co

alexier

co

#1 Mesaj de alexier »

Buna ziua
Unde inregistrez in Saga zilele de co si cum se calculeaaza indemnizatia de concediu?
O face programul sau trebuie sa o fac eu?
Multumesc

bogeanua

Re: co

#2 Mesaj de bogeanua »

In fisierul State salarii>Modificare completezi nr de ore co.Restul face SAGA.

alexier

#3 Mesaj de alexier »

Multumesc mult !

stanc678

#4 Mesaj de stanc678 »

vreau sa stiu si eu daca este obligatoriu de acordat acea indemnizatie pentru concediul de odihna. nu pot sa acord salariatului pentru luna in care a avut 11 zile lucratare si 11 zile de concediu de odihna acelasi salariu pe care il primeste daca ar fi avut 22 de zile lucratoare- adica salariul din contract!!????

stanc678

#5 Mesaj de stanc678 »

Am vazut ca Saga calculeaza automat dupa ce introduc zilele de concediu aceasta indemnizatie. Este obligatoriu sa o las asa sau pot sa trec valoare care s-ar cuveni in mod normal ca zi lucratoare ? va rog sa ma invatati si pe mine!

fagarasa176

#6 Mesaj de fagarasa176 »

Art. 145. - (1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
(3) Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.
Tu ce crezi :wink: s'o lasi asa sau nu :?:
Toate cele bune :wink:
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

stanc678

#7 Mesaj de stanc678 »

daca o las asa cum o calculeaza Saga adica cu indemnizatie inseamna cu 33 de lei mai mult. Cum justifica acest plus in contabilitate si cum acord acesta indemnizatie cu 5 zile inainte de concediu pentru ca este cumulata la salariu si salariul il acord o data pe luna adica in august! iar concediul este intre 13-27 iulie!

balazse

#8 Mesaj de balazse »

Cum adica plus in contabilitate? Sunt drepturile salariatului acei bani.
Pai cu 5 zile inainte de concediu ii dai un avans (adica ii calculezi cat ar fi ca net acea indemnizatie de concediu), iar restul il platesti in august.

fagarasa176

#9 Mesaj de fagarasa176 »

stanc678 scrie: Cum justifica acest plus in contabilitate
adica ? :roll:
stanc678 scrie:cum acord acesta indemnizatie cu 5 zile inainte de concediu
Eu n'am tinut cont niciodata de asa ceva...
Avansul este de fapt un fel de ...daca pot sunne asa ...plata CO :wink:

PS: dam u speady "balazse" gonzales :lol:

balazse

#10 Mesaj de balazse »

fagarasa176 scrie:PS: dam u speady "balazse" gonzales :lol:
:mrgreen:

fagarasa176

#11 Mesaj de fagarasa176 »

Up in the sky, look! It's a bird! It's a plane! No It's balazse!
:mrgreen:

stanc678

#12 Mesaj de stanc678 »

ok. exemplu concret: 1 salariat cu 1400 lei / luna, are in luna iulie concediu intre13-27 . in mod normal ii ramane net 1014 lei. Eu am crezut ca atat i se cuvine chiar si in luna iulie cand este in concediu. Dar introduc in saga si conform si celor spuse de voi intervine aceasta inemnizatie ptr Co. si astfel avem 700 cuveniti ptr cele 88 de ore lucrate si 733 de lei cuveniti ptr 88 de ore de concediu, rezulta un venit brut de 1433 lei. La aceasta suma calculez acum toate retinerile.(unitate si angaja) raman in urma calculelor cu un venit net de 1037 lei , cu 33 de lei mai mult decat in mod normal. Rezulta ca eu in luna august (sal se plateste o data pe luna) trebuie sa dau salariatului 1037 lei. dar ...am aflat ca trebuie sa acord indemnizatia cu 5 zile inainte de 13 iulie. astfel fac o lista de avans pe 6 iulie ! e bine pana aici? dar acum cum calculez cat este net din indemnizatie?

fagarasa176

#13 Mesaj de fagarasa176 »

Nu este nevoie sa'i dai strict suma aferenta zileleor de concediu......
Da'i cat te lasa inima :lol: jumatate din sal total de exemplu

stanc678

#14 Mesaj de stanc678 »

ok , fac lista de avans si ii dau jumatate din val neta apoi fac inregistrarile contabile normale ca pentru avans de sal. Pana acum eu lucram de mana si nu stiam ca angajatorul trebuie sa acorde aceasta indemnizatie ptr CO, asadar am calculat salariul normal, ca si cum angajatul ar fi fost la lucru. Asta s-a intamplat anul trecut in iunie. Mai pot face ceva sau nu e grav daca las asa!

Noroc ca acum am Saga si ma face sa imi pun intrebari atunci cand nu merge ceva!!!

fagarasa176

#15 Mesaj de fagarasa176 »

Nu cred ca sta cineva sa verifice daca Ionescu care a plecat in CO pe 20 ale lunii...a luat avans suma aferenta acelor zile de CO inainte de 20 ale lunii....parerea mea...
Eu zic ca nu are rost sa'ti bati capul...parerea mea :wink:

Scrie răspuns