Precizari privind concediile medicale
Precizari privind concediile medicale
Buna ziua stimati colegi, am aflat nu de mult despre una dintre ultimile imbecilitati scoase de ...............stim noi cine, in materie de concedii medicale si anume ca atunci cand un angajat primeste un medical ( bolnav saracul ) este obligat sa anunte angajatorul in 24 de ore si angajatorul la randul lui sa anunte la Casa de asigurari de sanatate in maximum 6 zile, in scris sub forma unui tabel ca va avea urmatorii angajati in concediu medical ......... intrebarea mea este, daca a executat cineva aceasta hartoaga in plus si bineinteles daca a mers sa o si depuna ?
Ioana
Ioana
Sincer eu doar acum am vazut ce scrie efectiv la art.81 (6).
Din pacate asa se pare ca incepand de luna iunie 2010 va trebui depus o lista cu angajatii care sunt in concediu medical. Termenul este de 6 zile deoarece din a sasea zi indemnizatia este suportata din FNUASS.
Totusi acum o sa raportam si cine cand merge la WC?
Din pacate asa se pare ca incepand de luna iunie 2010 va trebui depus o lista cu angajatii care sunt in concediu medical. Termenul este de 6 zile deoarece din a sasea zi indemnizatia este suportata din FNUASS.
Totusi acum o sa raportam si cine cand merge la WC?

- fagarasa176
(6) Angajatorii au obligaţia să transmită casei de asigurări sociale de sănătate, în termen de maximum 6 zile de la data la care au fost înştiinţaţi cu
privire la apariţia stării de incapacitate temporară de muncă, lista persoanelor angajate aflate în incapacitate temporară de muncă, precum şi datele de
identificare, respectiv numele medicului prescriptor şi unitatea în care funcţionează acesta şi declaraţia prevăzută la alin (2), dacă au solicitat-o.
Ce porcarie demna de toata mila....nu mai stiu cum sa faca sa te prinda sa'ti dea amenda...
privire la apariţia stării de incapacitate temporară de muncă, lista persoanelor angajate aflate în incapacitate temporară de muncă, precum şi datele de
identificare, respectiv numele medicului prescriptor şi unitatea în care funcţionează acesta şi declaraţia prevăzută la alin (2), dacă au solicitat-o.
Ce porcarie demna de toata mila....nu mai stiu cum sa faca sa te prinda sa'ti dea amenda...

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
- fagarasa176
Vezi undeva ca pentru asa ceva se poate amenda?Ordonanta de urgenta Nr. 158 din 17 noiembrie 2005-actualizata-
privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate
Emitent: Guvernul Romaniei
Publicata in: Monitorul Oficial Nr. 1074 din 29 noiembrie 2005
CAP. 8
Contraventii
ART. 47
(1) Constituie contraventii faptele savarsite prin incalcarea dispozitiilor art. 6 alin. (3) si (4).
(2) Constituie contraventii urmatoarele fapte, savarsite prin incalcarea obligatiilor prevazute la art. 36 alin. (3):
a) refuzul nejustificat de plata a indemnizatiilor;
b) calculul si plata eronata a indemnizatiilor;
c) eliberarea certificatelor de concedii medicale, cu nerespectarea prevederilor legale in vigoare.
ART. 48
Contraventiile prevazute la art. 47 se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.500 lei si constituie venituri la Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate.
ART. 49
Constatarea contraventiilor prevazute la art. 47 si aplicarea amenzilor corespunzatoare se fac de catre organele de control ale CNAS si ale caselor de asigurari de sanatate.
ART. 50
Dispozitiile prezentei ordonante de urgenta, referitoare la stabilirea si sanctionarea contraventiilor, se completeaza cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.

Ii drept ca s-ar facut modificari prin:
Ordonanţă de urgenţă nr. 36 din 14/04/2010
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 268 din 26/04/2010
pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate
dar nici nu l-au cuprins in categoria de sanctionare.
- fagarasa176
- danilevicis
Articolul va fi respectat. Am sunat la casa de sanatate. Probabil incepand cu luna iunie, se va trimite hartia (instintarea). S-ar putea, sa existe posibilitatea trimiterii acesteia pe fax, dar depinde de la casa la casa.
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic
- danilevicis
- fagarasa176
- danilevicis
chiar mi-am facut de lucru, mai bine nu sunam... Cica, cum anunta omul ca e bolnav, cum in termen de 6 zile trimiti si tu hartiuta (pe fax, sau cum vrei, numa` sa ai dovada), vine alt om si spune ca-i cu amigdalele umflate, tu iarasi faci alta hartie si anunti casa de un alt angajat, tot asa.. toata luna.
Si... strangi intr-un dosar hartiile trimise.
Am uitat sa intreb ce se intampla daca nu trimiti....
Dar eu chiar cred ca voi fi prima fraiera care trimite... sau... s-ar putea sa ma razgandesc, si sa nu trimit nik, ca cica ingropam casa in hartii....
Si... strangi intr-un dosar hartiile trimise.

Am uitat sa intreb ce se intampla daca nu trimiti....

Dar eu chiar cred ca voi fi prima fraiera care trimite... sau... s-ar putea sa ma razgandesc, si sa nu trimit nik, ca cica ingropam casa in hartii....

Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic
Se poate si prin mail.
Vezi exemplu:
http://www.cassam.ro/index_files/comuni ... 062010.pdf
Totusi sunt curios daca o sa primesti confirmarea de primire inapoi.
Un lucru nu inteleg. De ce trebuie eu (ca angajator) sa anunt casa de asigurari ca unul dintre angajati ii bolnav (ganditiva la o firma unde exista 400-500 de angajati unde lunar sunt 50-10 de angajati in concediu medical)? de ce nu depune o situatie la casa de asigurari medicul care elibereaza certificatul?
Vezi exemplu:
http://www.cassam.ro/index_files/comuni ... 062010.pdf
Totusi sunt curios daca o sa primesti confirmarea de primire inapoi.

Un lucru nu inteleg. De ce trebuie eu (ca angajator) sa anunt casa de asigurari ca unul dintre angajati ii bolnav (ganditiva la o firma unde exista 400-500 de angajati unde lunar sunt 50-10 de angajati in concediu medical)? de ce nu depune o situatie la casa de asigurari medicul care elibereaza certificatul?
- danilevicis
Oh, vad ca la unele case au dat comunicat de presa, deci e imputita treaba. Este mai uman sa trimiti pe e-mail. Nu ai nevoie de confirmare de la ei, ci iti pastrezi tu intr-un dosar confirmarile. Fie ale fax-ului (ok-ul ca ai trimis) sau faci un folder in casuta de e-mail cu "send"-urile. Deci, nu este necesara confirmarea lor, ci doar sa te asiguri, in cazul unui eventual control, ca ai trimis. Ca ti-ai facut datoria!
Am venit sa va raportez, ca nu am nimic de raportat!