ciobanuc605 scrie:Pentru depunerea declaratiilor on line (cele de la finante) este o procedura un pic mai complexa.
1. in primul rand, trebuie sa ai o semnatura electronica certificata (eu o am de la CERTSIGN)
2. se genereaza declaratiile fiscale in saga prin butonul actualizare date
3. dupa generarea declaratiilor se apasa butonul generare XML si in felul acesta se genereaza pe discheta fisierele necesare
4. se descarca de pe adresa www.anaf.ro formularele in format pdf ale declaratiilor 100, 102, 300, 390
5. se deschide formularul 100 in format pdf, apoi comanda documents-forms-import data
6. selecteaza fisierul xml de pe discheta corespondent formularului 100
7. se semneaza declaratia cu semnatura electronica
8. se incarca declaratia pe pagina anaf la sectiunea transmitere declaratii
ATENTIE: pentru a putea transmite declaratiile electronice trebuie ma intai sa obtii acceptul de la finante.
Daca mai sunt nelamuriri, va stau la dispozitie, eu am deja un an de cand depun declaratiile la finante in format eletronic, in ceea ce priveste ITM le depun electronic, insa direct pe pagina lor, incarcarea declaratiei este foarte simpla, practic nu completezi decat nr. de salariati, fondul de salarii si valoarea comisionului, dureaza 10 secunde pentru o firma.
Depunere declaratii online
Multumesc! Pasii 3-6 imi erau neclari
-
Cauze posibile:
1. Firma respectivă nu este înregistrată în baza de date a CAS. Sunați la ei și verificați
1. Subiectul trecut la mail nu este corect. Acesta trebuie să fie de forma CUI_LLAA
Adică pentru CUI 12345 pe luna 05/2010, subiectul va fi 12345_0510
Orice altceva scrieți la subiect sau orice semn altul decît semnul "_" va duce la generearea unui mesaj de eroare
1. Firma respectivă nu este înregistrată în baza de date a CAS. Sunați la ei și verificați
1. Subiectul trecut la mail nu este corect. Acesta trebuie să fie de forma CUI_LLAA
Adică pentru CUI 12345 pe luna 05/2010, subiectul va fi 12345_0510
Orice altceva scrieți la subiect sau orice semn altul decît semnul "_" va duce la generearea unui mesaj de eroare
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
-