tva nedeductibil

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
harabora979

tva nedeductibil

#1 Mesaj de harabora979 »

buna ziua am un bon de benzina.cum il inregistrez?

neguraa420

#2 Mesaj de neguraa420 »

rin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 34/2009 cu privire la rectificarea bugetara pe anul 2009 si reglementarea unor masuri financiar – fiscale, pentru perioada 01.05.2009 – 31.12.2010 s-au prevazut unele masuri privind limitarea dreptului de deducere a TVA pentru achizitiile de vehicule prevazute la art. 145^1 din Codul fiscal, precum si pentru combustibilul necesar functionarii vehiculelor aflate in posesia sau in folosinta persoanei impozabile, cu exceptiile prevazute de lege.
Exceptiile pentru care limitarile speciale ale dreptului de deducere a TVA si a combustibilului necesar functionarii vehiculelor destinate exclusiv transportului de persoane, cu o greutate care sa nu depaseasca 3500 kg si care sa nu aiba mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, sunt prevazute la alin. (1) al art. 145^1 si respectiv art. 21 alin. (4) lit. t) din Codul fiscal. In categoria vehiculelor exceptate de la noile reguli se inscriu: vehiculele utilizate in scop comercial, respectiv in vederea revanzarii, vehiculele utilizate pentru prestarea de servicii cu plata, vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plata, inclusiv pentru activitatea de taxi, vehiculele utilizate exclusiv pentru: interventie, reparatii, paza si protectie, curierat, transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii, precum si vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agentii de vanzari si de agenti de recrutare a fortei de munca.
Pentru incadrarea vehiculelor in exceptiile prevazute de O.U.G. nr. 34/2009 au fost elaborate norme metodologice de aplicare, respectiv pct. 45^1 din H.G. nr.44/ 2004.
Precizam ca vor fi exceptate de la limitarea deducerii TVA si a combustibilului necesar functionarii vehiculelor destinate exclusiv transportului de persoane, daca aceste vehicule sunt utilizate exclusiv pentru activitatile exceptate de O.U.G. nr.34/2009.

sper ca iti este de ajutor....

balazse

#3 Mesaj de balazse »

Daca te-ai referit la inregistrare in Saga procedezi astfel:
- intrii la "intrari" -> apesi pe "adaug" -> la tip treci "B", precum completezi restul datelor si "salvezi";
- apesi butonul "adaug" (la cel din parte de jos) introduci datele continului bonului, apesi pe butonul ">>" (din partea dreapta) si ti se afiseaza o coloana "neded" -> bifezi acolo si completezi restul datelor si apesi pe "salvez".
Eu iti propun ca daca introduci pe nedefinit treci la "denumire articol/serviciu" de exemplu "combustibil nedeductibil", precum creezi un analitic pentru acest tip de combustibil pentru a usura calculul pentru impozitului pe profit.

harabora979

#4 Mesaj de harabora979 »

multumesc de raspuns

Scrie răspuns