factura emisa refuzata

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
mihuta

factura emisa refuzata

#1 Mesaj de mihuta »

Buna !
Am emis o factura in luna iunie pe care am expediat-o cu posta!
In luna iulie dupa depunerea declaratiilor am primit factura inapoi refuzata!Se poate face o rectificare la decontul de TVA? sau stornare?
Va rog un raspuns!
Multumesc!

eugen01

#2 Mesaj de eugen01 »

ehmmm...nu cunosc baza legala (help apetrem, paturcai, septimiu &tomac!!) dar de ce nu ???ar trebui un proces verbal de stornare, semnat de ambele parti, in care se explica de ce a fost refuzata factura (deh...document justificativ!)..pe baza acestui PV, se emite factura de stornare (sau mai corect...mai bine de anulare!!! stornarea implicand inregistrari si la emitent si la...recipient).....continuata cu rectificativa de rigoare cater AF...

paturcai

#3 Mesaj de paturcai »

In situatia in care factura s-a intors dupa termenul de depunere a declaratiilor, ii dau numar de intrare din data in care a fost primita corespondenta in firma, si acea data este considerata data de primire a acelui document. Data primirii este data inregistrarii in contabilitate.
Sa nu ne complicam cu deconturi rectificative, justificative.
Am dovada expedierii facturii de stornare in termenul legal, factura mi se intoarce refuzata peste termenul la care eu puteam sa o anulez.
In spatele facturii se pastreaza documentul de trimitere, copie dupa chitanta, iar in spatele refuzul se ataseaza plicul pentru a dovedi data la care s-a intors documentul.
Mai mult daca este o factura emisa, nu-i nicio problema, ai platit pentru ea atat TVA cat si profit (daca nu a fost vreun avans).
Esti acoperit(a) beton!
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

stanc678

#4 Mesaj de stanc678 »

am o factura, emisa in martie care mi-a fost refuzata, s-a intors la mine impreuna cu documentul care justifica refuzul. Le-am primit prin posta pe 12.05. Inteleg ca trebuie sa fac stornare si sa schimb nr (acela cu "s" mic) si data pe care le da automat Saga astfel incat sa dau numarul cronologic care i se cuvine din plaja de numere stabilite pentru iesiri. Problema intervine aici, deorece eu nu pot face factura cu data de 12.05.2010 data la care au ajuns documentele la mine, deoarce am apucat sa mai emit 2 facturi dupa aceasta data. Este vreo problema daca fac factura de storno cu o alta data decat cea la care mi s-a intors factura initiala (refuzata).
mai concret: factura initiala nr 3 din 04.03.2010 se intoarce prin posta in 12.05.2010. eu apuc sa emit intre timp factura nr 4 in 20.05.2010 si factura nr 5 in 26.05.2010. In 26.05.2010 imi dau seama ca trebuie sa fac stornare la factura nr 3 . o selectez din lista, ii dau stornare , modific nr cu "s" si ii pun nr 6(continui numerotare cronologic) si data de 26.05.2010. Pot sa fac asa ceva sau e neaparat nevoie sa fie cu data la care am primit-o pe cea refuzata? adica 12.05? si inca un lucru ....un exemplar al acestei facturi de storno trebuie sa ajunga si la client, atat timp cat ei mi-au trimis inapoi prima factura?? ei nu mai au nici un exemplar , mai au nevoie de factura de stornare atat timp cat nu o mai au pe cea initiala??? va rog frumos sa ma indrumati si pe mine!!!!

fagarasa176

#5 Mesaj de fagarasa176 »

factura de storno nu este obligatoriu sa aiba aceasi data cu cea pe care o storneaza.
atat timp cat clientul tau nu s'a inregistrat cu factura initiala....nu are ce sa storneze cu factura negativa pe care o emiti tu acuma...
deci este nevoie sa fie inregistrate in contabilitatea lu ambele facturi...si cea orig si cea de storno
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

Scrie răspuns