salariat cu timp partial

ghermans

salariat cu timp partial

#1 Mesaj de ghermans »

Buna seara ,va rog sa imi spuneti daca am un singur salariat angajat la o firma cu timp partial de 2 ore si salar de 162 lei trebuie sa am impozit ?
In program nu imi calculeaza impozitul la acesta si atunci trebuie sa depun declaratia 100 cu 0 lei?
Va rog help meeeeee :oops:

petriself

#2 Mesaj de petriself »

Da, asa este, impozitul este 0 (zero) iar D.100 se depune cu 0.
Si eu am cazuri.

balazse

#3 Mesaj de balazse »

Totusi ar trebui verificat daca acea persoana beneficiaza deducere altundeva, adica are functia de baza altundeva decat contractul cu timp partiala de 2 ore.
Daca da nu beneficiaza de deducere (trebuie debifat la "salariati" optiunea de "functie de baza") si atunci se va calcula impozit.

ghermans

#4 Mesaj de ghermans »

Multumesc pentru raspuns ,da functia de baza este bifata pt ca a lucrat cu 8 ore /zi ,dar societatea si-a redus activitatea asa ca si angajatului i s-a redus programul.Totusi apare fara impozit ....chiar daca este bifata functia de baza.
Inca o data multumesc pt raspuns.

balazse

#5 Mesaj de balazse »

Este si normal sa apara cu zero, deoarece este posibil ca venitul net sa fie mai mica decat deducerea personala. In acest caz eu zic ca trebuie depus declaratia 100 cu zero.

tusera

#6 Mesaj de tusera »

buna seara,
va rog sa ma ajutati daca aveti rabdare cu intrebarea mea, eu ma chinui cu o problema si nu imi dau seama cum o pot rezolva :oops: : pentru 2 salariati, incepand cu 08.03 le-am modificat timpul de lucru de la 8 la 4 ore/zi SI am modificat si salariul de la 1200 la 700 lei; pentru ambele persoane. De mentionat ca sunt in functie de baza la firma si lucreaza din oct 2009. m-am tot uitat in saga si nu stiu daca ar trebui sa fac doua state de plata pentru modificarile asteasau este undeva(numai ca nu o gasesc eu) o optiune si totul se petrece pe un singur stat de plata. si daca pentru cele 5 zile de lucru cu 8 ore/zi, le iese un brut de 219 lei, mai benefficiaza de deducere personala?sau le iau impozit 16% si raman cu 184 lei?
ma multuuuumeesc frumos!

paturcai

#7 Mesaj de paturcai »

Pe viitor, iertati-mi indrazneala, incercati ca modificarile salariale sa le faceti la inceputul lunii si nicidecum in luna.
Solutia este urmatoarea:
Treceti salariul de incadrare nou, si numarul de ore noi. Adica veti considera ca de la inceputul lunii ei sunt cu 4 ore si cu salariu de 700 de lei, apoi faceti "babeste" (se spune academic: "extracontabil") calculul pentru perioada lucrata cu salariul mai mare prin regula de trei-simpla.
Rezultatul il veti trece la alte venituri, pentru ca este o rubrica in SAGA daca apasati butonul detalii.
Niciun program de contabilitate oricat de performant ar fi el nu poate sa faca ceea ce noi oamenii inventam. Cum este posibil sa imi dau seama dupa o saptamana lucrata ca timpul de lucru este de 4 ore? Nu-mi dati raspunsul ca lucrau in Haiti si a venit cutremurul si le-ati micsorat timpul de lucru.
Eu ma intreb nu cu cinism ci ma gandesc ca stresul e mai mare cand cautati solutii de acest gen. Ne trebuie un pic de ordine in felul nostru de a fi.
Sa nu ma intelegeti gresit.
:wink:
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

tusera

#8 Mesaj de tusera »

va multumesc pt raspuns.
concluzia dv se potriveste sefului meu, daca as fi facut dupa logica mea, sigur as fi modificat totul cu 01 a lunii.

paturcai

#9 Mesaj de paturcai »

:wink:
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

mihalai

Re: salariat cu timp partial

#10 Mesaj de mihalai »

Buna ziua,spuneti-mi si mie va rog,daca am o salariata cu timp partial de 2 ore si nu mai are contract in alta parte, va beneficia de indemnizatie pentru crestere copil pana la 2 ani?

stuparui

#11 Mesaj de stuparui »

Daca ai fi facut o cautare legata de acest subiect pe forum (cum este si firesc inainte de a pune o intrebare) ai fi gasit zeci de raspunsuri. Indemnizatia pentru cresterea copilului pana la 2 ani o da Primaria si nu este problema contabilului daca o primeste sau nu. Salariata in cauza va aduce o adeverinta de venit tip de la Primarie (sunt si de astea tot zeci daca dai o cautare pe google si vrei sa vezi ce se cere in ea) pe care o completeaza societatea si in care printre altele (venituri, datele salariatei, perioada de concediu medical etc.) se cere si norma de lucru. Restul rezolva Primaria.

mihalai

#12 Mesaj de mihalai »

stuparui scrie:Daca ai fi facut o cautare legata de acest subiect pe forum (cum este si firesc inainte de a pune o intrebare) ai fi gasit zeci de raspunsuri. Indemnizatia pentru cresterea copilului pana la 2 ani o da Primaria si nu este problema contabilului daca o primeste sau nu. Salariata in cauza va aduce o adeverinta de venit tip de la Primarie (sunt si de astea tot zeci daca dai o cautare pe google si vrei sa vezi ce se cere in ea) pe care o completeaza societatea si in care printre altele (venituri, datele salariatei, perioada de concediu medical etc.) se cere si norma de lucru. Restul rezolva Primaria.

Daca sunteti asa de "nervos"de ce raspundeti la intrebarile de pe forum,de ce nu lasati pe altii mai amabili decat dvs.?

tomac

#13 Mesaj de tomac »

Vă rog să nu mai citați integral mesajul anterior. Apăsați butonul "Răspunde".
Da, ar trebui să beneficieze. Vedeți în acest sens OUG 148/2005 și normele de aplicare la aceasta.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns