baza date marfuri

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
asanl

baza date marfuri

#1 Mesaj de asanl »

credeti ca exista posibilitatea sa se creeze o baza de date pentru marfuri in saga c, exact ca in saga s, pentru firmele care vand cu amanuntul? sau mai usor sa se poata transfera doar notele contabile din saga s in saga c la pret de vanzare?

septimiuv

Re: baza date marfuri

#2 Mesaj de septimiuv »

asanl scrie:credeti ca exista posibilitatea sa se creeze o baza de date pentru marfuri in saga c, exact ca in saga s, pentru firmele care vand cu amanuntul? sau mai usor sa se poata transfera doar notele contabile din saga s in saga c la pret de vanzare?
in saga c nu ai cum sa faci baza de date pt marfuri
e mai usor sa transferi notele din saga s

asanl

Re: baza date marfuri

#3 Mesaj de asanl »

septimiuv scrie:
asanl scrie:credeti ca exista posibilitatea sa se creeze o baza de date pentru marfuri in saga c, exact ca in saga s, pentru firmele care vand cu amanuntul? sau mai usor sa se poata transfera doar notele contabile din saga s in saga c la pret de vanzare?
in saga c nu ai cum sa faci baza de date pt marfuri
e mai usor sa transferi notele din saga s
...e gam greu sa inregistrezi toate marfurile pe fiecare articol in parte cu pretul de vanzare in saga c, fara sa mai iau in calcul si posibilitatea de a gresi . Ma intereseaza o baza de date care sa-mi elimine acest neajuns, si bine inteles sa-mi listeze NIR-urile cu adaos.

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Saga C nu are o baza de date separata din care sa-ti alegi articolele si eventual pretul acestora. Ca facilitate permite compleratea automata a cimpului denumire in functie de eventuale denumiri introduse anterior in acel cimp.
NIR se listeaza cu pret de vinzare si adaos, daca in ecranul de configurare societati ai ales ca metoda de evaluare a marfurilor, evaluare la pret de cinzare cu TVA sau evaluare la pret de vinzare cu TVA pe gestiuni distinct in functie de ceea ce specific are societatea.Acest lucru se foloseste si de catre neplatitorii de TVA care insa vor inscrie zero la cotele de TVA in acelasi ecran de configurare.
Cauta pe forum si vei gasi suficiente exemple legate de acest subiect.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

asanl

#5 Mesaj de asanl »

multumesc saga pentru ajutor si intelegre :D

floreaf

#6 Mesaj de floreaf »

Vreau si pentru en gross o rezolvare cu pretul de vanzare ,pt amanunt e super insa tot nu vad cine este asa de harnic ca sa-l foloseasca.Hai ca se poate.Am testat modificare pret nu functioneaza punctul de zecimale nu se poate introduce cu zecimale.

floreaf

#7 Mesaj de floreaf »

Dau si eu o palainca daca se rezolva.

floreaf

#8 Mesaj de floreaf »

Rectific tuica de prune (palinca).

floreaf

#9 Mesaj de floreaf »

Nici o veste. :oops:

Administrator

#10 Mesaj de Administrator »

floreaf scrie:Vreau si pentru en gross o rezolvare cu pretul de vanzare ,pt amanunt e super insa tot nu vad cine este asa de harnic ca sa-l foloseasca.
Mai zi-mi o data ce si cum ca nu stiu ce vrei.

floreaf

#11 Mesaj de floreaf »

1.Vreau pentru NIR o coloana cu ultimul pret de intrare.(in acest fel vad evantualele modificari de preturi la articole de catre furnizor)
2.Vreau o coloana cu adaosul comercial in procente si una valoric precum la amanuntul dar sa nu genereze nota contabila ca si la amanuntul,(doar sa ma ajute in calculul pretului de vanzare pt.articole) Pretul de vanzare sa se reflecte automat in articole.(Eventual o avertizare cand nu corespunde pretul de vanzare din articole cu cel introdus in NIR pt.a modifica pretul de pe eticheta art.) NIR-ul sa se tipareasca ca si acuma la pret de intrare.
3.La NIR sa se introduca un buton pt.tiparirea etichetelor articolelor din NIR in format sigle pe toata pag.sau multiplu toate pe o pag.(creez etichetele din nir nu navighez prin toate articolele sa le caut).
4.La iesiri in partea de articole (macar) adaosul sa se vada procentual nu valoric pt.fiecare articol (am posibilitatea de a vedea procentual adaosul pt.a putea acorda ,in functie de procentele de adaos din articole ,eventualele discounturi pt.fiecare client).

Aceste cerinte nu sunt pretenti sunt niste cerinte pe care oricare utizator de S pt.vanzarile En Gross trebuie sa le aiba pentru o usurinta in folosire ,in controlul celor care il folosesc ,si in depistare rapida a eventualelor erori in stabilirea preturilor de vanzare si a iesirilor.
Vreau un raspuns la fel de explicit in caz contarriu.Multumesc.

floreaf

#12 Mesaj de floreaf »

:oops:

floreaf

#13 Mesaj de floreaf »

:cry:

floreaf

#14 Mesaj de floreaf »

:o

floreaf

#15 Mesaj de floreaf »

:shock: