Precizari privind concediile medicale
Super veste va dau, am descoperit ca poti sa trimiti aceste comunicari privind concediile medicale si online, am intrat intamplator pe casmb.ro la raportari angajatori (voiam sa verific daca a venit validarea) si am facut marea descoperire au mai creat doua butoane special pentru aceste raportari online, cu siguranta daca intrati o sa va atraga atentia. Asa da, nu mai trebuie sa mergi pana la sediul lor si pentru porcaria asta, ma refer la cei care raporteaza online ca ceilalti...................
La Oradea ni s-a spus ca nu se vor acorda la cererea angajatorului sumele de recuperat din fond pentrru concediile medicale care nu au fost raportare prin acest tabel la instiintare. Cam asta cred ca este sanctiunea, si este suficienta zic eu ... In plus se pare ca pana acum tot aici la noi nu este posibil transmiterea online, ci doar la ghiseu cu tabeul listat si pe discheta. Ce ziceti?
Ioana B
- danilevicis
E o timpenie, dar era logic sa apara astfel de manifestari. Asta din cauza ca niste idioti au dat un text ce obliga firmele sa notifice casa de asigurai, dar:
- nu au dat un model al listei, ci doar continutul ei, ca urmare unele case cer deja un anumit model
- se cer pe discheta, asa cum spune bolbai, fapt neprevazut de ordonanta, pentru ca aceasta nu spune cum se preda casei: in format hartie, electronic, email, fax, etc.
CAS Bihor comite un abuz clar in acest caz. Necomunicarea listei nu este prevazuta ca o contraventie, nu exista sanctiune in acest caz. Nerestituirea sumelor solicitate la rambursare, desi sunt indeplinite toate criteriile, in cazul necomunicarii listei este un abuz fatis, fiind o chestiune ce nu este reglementata de catre legiuitor.
Mult mai de bun simt, cit si logic, mi s-ar parea ca cei de la CNAS sa vina cu precizari in privinta acestei notificari.Ar fi mult mai logic ca aceasta sa fie depusa de catre angajator daca acesta are dubii fata de concediile medicale prezentate de salariati (cum intrepreteaza si cei de la Arges) sau in cazul solicitarii ei de catre casa de asigurari daca aceasta crede de cuviinta.
- nu au dat un model al listei, ci doar continutul ei, ca urmare unele case cer deja un anumit model
- se cer pe discheta, asa cum spune bolbai, fapt neprevazut de ordonanta, pentru ca aceasta nu spune cum se preda casei: in format hartie, electronic, email, fax, etc.
CAS Bihor comite un abuz clar in acest caz. Necomunicarea listei nu este prevazuta ca o contraventie, nu exista sanctiune in acest caz. Nerestituirea sumelor solicitate la rambursare, desi sunt indeplinite toate criteriile, in cazul necomunicarii listei este un abuz fatis, fiind o chestiune ce nu este reglementata de catre legiuitor.
Mult mai de bun simt, cit si logic, mi s-ar parea ca cei de la CNAS sa vina cu precizari in privinta acestei notificari.Ar fi mult mai logic ca aceasta sa fie depusa de catre angajator daca acesta are dubii fata de concediile medicale prezentate de salariati (cum intrepreteaza si cei de la Arges) sau in cazul solicitarii ei de catre casa de asigurari daca aceasta crede de cuviinta.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
- balteanuc692
-
- danilevicis
-
- balteanuc692
-
- balteanuc692
-