diurna si cazare

mireag

diurna si cazare

#1 Mesaj de mireag »

buna ziua
imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie dar sunt la inceput si nici nu ma descurc prea bine cu cautarea
daca in contractul colectiv de munca se stipuleaza ca se acorda diurna la 8 ore de deplasare, cheltuiala este deductibila ?
legea spune ca se acorda diurna la 12 ore deplasare. chiar nu stiu ce sa fac. si mai am o problema
am primit spre decontare o factura pe societate cu cazare, masa, cheltuieli care nu au fost facute de angajatii firmei, ci de angajatii unei firme cu care am colaborat la efectuarea unor servicii.
ce acte trebuie sa am ca sa pot baga pe cheltuieli deductibile cazarea si masa tinand cont ca factura a fost emisa de o firma care se afla in aceeasi localitate cu noi, iar la numele delegatului nu este un angajat de-al nostru
va multumesc

tudoranc182

Re: diurna si cazare

#2 Mesaj de tudoranc182 »

mireag scrie:buna ziua
imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie dar sunt la inceput si nici nu ma descurc prea bine cu cautarea
daca in contractul colectiv de munca se stipuleaza ca se acorda diurna la 8 ore de deplasare, cheltuiala este deductibila ?
legea spune ca se acorda diurna la 12 ore deplasare. chiar nu stiu ce sa fac. si mai am o problema
am primit spre decontare o factura pe societate cu cazare, masa, cheltuieli care nu au fost facute de angajatii firmei, ci de angajatii unei firme cu care am colaborat la efectuarea unor servicii.
ce acte trebuie sa am ca sa pot baga pe cheltuieli deductibile cazarea si masa tinand cont ca factura a fost emisa de o firma care se afla in aceeasi localitate cu noi, iar la numele delegatului nu este un angajat de-al nostru
va multumesc
Trebuie sa ai un contract... ceva prin care sa demonstrezi ca omul a lucrat pt. tine, asta daca se si stipuleaza in contract ca ii platesti cazare, masa...etc.

Asa cred eu.

tomac

#3 Mesaj de tomac »

@tudoranc182
În caz că nu ați observat, există un buton ce se numește "Răspunde".
Apăsați-l cînd vreți să continuați o discuție răspunzînd mesajului anterior. Nu mai citați mesajul anterior că nu are sens. Vă rod să nu abuzați de butonul citează, pentru că am să vă șterg mesajele postate aiurea astfel.

@mireag
Indemnizația de deplasare/detașare e deductibilă limitat pentru firme aceasta situîndu-se la un nivel maxim al deductibilității la 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru instituții publice.
E o mică problemă de interpretare: nu scrie nicăieri că trebuie aplicate prevederile HG 543/1995 ci doar că nivelul indemnizației din această hotărîre este cel ce contează, dar pe de altă parte expresia "nivelul legal stabilit" poate însemna și că legal la instituții publice pentru deplasări cu durata sub 12 ore nu se acordă diurnă. E o mică dilemă aici :)
Eu le-aș considera deductibile în limita de 2,5 x nivel legal stabilit pentru instituții oublice, pentru că prin codul fiscal nu sunt obligat să respect toate prevederile legate de acordarea indemnizației ci mi se limitează cuantumul sumei deductibile, eu înțelegînd că regulile de acordare a acesteia pot fi stabilite de AGA sau un alt organism cu putere de decizie din firmă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

mireag

#4 Mesaj de mireag »

va multumesc foarte mult

Scrie răspuns