imprumut firma administrator
imprumut firma administrator
Va rog mult daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns ... Administratorul a imprumutat firma cu 5900 ron, depusi in banca, pentru care vrea sa incaseze dobanda. Cum se calculeaza si cum inregistrez acest lucru. Trebuie sa fac un contract, dar nu am calculul lunar. Va multumesc.
Împrumutul:
5121=4551
dobânda cuvenită lunar conform contractului de împrumut:
666=4558
reţinerea impozitului pe venituri din dobânzi
4558=446
restituirea împrumutului şi plata dobânzilor:
4551=5121 sau 5311
4558=5121 sau 5311
virarea impozitului
446=5121
Citeşte şi prevederile codului fiscal pentru detalii legate de dobândă.
5121=4551
dobânda cuvenită lunar conform contractului de împrumut:
666=4558
reţinerea impozitului pe venituri din dobânzi
4558=446
restituirea împrumutului şi plata dobânzilor:
4551=5121 sau 5311
4558=5121 sau 5311
virarea impozitului
446=5121
Citeşte şi prevederile codului fiscal pentru detalii legate de dobândă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Inregistrarile contabile sunt bune, dar legislatia nu-ti da voie sa platesti dobinda la pers fizice si nici sa iei imprumuturi de la pers fizice. Imprumuturi cu dobinda acorda doar bancile. Adminstratorul poate sa ajute firma cu bani citi vrea , prin banca, prin casa, si se restituie cu DP , fara dobanda
Unde scrie???????carametei355 scrie:Inregistrarile contabile sunt bune, dar legislatia nu-ti da voie sa platesti dobinda la pers fizice si nici sa iei imprumuturi de la pers fizice. Imprumuturi cu dobinda acorda doar bancile. Adminstratorul poate sa ajute firma cu bani citi vrea , prin banca, prin casa, si se restituie cu DP , fara dobanda

- nicolaescu112
BA SE POATE
Asociatul poate pune la dispozitia societatii bani sub forma unui imprumut, obligatoriu cu un contract de imprumut si cu o dobanda mai mare sau egala cu procentul dobanzii de referinta lunare a BNR.
Nu am momentan la dispozitie baza legala dar, e perfect legal si a trecut testu controlului de fisc si a mai multor controale de garda financiara.
Este prevazut in una din legile: COD FISCAL, LEGEA SOCIETATILOR COMERCIALE SAU LEGEA CONTABILITATII.
SUCCES !!
Nu am momentan la dispozitie baza legala dar, e perfect legal si a trecut testu controlului de fisc si a mai multor controale de garda financiara.
Este prevazut in una din legile: COD FISCAL, LEGEA SOCIETATILOR COMERCIALE SAU LEGEA CONTABILITATII.
SUCCES !!