gestiuni
-
gestiuni
Buna,
Am achizitionat un program de contabilitate saga si am ceva probleme:
Am selectat gestiune global-valorica MARFA ( 371.1,378.1,4428.1, etc.)
Am introdus prin Intrari factura sintetic ( am selectat Tip nedefinit / 371.1, conform instructiunilor programului Saga ) , nota contabila imi apare sub forma : 371.1=401.00002 si 4426 = 401.00002, iar in momentul in care doresc sa inchid luna ct. 607 nu-mi apare nicaieri .
Va rog sa ma ajutati pentru ca am mai citit pe forum alte informatii dar nu reusesc sa-i dau de cap. Nu stiu ce-mi scapa.
Multumesc!
Am achizitionat un program de contabilitate saga si am ceva probleme:
Am selectat gestiune global-valorica MARFA ( 371.1,378.1,4428.1, etc.)
Am introdus prin Intrari factura sintetic ( am selectat Tip nedefinit / 371.1, conform instructiunilor programului Saga ) , nota contabila imi apare sub forma : 371.1=401.00002 si 4426 = 401.00002, iar in momentul in care doresc sa inchid luna ct. 607 nu-mi apare nicaieri .
Va rog sa ma ajutati pentru ca am mai citit pe forum alte informatii dar nu reusesc sa-i dau de cap. Nu stiu ce-mi scapa.
Multumesc!
Re: gestiuni
poate te ajuta lasetari gestiuni
cod denumire tip_gestiune gestionar glob_371 glob_378 glob_707 glob_4428 glob_607
0002 MAGAZIN 2 DR Global-valorica 371.02 378.02 707.02 4428.02 607.02
0001 MAGAZIN 1 Global-valorica 371.01 378.01 707.01 4428.01 607.01
cod denumire tip_gestiune gestionar glob_371 glob_378 glob_707 glob_4428 glob_607
0002 MAGAZIN 2 DR Global-valorica 371.02 378.02 707.02 4428.02 607.02
0001 MAGAZIN 1 Global-valorica 371.01 378.01 707.01 4428.01 607.01
Never say never !
- balteanuc692
La "administrare">"configurare societati" sa aveti bifat "evaluare marfuri la pret de vanzare pe gestiuni distincte" si "foloseste formula cu rulaje cumulate"
-
Am gestiune global valorica( 371.1371.2 etc) , am bifat la <evaluare marfuri la pret de vanzare pe gestiuni distincte> si < formula cu rulaje cumulate >, si in momentul cand dau inchidere luna, la descarcarea gestiunii imi da mesajul "din cauza numerelor prea mari s-au pierdut date" si normal nu-mi da nota contabila de descarcare a gestiunii.
Multumesc anticipat pentru orice ajutor!
Multumesc anticipat pentru orice ajutor!
- balteanuc692
Vedeti sa fie analiticele conturilor in planul de conturi. Si un punct sau o virgula ne la locul ei poate cauza eroare.
-
iti multumesc balteanuc692, dar am facut tot ceea ce mi-ai spus, imi descarca o parte din gestiune si valoarea lui ct 607.1, =707.1, si asa la toate ct de venituri si cheltuieli. Imi pare rau, am citit instructiunile, am cautat sa ma lamuresc pe forum dar cred ca voi renunta la acest program.
Faptul ca renuntati la programul SAGA nu va da certitudinea ca alt program va fi mai hiper-super, deoarece si in alt program, oricare ar fi el, daca nu se fac setarile corespunzatoare cfm instructiunilor atunci veti intampina aceleasi dificultati. Eu va sfatuiesc sa relatati mai amanuntit problema si veti vedea ca se va gasi o rezolvare, aici pe forumul SAGA este o comunitate care ne-a scos pe multi din impas, credeti-ma.
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
- balteanuc692
Sfatul meu e sa mai infiintati o firma fictiva in program de la zero si sa va jucati cu ea si cu setarile programului. De exemplu, faceti un furnizor, faceti un client vanzare cu amanuntul direct prin 5311, setati programul, bagati marfa cu valori rotunjite si mici pe care le puteti urmari, dati inchidere de luna si vedeti unde si ce nu apare. Daca nu apare ce va trebuie, devalidati si reluati setarile. Cand sunt putine note contabile si rulaje pe firma, puteti vedea mai bine ce se intampla si veti sti unde sa va duceti. Toti am avut nelamuriri cand am inceput sa lucram cu programul, nu exista niciun program oricat de scump ar fi el care sa fie setat din prima pentru nevoile Dvs. pentru ca, dup cum stiti, contabilitatea e foarte complexa si nu se poate seta standard un program pentru o anumita spetza. Dupa ce o sa "va intrati in mana" cu programul acesta, va garantez ca nu o sa va mai ganditi niciodata la alt program.
-
multumesc mult balteanuc692, cred ca am aflat unde gresesc, nu sunt sigura, dar te-as ruga sa ma lamuresti cu ceva: la "intrari", este o rublica " preturi de vanzare" , cum se foloseste? atunci cand il apelez imi apare la preturi minim/mediu/maxim 0,0000 si la adaos *****%?
Multumesc mult !
Multumesc mult !
- balteanuc692
Si eu folosesc pentru NIR-uri gestiuni global-valorice cu tip "nedefinit" si nu folosesc acea functie. Nu am lucrat niciodata cu acea functie, poate cine lucreaza sa ne spuna si noua. Banuiesc ca se foloseste la gestiuni cantitativ-valorice cu tip "marfuri", eu unul nu am treaba cu acea functie, pana acum.
-
Salutare,
Dupa ce m-am cotopenit in saga bine de tot am hotarit sa va scriu si eu poate ma lumineaza si pe mine cineva.
Am factura cu marfa, o culeg si ii dau pretul de iesire (creion = p. achizitie 5 lei = pret vinzare 10 lei), dar mi s-a intimplat ca dupa citeva luni de stat cu acel obiect pe stoc sa reusesc sa il vind dar la un pret mai mare de 11 lei.
Cum fac sa schimb pretul de vinzare? in urma nu ma pot duce sa modific ca este marfa care a fost trecuta in bilant de exemplu.
si ar mai fi una la fel de tare:
intrare marfa (creion = p. achizitie 5 lei = pret vinzare 10 lei) oka pina aici, il vind conform pretului, am intrare marfa acelasi creion dar trebuie sa il vind la alt pret, trebuie sa fac alta cod de articol ca sa ii pun alt pret de vinzare ca daca bag pe acelasi cod imi pastreaza prezul de vinzare trecut si iata asa am 6 coduri de articole cu numele de creion.
Sper sa mi se demonstreze ca sunt blonda.
Va multumesc
Dupa ce m-am cotopenit in saga bine de tot am hotarit sa va scriu si eu poate ma lumineaza si pe mine cineva.
Am factura cu marfa, o culeg si ii dau pretul de iesire (creion = p. achizitie 5 lei = pret vinzare 10 lei), dar mi s-a intimplat ca dupa citeva luni de stat cu acel obiect pe stoc sa reusesc sa il vind dar la un pret mai mare de 11 lei.
Cum fac sa schimb pretul de vinzare? in urma nu ma pot duce sa modific ca este marfa care a fost trecuta in bilant de exemplu.
si ar mai fi una la fel de tare:
intrare marfa (creion = p. achizitie 5 lei = pret vinzare 10 lei) oka pina aici, il vind conform pretului, am intrare marfa acelasi creion dar trebuie sa il vind la alt pret, trebuie sa fac alta cod de articol ca sa ii pun alt pret de vinzare ca daca bag pe acelasi cod imi pastreaza prezul de vinzare trecut si iata asa am 6 coduri de articole cu numele de creion.
Sper sa mi se demonstreze ca sunt blonda.
Va multumesc
Dar de ce sa ne plictisim!
S556>
1.Daca lucrati cu Saga C (conta+stocuri):
"Opţiune apelabilă din meniul Operaţii - opţiunea de meniu - Alte operaţii cu stocuri.
Ecran funcţional utilizabil numai în cadrul gestiunilor cantitativ-valorice a căror evidenţă este ţinută în preţ de vânzare cu amănuntul şi pentru care în Fişiere-Gestiuni a fost bifată opţiunea corespunzătoare.
Are rolul de a genera procese verbale de modificare de preţ pentru tot stocul articolelor introduse în acest ecran.
Pentru fiecare articol s întocmeşte proces verbal de schimbare de preţ, în mod distinct."
(ManualSaga>Contents>Operatii>OperatiicuStocuri>SchimbarePretVanzare)
2.Global Valoricaici
(ForumSaga>Cautare>SchimbarePretVanzare)
Ma subsemnez....coaforul de servici
1.Daca lucrati cu Saga C (conta+stocuri):
"Opţiune apelabilă din meniul Operaţii - opţiunea de meniu - Alte operaţii cu stocuri.
Ecran funcţional utilizabil numai în cadrul gestiunilor cantitativ-valorice a căror evidenţă este ţinută în preţ de vânzare cu amănuntul şi pentru care în Fişiere-Gestiuni a fost bifată opţiunea corespunzătoare.
Are rolul de a genera procese verbale de modificare de preţ pentru tot stocul articolelor introduse în acest ecran.
Pentru fiecare articol s întocmeşte proces verbal de schimbare de preţ, în mod distinct."
(ManualSaga>Contents>Operatii>OperatiicuStocuri>SchimbarePretVanzare)
2.Global Valoricaici
(ForumSaga>Cautare>SchimbarePretVanzare)
Ma subsemnez....coaforul de servici

Ultima oară modificat Dum Sep 05, 2010 3:58 pm de către eugen01, modificat 1 dată în total.
-
Stoica de la pretul de vanzare este eroarea, fi atenta ca daca nu completezi pretul de vanzare la marfa, programul iti poate genera un pret ca cel cu stelute, daca ai marfa si o lasi in pret de achizitie fara adaos atunci completeaza zero la pretulde vanzare si va fi bine. Saga este un program minunat si nu cred ca merita lasat pentru altele care promit marea cu sarea si nu fac ce trebuie, in plus cel mai mare avantaj pe care il are saga este ca tot timpul vezi ce faci, am incercat si vazut multe programe dar mai toate sunt cu intrari si iesiri pe faze de operatii si nu vezi decat la sfarsit ce ai facut, aici daca ai putina atentie nu mai prea ai ce verifica la terminare.
-
sarumina mult
azi am sa ma duc sa ma joc cu ceea ce ai "predat" la blonda
azi am sa ma duc sa ma joc cu ceea ce ai "predat" la blonda