Sa ne cunoastem sarbatoritii

Scrie răspuns
petriself

#256 Mesaj de petriself »

Multumesc mult ! La fel va doresc si eu.

nesea

#257 Mesaj de nesea »

Stimata doamna Florica ;va doresc din toata inima: MULTI ANI FERICITI!!!Sa aveti parte de multa sanatate,iubire si fericire. :roll: cu mult drag Ligia

nesea

#258 Mesaj de nesea »

Pentru toti forumistii cu numele:ELENA si CONSTANTIN;multa fericire ,sanatate si MULTI ANI sa traiti !

dragans980

#259 Mesaj de dragans980 »

Deoarece maine nu ajung pe forum ,doamnei Florica ii doresc" La Multi Multi Ani",multa sanatate,fericire,bucurii ,multa liniste ,sa va fie totul usor in viata si senin.
Ana D.

balazse

#260 Mesaj de balazse »

La multi ani d-na Florica (PetriselF)!!!
Va doresc sanatate si multa fericire.

petriself

#261 Mesaj de petriself »

Multumesc pentru urari!

danilevicis

#262 Mesaj de danilevicis »

La multi ani tuturor celor cu numele Constantin si Elena!
Imagine
Semnificatia numelor Constantin si Elena
Numele Constantin este de origine latina si vine de la constans, constantis ("constant", "ferm").
Elena - Stravechiul nume Helene este explicat de unii prin gr. helane ("torta", "faclie", dar si "foc sacru", la sarbatorile numite Heleneia, dedicate zeitei Artemis), iar de altii prin gr. hele ("lumina arzatoare a soarelui").

Imparatul Constantin
-Constantin cel Mare s-a nascut in jurul anului 274. A devenit suveran al intregului Imperiu Roman.
- in ajunul luptei cu Maxentiu, Constantin a vazut pe cer ziua, in amiaza mare, o cruce luminoasa deasupra soarelui cu inscriptia: „in hoc signo vinces“ (prin acest semn vei birui).
-Cea mai insemnata realizare a imparatului Constantin a fost Edictul de la Milano (313), prin care crestinismul ajunge sa fie recunoscut de stat. (pana atunci crestinii erau prigoniti).
- Dupa edictul din 313, imparatul scuteste Biserica de impozite, ii acorda dreptul de a primi donatii si le da episcopilor dreptul sa judece pe cei ce nu doreau sa fie judecati dupa legile statului. Va inlatura din legile penale pedepsele contrare spiritului crestinismului, precum: rastignirea, zdrobirea picioarelor, stigmatizarea (arderea cu fierul rosu).
- Imparatul Constantin a convocat primul Sinod ecumenic la Niceea (325), unde dupa lungi dezbateri, invatatura lui Arie a fost condamnata. La sinod au fost alcatuite si primele 7 articole ale Simbolului de credinta (Crezul), a fost fixata data Pastilor (prima duminica dupa luna plina, dupa echinoctiul de primavara) si s-au dat 20 de canoane referitoare la disciplina bisericeasca.
...................................................
Imparateasa Elena(mama imparatului Constantin)
Flavia Iulia Helena s-a nascut in provincia Bitinia. In anul 293, generalul roman Constantiu Chlorus, la indemnul imparatului Diocletian, divorteaza de imparateasa Elena. Aceasta nu se recasatoreste, ci traieste departe de atentia publica, dar aproape de fiul sau. A reusit sa descopere pe dealul Golgotei crucea pe care a fost rastignit Hristos. Potrivit traditiei, in urma sapaturilor s-au gasit trei cruci. Pentru a se identifica crucea pe care a fost rastignit Hristos, au atins cele trei cruci de un mort. Acesta a inviat in momentul in care a fost atins de Crucea Domnului
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

ciobanum147

#263 Mesaj de ciobanum147 »

LA MULTI ANI! si din partea mea cu mult drag celor care au ce sarbatori astazi!!!!!! :P

teodorg133

#264 Mesaj de teodorg133 »

Imagine

Pentru colegele ce poarta nunmele sfant ELENA, trandafiri !!!!!

Imagine

iar pt colegii ce poarta numele CONSTANTIN si derivate :wink: , un spritz !!!

Sa traiti cu numele si sa va bucurati de familie si prieteni !!! :wink:
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx

danilevicis

#265 Mesaj de danilevicis »

Sarbatoarea Sfintei Treimi
Imagine

La Sinodul I Ecumenic de la Niceea (325), Sfantul Spiridon a explicat Sfanta Treime prin minune dumnezeiasca:
Ca să-i dovedească filosofului Arie unitatea Sfintei Treimi (adica un singur Dumnezeu intreit in persoane), Sfântul Spiridon a făcut semnul Sfintei Cruci cu dreapta, având în stânga o cărămidă, şi invocând numele Sfintei Treimi. Deîndată focul s-a ridicat în sus, apa a căzut pe pământ, iar lutul din cărămidă a rămas în mâna lui. Toţi cei prezenţi au fost cuprinşi de uimire, iar filosoful nu mai avea cuvinte pentru a-l combate pe sfânt, în care lucra puterea dumnezeiască, care a făcut să se împlinească cuvintele Scripturii: „Nu stă în cuvânt Împărăţia lui Dumnezeu ci în putere“.
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

nesea

#266 Mesaj de nesea »

Deoarece eu am carnetul cu data nasteri celor care si-au scris-o pe acest topic ;tot eu voi fi cea care imi doresc: MULTA SANATATE!!!!!
Azi 2 iunie am sarit pragul celor 74 ani ; din care 44 ani m-am razboit cu cifrele prestand minunata meserie de CONTABIL.
Cu sinceritate marturisesc ca in primii ani ,mergand spre serviciu imi invadau lacrimile; fata.Dupa ani si ani m-am obisnuit.
De cand lucrez in calculator chiar imi place.
Totusi la serviciu am fost apreciata si chiar am fost sef de birou[bineinteles dupa ce mi=au anulat cazierul] Nu ; n-am furat nimic ci doar am, cantat la un cerc pedagogic:Desteapta-te romane etc....
Noapte buna!!! :lol: :roll: Ligia .

balteanuc692

#267 Mesaj de balteanuc692 »

La Multi Ani! Tot respectul! Incredibil! Ce nervi de otel trebuie sa aveti ca la o asemenea respectabila varsta sa mai aveti puterea sa va luptati cu morile de vant din acest sistem care se numeste contabilitate!

teodorg133

#268 Mesaj de teodorg133 »

nesea scrie:Deoarece eu am carnetul cu data nasteri celor care si-au scris-o pe acest topic ;tot eu voi fi cea care imi doresc: MULTA SANATATE!!!!!
Azi 2 iunie am sarit pragul celor 74 ani ; din care 44 ani m-am razboit cu cifrele prestand minunata meserie de CONTABIL.
Cu sinceritate marturisesc ca in primii ani ,mergand spre serviciu imi invadau lacrimile; fata.Dupa ani si ani m-am obisnuit.
De cand lucrez in calculator chiar imi place.
Totusi la serviciu am fost apreciata si chiar am fost sef de birou[bineinteles dupa ce mi=au anulat cazierul] Nu ; n-am furat nimic ci doar am, cantat la un cerc pedagogic:Desteapta-te romane etc....
Noapte buna!!! :lol: :roll: Ligia .

LA MULTI ANI !!! Draga dna. Ligia...veterana forumului nostru !! Doamne, cum de reusiti si la aceasta frumoasa varsta sa mai aveti rabdare cu hartiile!!???...eu am mai putin cu 20 de ani de cat dvs. si abia astept sa le arunc !!..dar, daca "tara o cere" si trebuie, mai rabdam inca !!!
VA DORESC MULTA SANATATE SI RABDARE SI PUTERE !!!!

Imagine

Imagine

Cu mult drag, Gabriela

:oops:
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx

cretum

#269 Mesaj de cretum »

La multi ani din tot sufletul si din partea mea,care cred ca sint o adoua veterana pe forum la cei 62 de ani si 40 ani de munca ca,contabil.(dar a fost si este ceva pe placul meu .Am iubit aceasta meserie)SA FITI SANATOASA.

balazse

#270 Mesaj de balazse »

La multi ani doamna Ligia.
Va doresc multa sanate si bucurie.

Scrie răspuns