Precizari privind concediile medicale

tudosien

#16 Mesaj de tudosien »

La Casa de Sanatate Arges au interpretat respectivul paragraf, astfel daca angajatorul are "suspiciuni" privind corectitudinea CM poate face respectiva notificare: http://www.casag.ro/pages/Files/presa/s ... dicale.doc ,iar aceasta se face printr-o aplicatie de pe site-ul casei.

panciui

#17 Mesaj de panciui »

Super veste va dau, am descoperit ca poti sa trimiti aceste comunicari privind concediile medicale si online, am intrat intamplator pe casmb.ro la raportari angajatori (voiam sa verific daca a venit validarea) si am facut marea descoperire au mai creat doua butoane special pentru aceste raportari online, cu siguranta daca intrati o sa va atraga atentia. Asa da, nu mai trebuie sa mergi pana la sediul lor si pentru porcaria asta, ma refer la cei care raporteaza online ca ceilalti...................

bolbai

#18 Mesaj de bolbai »

La Oradea ni s-a spus ca nu se vor acorda la cererea angajatorului sumele de recuperat din fond pentrru concediile medicale care nu au fost raportare prin acest tabel la instiintare. Cam asta cred ca este sanctiunea, si este suficienta zic eu ... In plus se pare ca pana acum tot aici la noi nu este posibil transmiterea online, ci doar la ghiseu cu tabeul listat si pe discheta. Ce ziceti?
Ioana B

danilevicis

#19 Mesaj de danilevicis »

De ce sa fie si pe disketa? Adica ce sa faca ei cu lista aia si pe disketa? Ce prostie....

tomac

#20 Mesaj de tomac »

E o timpenie, dar era logic sa apara astfel de manifestari. Asta din cauza ca niste idioti au dat un text ce obliga firmele sa notifice casa de asigurai, dar:
- nu au dat un model al listei, ci doar continutul ei, ca urmare unele case cer deja un anumit model
- se cer pe discheta, asa cum spune bolbai, fapt neprevazut de ordonanta, pentru ca aceasta nu spune cum se preda casei: in format hartie, electronic, email, fax, etc.
CAS Bihor comite un abuz clar in acest caz. Necomunicarea listei nu este prevazuta ca o contraventie, nu exista sanctiune in acest caz. Nerestituirea sumelor solicitate la rambursare, desi sunt indeplinite toate criteriile, in cazul necomunicarii listei este un abuz fatis, fiind o chestiune ce nu este reglementata de catre legiuitor.
Mult mai de bun simt, cit si logic, mi s-ar parea ca cei de la CNAS sa vina cu precizari in privinta acestei notificari.Ar fi mult mai logic ca aceasta sa fie depusa de catre angajator daca acesta are dubii fata de concediile medicale prezentate de salariati (cum intrepreteaza si cei de la Arges) sau in cazul solicitarii ei de catre casa de asigurari daca aceasta crede de cuviinta.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

balteanuc692

#21 Mesaj de balteanuc692 »

Am completat online, merge numai pentru Bucuresti deocamdata. Dar nu se poate printa nimic... daca vine cineva in control, trebuie sa intram pe net sa ii demonstram... banuiesc :shock:

promovest96

#22 Mesaj de promovest96 »

Buna ziua

am o colega in CM din 20 mai pana in 9 iunie. Din 9 i s-aprelungit pana in 23. Eu am anuntat deja pt 20mai-9 iunie. Ce fac, mai merg odata cu dischetuta sa anunt si pt continuare? Nenea de la ghiseu zice ca...habar n-are :D

danilevicis

#23 Mesaj de danilevicis »

Da, se notifica, fiecare pas, cum apare incapacitatea sau prelungirea ei, se da raport la stat... :| :?

bolbai

#24 Mesaj de bolbai »

Se pare ca se va putea transmite pe mail si in Oradea ... In plus am primit atentionarea ca pana in iulie se primesc cererile pentru recuperarea sumelor din concedii medicale din perioada iulie 2007 pana in prezent, ulterior se vor acorda doar pe ultimele 3 luni.
Ioana B

stancium873

#25 Mesaj de stancium873 »

A raportat cineva in Bucuresti concediu medical?
Daca da, cum si unde?
Si daca am pct de lucru si am un salariat de la pct de lucru in medical, unde il raportez la casa de sanatate din Buc sau la casa de sanatate de care apartine pct de lucru?

balteanuc692

#26 Mesaj de balteanuc692 »

Da, eu am raportat la CASMB online, astept validarea.
Sa inteleg ca punctul de lucru nu e in Bucuresti? Normal se raporteaza la casa cu care are societatea contract.

stancium873

#27 Mesaj de stancium873 »

Da pct de lucru nu este in Bucureti...
Declaratia de sanatate pt sal de la pct de lucru o depun acolo, insa cci l-am depus mereu si pt salariatii de la pct de lucru la Bucuresti.

balteanuc692

#28 Mesaj de balteanuc692 »

Ar trebui sa mergeti sa intrebati. De cand cu raportarea in 6 zile a incapacitatii de munca (banuiesc ca in vederea controlarii bolnavului) s-ar putea sa depuneti tot la punctul de lucru... banuiesc. Asa ar fi logic dar ce mai e logic in tzara asta?

balazse

#29 Mesaj de balazse »

Declaratia CCI a trebuit si va trebui sa depuneti in localitatea unde isi are sediul societatea, la fel procedati si cu declaratia pentru certificatele medicale (deoarece la ei "decontati" acele certificate).

stancium873

#30 Mesaj de stancium873 »

Deci...inseamna ca de acum incolo ar trebui sa depun decl de cci pt salariatii de la pct de lucru la pct de lucru si pt cei de la sediu la Bucuresti?
Si bine-nteles sa raportez concediile medicale la fiecare de unde apartine...?

Scrie răspuns