AVAS
-
AVAS
Sa va povestesc ceva. Poate au mai patit-o si altii...
Se pune poprire pe contul de la banca...
Cand m-am interesat de catre cine a fost poprit (nu am primit nicio notificare prealabila) am aflat ca e AVAS-ul. Casa de sanatate Bihor a cesionat toate creantele catre AVAS iar ei, fara notificari, blocheaza contul. E normal asa ceva? M-am interesat la Casa si mi-au spus ca e vorba de niste penalitati si majorari neachitate din perioada ianuarie 1998-mai 2003. Mai e posibil sa ceara dupa atatia ani suma respectiva? Nu se prescriu datoriile fiscale dupa 5 ani?
Nefiind debite ci penalitati si majorari,- nu trebuia sa primesc o calculatie sa stiu de unde provine suma respectiva? Ca doar nu poti sa ceri asa o suma cuiva si tu sa nu stii ce achiti...
Cei de la Casa de abia am vrut sa-mi dea o situatie de la ei si au zis sa verific inclusiv data de pe OP....o situatie in care nu vad de unde provine suma si una in care vad debitul si cum s-a stins.....
De unde sa cer calculatia, de la AVAS sau de la Casa? Doar nu m-oi pune eu sa fac munca altora care vreme de 12 ani au huzurit cu fundu-n scaun si cafeluta-n mana.
......vai si amar.
Se pune poprire pe contul de la banca...
Cand m-am interesat de catre cine a fost poprit (nu am primit nicio notificare prealabila) am aflat ca e AVAS-ul. Casa de sanatate Bihor a cesionat toate creantele catre AVAS iar ei, fara notificari, blocheaza contul. E normal asa ceva? M-am interesat la Casa si mi-au spus ca e vorba de niste penalitati si majorari neachitate din perioada ianuarie 1998-mai 2003. Mai e posibil sa ceara dupa atatia ani suma respectiva? Nu se prescriu datoriile fiscale dupa 5 ani?
Nefiind debite ci penalitati si majorari,- nu trebuia sa primesc o calculatie sa stiu de unde provine suma respectiva? Ca doar nu poti sa ceri asa o suma cuiva si tu sa nu stii ce achiti...
Cei de la Casa de abia am vrut sa-mi dea o situatie de la ei si au zis sa verific inclusiv data de pe OP....o situatie in care nu vad de unde provine suma si una in care vad debitul si cum s-a stins.....
De unde sa cer calculatia, de la AVAS sau de la Casa? Doar nu m-oi pune eu sa fac munca altora care vreme de 12 ani au huzurit cu fundu-n scaun si cafeluta-n mana.
......vai si amar.
Nu primiti nimic. Am vazut primite astfel de hirtii de la AVAS cu debite si penalitati neachitate catre casa de sanatate chipurile --la contribuabili care nu au avut angajati niciodata . Bietul om a achitat ca el trebuia sa lichideze societatea fiind asociat si cu altcineva.Si era vorba de vo 1400 ron.El nu avea cont in banca.
-
Re: AVAS
Daca ma puteti ajuta, cum sa contest executarea? Stiti cumva vreo baza legala unde e specificat ca sunt prescrise datoriile de peste 5 ani- de care sa ma pot folosi cand fac adresa catre ei?
Multumesc, dar nu am ami avut situatii de genul.
Multumesc, dar nu am ami avut situatii de genul.
- fagarasa176
(1) Dreptul de a cere executarea silită a creanţelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere acest drept.
Citeste Codul de Procedură Fiscală...
pentru ajutor si detalii contacteaza un jurist sau un avocat...noi nu avem astfel de competente pentru a'ti da sfaturi
Citeste Codul de Procedură Fiscală...
pentru ajutor si detalii contacteaza un jurist sau un avocat...noi nu avem astfel de competente pentru a'ti da sfaturi
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
-
Sa va povestesc cum am fost tratata de cei de la AVAS..
Am sunat la AVAS...dupa ce m-au plimbat pe fir de la un angajat la altul...ajung la un domn foarte artagos care "se ocupa de judetul meu" si care mi-a zis ca nu are nicio treaba cu Codul de porcedura fiscala (deci una doua mi-a inchis gura ca sa nici nu mai pomenesc de prescrierea de 5 ani
). I-am adus in vedere ceea ce stiam de la cei de la casa de sanatate, ca nu sunt debite ci penalitati pt achitarea cu intarziere , ca eu de facpt nu stiu ce platesc, ca ar trebui sa primesc o calculatie de unde sa rezulte suma poprita ....una peste alta, incepeam o fraza si cu neobrazare ma intrerupea si vorbea peste mine, l-am intrebat daca totusi ma lasa sa termin ceea ce aveam sa-i comunic, atunci el: dar dvs ma lasati sa vorbesc?
...Mi-a dat cel de sus rabdare si l-am lasat sa-si spuna poezia, -dansul, in continuare evident deranjat....Pe urma, l-am intrebat daca ma lasa totusi sa intreb ceea ce doream sa stiu ca doar eu dadusem un telefon pentru informare si nu sa ma cert ....
Asa aflu ca: ei au preluat creantele casei de sanatate in 2003-2004, ca ei au ca baza legala ordonanta 51/1998,nu codul de procedura fiscala, ca ei nu au nicio treaba cu casele de sanatate ... ca ei nu emit nici o calculatie cu suma poprita ca notificarile au fost afisate in perioada 2003-2004 la casele de sanatate...(si ziceam eu in gandul meu- sa fac cumva sa ma teleportez in anii 2003-2004 si sa ma duc sa belesc ochii prin casele de sanatate sa caut notificarile lipite pe la afisiere in atentia agentilor economici
-asa zicem eu in gandul meu...
)
Intreb din nou: Concluzia e ca platesc fara sa stiu ce platesc? Inteaba: Nu ati platit inca? Eu: nu. El: Sa fac un ordin de plata catre AVAS si sa scriu debite achitate aferente CASS. Eu: nu sunt debite, sunt penalitati. El: faceti cum va zic: scrieti debite! Ca sa o scurtez, iar s-a enervat ca l-am contrazis. El, enervat: vreti sa va blochez contul?
Iar la sfarsit, fara sa apuc sa intreb tot ceea ce-mi propusesem, dupa ce iar imi spune din nou, imperativ sa achit debite, isi ia la revedere si pune jos telefonul.
Jenant...sa dai un telefon la o autoritate a statului pentru o informare si sa fii tratat in asemenea mod.
Concluzia: maine platesc "debite".
Ca de nu, blocheaza contul. Suma nu e mare insa in occident si 1 cent stii pentru ce ti se cere sa-l dai.
Si ma mai mir ca cineva in acest topic deschis scria ca au fost unii in situatii similare care au fost nevoiti sa achite sume AVAS-ului pe care nic nu le datorau....fara avizare,f ara nimic si totusi au platit. Ma intreb, daca au fost cesionate creantele in 2003-2004 de ce le solicita AVAS-ul in 2010 ??
Am sunat la AVAS...dupa ce m-au plimbat pe fir de la un angajat la altul...ajung la un domn foarte artagos care "se ocupa de judetul meu" si care mi-a zis ca nu are nicio treaba cu Codul de porcedura fiscala (deci una doua mi-a inchis gura ca sa nici nu mai pomenesc de prescrierea de 5 ani

Asa aflu ca: ei au preluat creantele casei de sanatate in 2003-2004, ca ei au ca baza legala ordonanta 51/1998,nu codul de procedura fiscala, ca ei nu au nicio treaba cu casele de sanatate ... ca ei nu emit nici o calculatie cu suma poprita ca notificarile au fost afisate in perioada 2003-2004 la casele de sanatate...(si ziceam eu in gandul meu- sa fac cumva sa ma teleportez in anii 2003-2004 si sa ma duc sa belesc ochii prin casele de sanatate sa caut notificarile lipite pe la afisiere in atentia agentilor economici

Intreb din nou: Concluzia e ca platesc fara sa stiu ce platesc? Inteaba: Nu ati platit inca? Eu: nu. El: Sa fac un ordin de plata catre AVAS si sa scriu debite achitate aferente CASS. Eu: nu sunt debite, sunt penalitati. El: faceti cum va zic: scrieti debite! Ca sa o scurtez, iar s-a enervat ca l-am contrazis. El, enervat: vreti sa va blochez contul?
Iar la sfarsit, fara sa apuc sa intreb tot ceea ce-mi propusesem, dupa ce iar imi spune din nou, imperativ sa achit debite, isi ia la revedere si pune jos telefonul.
Jenant...sa dai un telefon la o autoritate a statului pentru o informare si sa fii tratat in asemenea mod.
Concluzia: maine platesc "debite".

Si ma mai mir ca cineva in acest topic deschis scria ca au fost unii in situatii similare care au fost nevoiti sa achite sume AVAS-ului pe care nic nu le datorau....fara avizare,f ara nimic si totusi au platit. Ma intreb, daca au fost cesionate creantele in 2003-2004 de ce le solicita AVAS-ul in 2010 ??
Eu zic să-i dați în judecată. Apelați la un jurist pentru detalii privind procedura și motivele. Nu are importanță când au preluat ei niște creațe. Termenul de prescriere e termen de prescriere. Executare silită se face în baza unei legi: de regulă creațele bugetului de stat se execută în conformitate cu regulile din codul de procedură fiscală.
Să nu mai vorbesc de faptul că unele creanțe cedate de CAS către AVAS sunt incorecte din cauza proastei evidențe ținute de CAS a debitelor.
Mai mult, din simpla lectură a OUG 51/1998 republicată se poate constata că regulile de executare și situațiile de executare specifice AVAS sunt date mai mult pentru credite bancare preluate de către aceștia nu creanțele fiscale.
Ce temei legal invocă în titlul executoriu?
Să nu mai vorbesc de faptul că unele creanțe cedate de CAS către AVAS sunt incorecte din cauza proastei evidențe ținute de CAS a debitelor.
Mai mult, din simpla lectură a OUG 51/1998 republicată se poate constata că regulile de executare și situațiile de executare specifice AVAS sunt date mai mult pentru credite bancare preluate de către aceștia nu creanțele fiscale.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
- fagarasa176
Corect...nu va lasati intimidati....la foamea de bani care o au acuma astia sunt in stare de orice..
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
-
Titlu executoriu?? Credeti dvs ca am primit vreo hartie de la ei? NIMIC!!!tomac scrie:Eu zic să-i dați în judecată. Apelați la un jurist pentru detalii privind procedura și motivele.
Doar ca au poprit suma in banca . ATAT!!
CASS-ul spune ca sunt penalitati, ei imi spun sa scriu pe OP: debite. Nu stiu de fapt ce platesc.Ma intreb, cum inregistrez plata in contabilitate? Ca doar, eu nu am debite, ce debite sa sting?
De legat mai mult capul cu juristii nu o vom face pentru ca e suma mica, cca 250 lei. Era chestie de principiu, nu ceri bani pana nu-i zici omului pentru ce-i ceri. Domnu' de la AVAS cu care am vorbit si pe care l-am intrebat conform carui articol din ordonanta 51/1998 ni se solicita banii mi-a zis sa citesc toata ordonanta, nu mi-a indicat niciun articol. Probabil habar nu are nici dansu' de ea, ca altfel discutia s-ar fii purtat in alt fel. Adica intr-un mod profesionist, calm. Intrebat insa la obiect, a inceput sa-i sara mustaru', cum de i se cere socoteala.
Le voi face o adresa in care sa solicit baza legala si sa-mi mentioneze exact ce am platit.
Oricum, in contabilitate imi trebuie document justificativ in baza caruia am facut plata...
Am zis sa postez patania mea cu cei de la AVAS, poate mai sunt altii in situatii similare si cu sume mai mari de plata...
Ieri am descoperit si eu ca AVAS-ul mi-a poprit suma de 151 ron care nu stiu ce reprezinta (firma isi plateste darile lunar si in termen). Am intrebat la banca sa-mi spuna ce scrie in documentul primit de la avas-ce reprezinta aceasta suma -insa mi-au raspuns ca nu scrie asa ceva.
Cum pot afla cat mai repede de unde provine aceasta suma ?
Cum pot afla cat mai repede de unde provine aceasta suma ?
In astfel de cazuri, mie mi se pare, ca banca este fara obraz...
Corect ar fi fost sa te anunte ca ai un titlu, sa-ti faca o copie, eventual sa blocheze sumele pana la lamurirea situatiei, respectiv actiune de suspendare in istanta.
In caz contrar, actiunea se poate indrepta si impotriva bancii;
Banca trebuie sa fie partener nu aliata cu dusmanii ....
O asemenea banca trebuie schimbata cat mai repede.
Corect ar fi fost sa te anunte ca ai un titlu, sa-ti faca o copie, eventual sa blocheze sumele pana la lamurirea situatiei, respectiv actiune de suspendare in istanta.
In caz contrar, actiunea se poate indrepta si impotriva bancii;
Banca trebuie sa fie partener nu aliata cu dusmanii ....
O asemenea banca trebuie schimbata cat mai repede.
Marian Apetre
- danilevicis
Citesc si ma minunez, iti platesti darile constiincios si uite ce fac astia....Incredibil
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic
Si eu trebuie sa intocmesc o adresa catre AVAS sa fac dovada platii si sa primesc de la ei o adresa de ridicare a popririi necesara apoi pentru banci, sa nu mai opreasca suma inca odata.Sa deblochez conturile.Spuneti-mi va rog dvoastra ati intocmit o adresa catre ei?Ati primit vreun raspuns?Ati expediat la adresa de pe pagina lor de net?
-
Da, am facut o adresa si am trimis-o pe posta cu confirmare de primire. Am si primit confirmarea cum ca au primit adresa. Raspuns insa, nu. Suma e de atunci pe 473. Nici nu stiu ce sa fac cu ea, as pune-o pe cheltuiala acum in decembrie sa nu o mai tin asa in 473 ca raspuns oricum nu voi primii niciodata. Fac o NC si atasez confirmarea de primire...Sau, ce pot face cu suma asta in continuare, stie careva?
Nu cred ca banca e de vina, ei au primit un titlu executoriu, il executa, problema e ca cei care au trimis executarea bancii trebuia sa ne trimita si noua una. Numai ca....acolo trebuia scris temeiul etc... hehe....
Va mira ca se intampla astfel de lucruri? Pe mine nu ma mai mira, de scarbit insa, de la o zi la alta, tot mai mult...
Nu cred ca banca e de vina, ei au primit un titlu executoriu, il executa, problema e ca cei care au trimis executarea bancii trebuia sa ne trimita si noua una. Numai ca....acolo trebuia scris temeiul etc... hehe....
Va mira ca se intampla astfel de lucruri? Pe mine nu ma mai mira, de scarbit insa, de la o zi la alta, tot mai mult...
Au primit poprire pe cont toate cele trei banci cu care lucrez pentru aceeasi suma.Din una am efectuat plata si celelalte doua imi tin banii blocati in conturi de popririi pina le voi duce o adresa din partea AVAS-ului cum ca s-a achitat ''debitul'' sau ce o fi ...Foarte tare!!Am sunat in data de 06 ianuarie la 6 numere diferite si m-au pasat de la unul la altul pina cand am dat de o secretara dispusa sa primeasca un fax cu dovada platii si o adresa din partea mea prin care cer deblocarea conturilor.Nici acum 12.01 nu au un raspuns pentru mine.Nu am primit nici o somatie din partea lor mai intai la sediu si dupa la banca;banca spune ca are un tabel cu mai multi agenti economici si deci nu poate sa-ti dea si tie poprirea si subiectul ei...doar sa citesti ordinul...Nu mai punem la socoteala faptul ca se refera la datorii inchipuite din 2003 de la sanatate.70000 de agenti care au primit titluri...iata aduna ceva la stat.Majoritatea agentilor au sume foarte mici in jur de 100 sau 200 lei,special pentru a le fi sila sa mai dezgroape mortii din 2002-2003 si sa plateasca fara comentarii.Sa ii dai in judecata...da...unde la Curtea de Apel????!!!!pentru 107 lei..???!!!Binenteles ca nu o va face nimeni si iata lei cum vin.Ingenios oricum si surprinzator.