Am incercat sa transmit actualizari la registrul salariatilor (care a fost transmis initial din programul inspectiei muncii), am reintrodus datele in SAGA la fiecare salariat si am dorit sa transmit online doar modificarile! Este pentru prima oara cand incerc sa folosesc REVISALUL din Saga dar imi da un mesaj de eroare, pe care oricat am ncercat sa-l deslusesc, n-am reusit! Mesajul este urmatorul:
ORA-20010: Registrul nu poate fi preluat. Date eronate. ORA-30926: nu s-a putut obţine un set de rânduri stabil în tabelele sursă
Error
Ma poate ajuta cineva? Poate ca trebuie sa fac vreo setare astfel incat campul de tip data zz.ll.aaaa din Saga sa poata fi interpretat ca fiind zz/ll/aaaa asa cum e in programul lor?
NU trebuiesc plecaciuni.
Problema este de la ei nu de la SAGA.
In situatia in care ati transmis, fisierul nu a fost preluat corect.
Face acest lucru la toate firmele pe care le aveti? Sau aveti o singura firma?
Mie de exemplu nu mi-a dat niciodata nici o eroare.
Deocamdata am incercat doar la o firma. N-am curajul sa incerc si la urmatoarele! Fisierul nu s-a transmis din Saga, am actualizat si in programul lor si asa am putut sa-l transmit! Dar as fi vrut sa renunt la a-l mai folosi pe viitor!
Multumesc oricum pentru buna intentie! Inclin sa cred ca ceva nu fac eu bine in Saga, dar n-am idee ce. Daca problema era de la ei nu mi-ar fi preluat nici in varianta lor!
Lucian,
In SAGA (sunt exceptii bine-venite) totul este bun. Toate functioneaza pentru ca SAGA nu RESCRIE programele de culegere a datelor ce urmeaza a fi transmise. Nu! SAGA le inglobeaza pe cele facute de ei.
Peste tot utilizatorii spun: SAGA a gresit (au fost cazuri la actualizari cand au fost omise niste proceduri).
Cei de la SAGA cauta ca sa faca cat mai facil accesul la programele scrise de altii. Doar atat.
Incearca si la alta firma.
De pilda eu nu am putut tipari o declaratie online de la comision ITM, a primit-o ia dat numar iar la tiparire m-am trezit cu un mesaj pe jumatate de ecran in care mi se spunea ca nu stiu ce procedura din JAVA nu poate sa imi puna pe ecran declaratia in format PDF. Nu m-am descurajat. Am notat numarul de inregistrare si am tiparit din SAGA declaratia, i-am trecut manual numarul generat de ei si l-am depus la ITM. Am explicat ce s-a intamplat la acea firma. Au controlat au gasit depunerea si mi-au stampilat declaratia si au primit-o. Deci poate fi o problema locala.
Cred ca n-am fost destul de explicit, departe de mine gandul de a face afirmatia ca e o problema a SAGA, chiar am spus: "Inclin sa cred ca ceva nu fac eu bine in Saga, dar n-am idee ce." Cu atat mai mult cu cat, pina a ma hotari sa scriu acest post, m-am consultat cu niste prieteni care folosesc SAGA de mai multa vreme decat mine si toti mi-au confirmat ca ei n-au intampinat o astfel de problema!
Maine sper sa am mintea mai limpede si sa incerc sa introduc datele pentru alta firma!
Eroarea respectivă indică faptul că există un salariat ce în același fișier are o ieșire și o intrare.
Pentru a transmite corect datele cele 2 evenimente trebuie raportate distinct.
Spre exemplu: un salariat pleacă pe 5 iulie și-l reangajați cu 10 iulie. Generați 2 XML-uri: unul pentru 01-05 iulie și-l transmiteți în Revisal și următorul din 06 iulie, la zi.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.