angajatii de pe santier beneficiaza de hrana

camarasanr124

angajatii de pe santier beneficiaza de hrana

#1 Mesaj de camarasanr124 »

Buna ziua , o firma de constructii are pe santier angajati detasati , cu alte cuvinte vin acasa doar la 2 saptamani si patronul aduce facturi ce cuprind hrana lor in acea perioada (branza , paine apa , salam , rosii... hartie ig. pahare unica fol.... ) cum pot eu sa inregistrez toate acestea ???
As fi indatorata daca ma ajuta cineva cu precizari.

paturcai

Re: angajatii de pe santier beneficiaza de hrana

#2 Mesaj de paturcai »

Norme metodologice Cod Fiscal:
Art. 55 al.3
69. Avantajele în bani şi în natură sunt considerate a fi orice foloase primite de salariat de la terţi sau ca urmare a prevederilor contractului individual de muncă ori a unei relaţii contractuale între părţi, după caz.
70. La stabilirea venitului impozabil se au în vedere şi avantajele primite de persoana fizică, cum ar fi:
a) folosirea vehiculelor de orice tip din patrimoniul afacerii, în scop personal;
b) acordarea de produse alimentare, îmbrăcăminte, cherestea, lemne de foc, cărbuni, energie electrică, termică şi altele;

De cealaltă parte tot in aceleasi Norme metodologice:
Exemplul nr. 5: Societatea A încheie un contract de proiectare a unui bun imobil cu societatea B. În contract se stipulează că B va suporta cheltuielile de cazare, transport, masă, diurnă etc. ale salariaţilor lui A care realizează acest proiect. Pe factura emisă A menţionează separat costul proiectării şi costul aşa-numitelor cheltuieli suportate de B. În această situaţie nu este vorba despre o refacturare de cheltuieli în sensul prevederilor pct. 19 alin. (4). Toate cheltuielile de cazare, transport, masă, diurnă etc., facturate de A lui B, sunt cheltuieli accesorii serviciilor de proiectare şi trebuie să urmeze aceleaşi reguli referitoare la locul prestării, cotele sau regimul aplicabil ca şi serviciul de proiectare de care sunt legate, conform prevederilor pct. 18 alin. (8).
Concluzii:
Sunt considerate venituri asimilate salariilor şi asupra lor trebuie să fie aplicate cotele ca si cum ati da o primă acelui salariat.
Aceste cheltuieli se vor recupera de la societatea beneficiară a construirii imobilului numai dacă aceste cheltuieli sunt prevăzute în contractul încheiat între părţi.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

camarasanr124

#3 Mesaj de camarasanr124 »

Bine am inteles ce ziceti , dar societatea construeste biserici nu imobile si cum pot eu sa impart la angajati valoarea totala a acestor cheltuieli cand intr-un an sa zicem este in dute vino in randul angajatilor tot 2 pleaca vin 3 pe luna si tot asa: puteti sa-mi daci ceva monografi???
Multumesc

camarasanr124

#4 Mesaj de camarasanr124 »

Ma mai ajuta cineva ... vaa rog :(

Scrie răspuns