factura din iunie

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
piciorusm

factura din iunie

#1 Mesaj de piciorusm »

Am primit cu intarziere o factura din iunie si nu stiu cum sa procedez pt ca am depus toate declaratiile, inclusiv bilantul. Ce mai pot face?

bogeanua

Re: factura din iunie

#2 Mesaj de bogeanua »

In aceasta situatie parerea mea este sa o inregistrati pe iulie cu recomandarea sa o inregistrati si in registrul de corespondenta cu data primirii la contabilitate.
Daca valoarea este mare si influenteaza semnificativ impozitul pe profit si TVA de plata atunci este totusi bine sa o inregistrati pe iunie si sa reveniti cu decl rectificativa la impozitul pe profit si cu adresa la AF de corectare a decontului 300.

ruse

#3 Mesaj de ruse »

Am si eu o situatie asemanatoare si daca vreau sa inregistrez factura din iunie cu data de 01.07 programul imi spune "procent TVA invalid" si nu pot salva sau valida. Cum pot trece peste ?

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Folosind butonul de cautare si citind postarea lui TomaC.
In acea postare s-a scris frumos ca se introduce cu data de iunie, dupa ca ai introdus datele in partea de jos mergi si modifici data pe luna iulie.

ruse

#5 Mesaj de ruse »

Ce mi se pare interesant e ca am si o factura de storno pe iunie (cu minus) si aia ma lasa s-o inregistrez cu 19% TVA. Ma gandesc ca e portita lasata pentru stornarea avansurilor incasate anterior datei de 01.07.

balazse

#6 Mesaj de balazse »

"Problema" este doar la facturile pe care vrei sa le introduci pe iulie dar cu TVA 19%.
tomac scrie:În SAGA trebuie să recurgeți la o mică "șmecherie" în această situație. Dacă operați factura cu dată de iulie 2010, nu vă va permite folosirea procentului de 19% decât dacă e linie de stornare. Ca urmare, trebuie să procedați astfel:
- dați "Adaug" pentru a adăuga o intrare nouă, introduceți furnizorul și la data puneți 30/06/2010
- salvați și treceți la partea de detalii.
- adăugați în partea de detalii explicația dorită pentru operația facturată, completați contul (veți vedea că la TVA va completa automat cu 19%)
- salvați partea de detalii și nu validați
- dați "Modific" în partea de antet pentru a modifica data facturii și modificați-o din data de 30/06/2010 în data dorită din iulie.
- validați.
S-a ales această metodă pentru că:
- astfel de situații sunt întâlnite relativ rar, la destul de puține persoane
- pentru că o astfel de metodă presupune că modificarea și utilizarea cotei de 19% este explicit dorită de utilizator, în restul cazurilor existând restricții cu privire la utilizarea cotei de 19% după data de 30/06/2010
și ar mai fi unele motive, dar nu are sens să le expun aici.

ruse

#7 Mesaj de ruse »

Asa am facut si merge, evident. Dar oricum inainte de a posta va asigur ca am cautat pe forum dupa o multime de criterii si n-am gasit nici o discutie pe tema asta. Acum bag de seama ca n-am ales bine termenii cautarii.
Multumesc ptr raspuns.

balazse

#8 Mesaj de balazse »

Nici o problema. Si eu gasesc mai greu topicuri de cand a aparut noua versiune la forum.
Cu placere oricand.

piciorusm

#9 Mesaj de piciorusm »

factura are valoare mica, in jur de 20ron si am inregistrat-o in iulie.Nu-mi dau seama cum o trec in declaratia 300.Poate imi dati un sfat .( si in jurnalul de tva va fi rubrica pt 19%?)

sasm

#10 Mesaj de sasm »

Si eu am primit o factura din iunie in 30 iulie, dar nu am avut depus bilantul. Am sunat la asistenta contribuabili si mi s-a spus sa refac decl. 394 incluzand si factura omisa, iar in decontul de TVA sa o cuprind la regularizari, in decontul urmator.

paturcai

#11 Mesaj de paturcai »

Raspunsul lui SasM este corect: inregistram corect la data la care este emisa factura, refacem 394 si in luna urmatoare vom trece la regularizari sumele omise in decontul precedent.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

balazse

#12 Mesaj de balazse »

Important este sa nu uitam sa scoatem acea factura din declaratia 394 din semestrul II (totusi sa nu-l declaram de 2 ori).

Scrie răspuns