilevicis

#245 Mesaj de danilevicis »

Imagine
Potrivit statisticilor existente la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor, din cele 963.612 persoane care poarta nume sau derivate ale numelui Sf. Mare Mucenic Gheorghe, majoritatea sunt barbati (771.067).

Sfantul mare mucenic Gheorghe este unul dintre cei mai cunoscuti si onorati sfinti ai crestinismului.
Cu toate acestea istoria vietii sale este foarte putin cunoscuta si multe legende avandu-l ca erou, au aparut de-a lungul timpului.
El este sarbatorit atat de Biserica Ortodoxa cat si de cea Romano Catolica (fiind totodata patronul Angliei), imaginea sa fiind intotdeauna asociata cu vitejia nemarginita si credinta in biserica crestina pana la sacrificiu suprem.

Traditia ortodoxa este ca Sf. Gheorghe s-a nascut in Capadocia intr-o familie crestina, tatal sau fiind general roman, iar la varsta de 30 ani Sf. Gheorghe a devenit la randul sau general in armata lui Diocletian. Sf. Gheorghe s-a ridicat impotriva hotararilor anti-crestine ale Consiliului de la Nicomedia (303), ceea ce i-a adus persecutii din partea lui Diocletian. A fost chinuit in cele mai cumplite chipuri, otravit si mai apoi decapitat.
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

teodorg133

#246 Mesaj de teodorg133 »

LA MULTI ANI, DRAGI COLEGI (BARBATI)...AZI ESTE ZIUA DVS..!!!!

(desi este tot o sarbatoare imprumutata...pt ca ziua dvs, de fapt si de drept :wink: este cam in fiecare zi a anului, cu exceptia zilei de 8 Martie !!! :oops: )

INAINTE :wink:

Imagine

SI...DUPA !!! :wink:

Imagine
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]

nesea

#247 Mesaj de nesea »

La multi ani,dragi colegi!!! Mii de scuze pentru intarziere. :lol: [/quote]

mogaa

#248 Mesaj de mogaa »

"La multi ani"barbatilor de ziua dumneavoastra. :wink:

bohug955

#249 Mesaj de bohug955 »

Stimata D-na NESEA Ligia, va multumesc mult pentru frumoasele urari. La fel si dvs. si tuturor de pe forum

:D :D :D

PS Cam tarziu, dar de mult nu am mai intrat pe Forum.

nesea

#250 Mesaj de nesea »

Stimate 955,nu va faceti probleme;niciodata nu e prea tarziu pentru o vorba si un gand bun.
Rabdare si putere de munca sa ne dea" Domnul" :lol: ligia

danilevicis

#251 Mesaj de danilevicis »

HRISTOS S-A INALTAT!
Imagine

DESPRE INALTARE

Cea mai veche mentiune despre sarbatoarea Inaltarii Domnului o gasim la Eusebiu din Cezareea, in lucrarea "Despre sarbatoarea Pastilor", compusa in anul 332. Din aceasta lucrare reiese ca Inaltarea Domnului era sarbatorita in acea vreme odata cu Rusaliile, la 50 de zile de la Invierea lui Hristos. Spre sfarsitul secolului al IV lea, inceputul secolului V, sarbatoarea Inaltarii s-a despartit de cea a Pogorarii Sfantului Duh (Rusaliile), fiind praznuita in a 40-a zi dupa Inviere, data care va ramane stabilita pentru totdeauna in calendarul bisericesc.
Hristos prin Inaltarea Sa, nu arata doar unde trebuie sa ajunga omul, ci se face cale si putere, ca omul sa ajunga la aceasta stare. El sade pe tronul dumnezeiesc al slavei, dar si locuieste in inima celor ce-L iubesc. Asa putem intelege paradoxul: Hristos este inaltat si in drum spre inaltare cu fiecare dintre noi.

ZIUA EROILOR

In fiecare an, la 40 de zile de la Sfintele Pasti, Biserica Ortodoxa sarbatoreste praznicul Inaltarii Domnului. Prin hotararile Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane din anii 1999 si 2001, sarbatoarea Inaltarii Domnului a fost consacrata ca Zi a Eroilor si sarbatoare nationala bisericeasca. Astfel, in toate bisericile, manastirile si catedralele ortodoxe din tara si strainatate se face pomenirea tuturor eroilor romani cazuti de-a lungul veacurilor pe toate campurile de lupta pentru credinta, libertate, dreptate si pentru apararea tarii si intregirea neamului
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

petriself

#252 Mesaj de petriself »

Vreau si eu felicitari !

20 mai 1950, Florica

balazse

#253 Mesaj de balazse »

Peste 2 zile o sa le facem. :D

petriself

#254 Mesaj de petriself »

Astept cu nerabdare !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

teodorg133

#255 Mesaj de teodorg133 »

Draga dna.Florica...chiar daca pe 20 mai impliniti o frumoasa varsta :wink: si eu nu voi fi pe forum, va urez de azi o viata sanatoasa si linistita, si cele mai sincere urari de BINEEEEE!!!!!!!!!!! Dumnezeu sa va aiba in paza lui !!

Imagine

Imagine
[/color]

Scrie răspuns