Sa ne cunoastem sarbatoritii

Scrie răspuns
nesea

#286 Mesaj de nesea »

Doamna:Tereza si Ane;niciodata nu e prea tarziu pentru "o vorba buna"[asa se spune pe la noi ardelenii]
Va multumesc din sufle tuturor!!!!!Nici nu va inchipuiti ce mare bucurie mi-au sadit in suflet urarile d-voastra.
E prima data in viata mea,cand n-am lucrat nimic de ziua mea.
Telefoanele au sunat toata ziua!!!
Sunt fericita;am intinerit cu cel putin zece ani.[dealtfel nu ma simt niciodata batrana]
Am asteptat un cuvant si de la domnul Septimiuv [eu il iubesc f f f mult ,eu un baiat cult, inteligent ,imi place sarcasmul lui]
. Multe explicatii ale dumnealui ,imi aduc zambetul pe buze.
Sa fim sanatos :roll: Ligia

nicolaef306

#287 Mesaj de nicolaef306 »

Imi place ideea, frumos dar mai bine va spun doar ziua si luna, 9 mai ,nu puteti uita ca mai este si ziua lui Tiriac, dar nu am avut norocul lui...... :lol:

danilevicis

#288 Mesaj de danilevicis »

La multi ani pt cei cu numele de Petru si Pavel!
Imagine
Sfintii Apostoli Petru si Pavel
Biserica îi sărbătoreste împreună pe data de 29 iunie zi în care au fost martirizati (anul 67).
Sf.Petru
-Numele său evreiesc era Simon însă Iisus l-a schimbat în Petru sau Chefa (Piatră).
-Era de neam iudeu, s-a născut în Galileea în anul 10 î.Hr.
-Petru este fratele Sf.Apostol Andrei –cel care a adus crestinismul în tara noastră.
-Avea meseria de pescar si era căsătorit.
-Înainte de a deveni Apostol al lui Iisus si-a făcut ucenicia la Sf. Ioan Botezătorul.
-După o minune înfăptuită de Iisus pe când pescuia, Petru este chemat să devină „pescar de oameni”.
-În ultima parte a vietii a trăit la Roma unde a si fost crucificat cu capul în jos pe data de 29 iunie 67.
-De la Sf. Petru ni s-au păstrat în cartea Faptele Apostolilor 8 cuvîntări precum si 2 epistole care îi poartă numele.
Sf.Pavel
-Desi nu a făcut parte dintre cei 12, este considerat cel mai mare propovăduitor al învătăturii lui Hristos.
-S-a născut între anii 1-5 d.Hr. în Tars dintr-o familie de iudei de vază. Desi făcea parte din semintia lui Beniamin si era fariseu, era cetătean roman. Numele său evreiesc este Saul ( furtună).
-Studiază la scoala marelui învătat Gamaliel, devenind zelos păzitor al legii si aprig prigonitor al crestinilor. Participă chiar la uciderea Arhidiaconului Stefan, păzind hainele ucigasilor.
-Devine crestin pe când mergea la Damasc pt. a-i prigoni pe crestini, când i se arată Iisus si îl întreabă: „Saule, Saule, de ce Mă prigonesti?” .Episcopul Damascului, Anania, îl botează în anul 34-35 si îi este schimbat numele în –Pavel(liniste/odihnă). Tot acum îsi recapătă vedera pe care si-o pierduse în urma revelatiei.
-Pentru a fi salvat de la moarte, crestinii îl coboară cu un cos peste zidul cetătii.
-Datorită credintei sale si zelului arătat în răspândirea crestinismului, este închis de 3 ori:
59-61 în Cezareea; 61-63 în Roma; 66-67 tot în Roma
-Este decapitat(pt. că era cetătean roman) pe muntele Vatican în aceeasi zi cu Sf.Petru, în timpul împăratului Nero.
A scris 14 epistole iar ultima (scrisă în 66 la Roma) este considerată testamentul său spiritual(II Timotei).

ciobanum147

#289 Mesaj de ciobanum147 »

La multi ani tuturor celor ce-si sarbatoresc astazi prenumele! :P

lupoum

Re: Sa ne cunoastem sarbatoritii

#290 Mesaj de lupoum »

cam demult,,, 21.07.1955 LA MULTI ANI!! raci si lei CONCEDII PLACUTE si tot ce va doriti !

bohug955

#291 Mesaj de bohug955 »

LA MULTI ANI!
Celor nascuti in luna Iulie
Pentru cei care sunt in concediu

http://felicitari.ele.ro/Relaxare_in_co ... i4306.html
" Incredete in Domnul din toata inima ta, si nu te sprijini pe intelepciunea ta.
Recunoaste-L in toate caile tale, si El iti va netezi cararile "

ciobanum147

#292 Mesaj de ciobanum147 »

Am si uitat ca este SF.ILIE urez un calduros LA MULTI ANI ! tuturor ce poarta acest nume!
Dupa cate stiu eu SF.ILIE aduce ploi in perioada de seceta dar anul asta a fost prea generos :P

danilevicis

#293 Mesaj de danilevicis »

Imagine

Sfantul Proroc Ilie Tesviteanul

Pe 20 iulie, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte suirea la cer a Sfântului şi Marelui Prooroc Ilie Tesviteanul.
Statisticile existente la nivel naţional arată că, din totalul celor aproximativ 22 milioane de români, peste 120.000 de persoane (cca 0,55%) poartă numele Sfântului Ilie.

Unul dintre cei mai importanţi prooroci din Vechiul Testament, Sf. Ilie este celebrat ca un mare făcător de minuni şi aducător de ploi în vreme de secetă. Sfântul si marele Proroc Ilie, înger întrupat în carne ce a primit de la Dumnezeu puterea de a deschide şi închide cerurile, era de origine din Tesvi în Galaad. Tradiţia apocrifă, care a transmis aceste detalii despre naşterea Prorocului, precizează că el era din tribul lui Aaron şi deci era preot. Se spune că la naşterea sa tatăl său a văzut oameni îmbrăcaţi în alb învelindu-l în scutece de foc şi, dându-i numele, i-au dat să mănânce o flacăra, simbol al râvnei pentru Dumnezeu care l-a mistuit de-a lungul întregii sale vieţi. Încă din copilărie, ţinea strict toate poruncile Legii şi se ţinea în permanenţă în faţa lui Dumnezeu printr-o feciorie indiferentă, post neîncetat şi rugăciune arzătoare, care îi făcură sufletul ca focul şi făcură din el modelul vieţii mănăstireşti. A activat în Regatul de Nord, în timpul regelui Ahab. Acesta s-a căsătorit cu o principesă păgână, Isabela, care l-a ademenit şi pe el să cadă în idolatrie; lipsa de pioşenie şi depravarea predecesorilor săi ajunse la culme. Încurajat de soţia sa, respingătoarea Izabel, el îi persecuta pe Prooroci şi pe toţi oamenii rămaşi credincioşi lui Dumnezeu şi se închina idolilor Baal şi Astarte.

Sfântul şi Marele Prooroc Ilie l-a abordat în chip direct purtând o aprigă luptă pentru dreapta credinţă a poporului care prin exemplu mai marilor săi era târât în idolatrie. La cuvintele Profetului, o secete groaznică se abătu atunci, ca febra, asupra pământului: totul fu secat, devastat, ars ; bărbaţii, femeile, copiii, animalele domestice şi animalele sălbatice, toate mureau din lipsa hranei, izvoarele secau, plantele se ofileau şi nimic nu scăpa urgiei îngăduite de Dumnezeu, cu speranţa că foametea va face pe poporul lui Israel să se căiască şi să se întoarcă la credinţă.

Din porunca lui Dumnezeu, Proorocul, acoperit cu o piele de oaie şi înveşmântat cu piele de viţel, părăsi ţinutul lui Israel şi se duse la râul de Chorrath (Kerrith), aflat dincolo de Iordan (după tradiţia bisericească, în acest loc a fost ridicata apoi mănăstirea Hozeva, care mai exista şi astăzi, şi unde a trăit şi ‎Sfântul Ioan Iacob Hozevitul). Se adăpa cu apa cascadei iar Domnul îi trimise corbi - animale pe care evreii le considerau impure şi care aveau reputaţia unei mari cruzimi faţă de progeniturile lor - pentru a-i duce pâine dimineaţa şi carne seara, ca să trezească în prooroc mila pentru poporul care suferea. Când cascada secă, Dumnezeu îşi trimise slujitorul său la Sarepta din Sidon, lăsându-l să vadă de-a lungul drumului efectele dezastruoase ale secetei, pentru a trezi încă o dată în el milă. Ilie ajunse la o văduvă săracă, păgână, care aduna lemne pentru a coace pâine pentru ea şi fiul ei. În ciuda sărăciei, ea puse înainte de toate datorate ospitalităţii şi îndată ce Proorocul i-o ceru, ea îi pregăti o pâine, cu făina şi uleiul pe care le mai avea. Primi fără întârziere răsplata ospitalităţii sale : la cuvântul Proorocului, covata sa cu faină şi urciorul cu ulei nu se mai goliră până la revenirea ploii. Trecuseră câteva zile de când Ilie era găzduit la aceasta văduvă, când fiul ei muri. Cum femeia, în durerea ei, îl acuza pe omul lui Dumnezeu ca ar fi adus nenorocirea asupra casei ei, Ilie îl luă pe copil, îl urca la etaj acolo unde locuia el si după ce a suflat de trei ori asupra trupului neînsufleţit chemându-l cu strigăte puternice pe Dumnezeu, el îl înapoie pe tânărul băiat viu mamei sale, profeţind astfel învierea morţilor.

Ajuns prin râvna sa pe culmea cea mai de sus a virtuţii, Sf. Prooroc Ilie nu a trecut la cele veşnice, ci a fost ridicat la cer fiind considerat demn de a vedea fata în faţă slava Dumnezeului întrupat, alături de Moise şi de cei trei Apostoli în ziua Schimbării la faţă (cf. Matei 17). Sfârşitul lui Ilie este prezentat ca o minune care s-a petrecut cu puterea lui Dumnezeu, pe Care Ilie L-a slujit cu multa autoritate. Se spune că, simţind el că zilele pe pământ sunt numărate, şi-a ales ca succesor pe Elisei. Atât de mare a fost personalitatea lui, încât Domnul i-a făcut aceasta favoare de a se muta din viaţa aceasta pământească la viaţa cea cerească, fără a trece prin poarta morţii. Este a doua personalitate a Vechiului Testament care s-a înălţat cu trupul la cer. Minunea a fost văzută de către ucenicul său, iar el s-a înălţat la cer pe o căruţă de foc trasă de cai.

În tradiţia populară, Sf. Mare Prooroc Ilie este considerat ocrotitorul recoltelor şi a rămas în istoria Bisericii Ortodoxe ca un exemplu de credinţă şi curaj demn de urmat. Biserica Ortodoxă îi aduce multă cinstire, pentru că este pomenit ca mare bărbat şi erou al credinţei. Fiii Bisericii Ortodoxe Române au o evlavie profundă pentru acest sfânt făcător de minuni. Există tradiţii populare diferite din toate zonele geografice ale Românei, încât unitatea este cinstea deosebită care i se cuvine profetului Ilie. Oamenii cred că atunci când se întâmpla fenomene meteorologice spectaculoase, Ilie de fapt traversează cerul cu căruţa lui de foc, pentru a ne ocroti. El este mereu şi mereu în slujba binelui. Dreptatea si autoritatea precumpănesc în raport cu alte virtuţi ale sfinţilor Noului Testament. Fiind unul dintre Profeţii evrei, Biserica Ortodoxă îl cunoaşte sub numele de Sfântul Mare Prooroc Ilie Tesvieanul.
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

nesea

#294 Mesaj de nesea »

MULTI ANI FERICITI! Va doresc din inima,doamna Lupoum.Sa aveti parte de multa fericire,iubire si pace alaturi de cei dragi.cu mult drag ligia

nesea

#295 Mesaj de nesea »

nesea scrie:MULTI ANI FERICITI! Va doresc din inima,doamna Lupoum.Sa aveti parte de multa fericire,iubire si pace alaturi de cei dragi.cu mult drag ligia

lupoum

#296 Mesaj de lupoum »

LUPOU-,,MITRU" MULTUMESC MULT LIGIA DUMENZEU SA-TI DE SANATATE SI PUTERE DE MUNCA!

nesea

#297 Mesaj de nesea »

Domnului sau doamnei SUCIUL574;va doresc cu mult drag :LA MULTI ANI !!! Multa fericire,iubire si sanatate sa aveti :roll: din toata inima; Ligia

ciobanum147

#298 Mesaj de ciobanum147 »

LA MULTI ANI !!!!!!!!!!!!!celor ce-si sarbatoresc astazi ziua prenumelui va pup pe toti cu drag MARILENA :P

dinecit247

#299 Mesaj de dinecit247 »

Teodora 15.12.1961-Bucuresti-Romania

dinecit247

#300 Mesaj de dinecit247 »

Tuturor celor care se numesc Alexandru-Alexandra le urez clipe senine si fericire.
La mine in familie este Zi nationala avand doi copii cu numele Alexandru (Toto) si Alexandra (Papahu)

Scrie răspuns