Buna ziua, va rog un ajutor admin. are un card pe firma si plateste anumite fact. pe firma fara a le petea contabliza fiind in nume personal cum inregistrez plata cu cardul?????
Multumesc anticipat.
Daca facturile nu sunt pe firma atunci eu le-as inregistra pe 461.
Iar cand aduce banii inapoi atunci as inchide contul.
Dar daca factura este emisa pe firma atunci le pun pe nedeductibil si atat.
er...conform anexa la omfp 3055 (Functiunea conturilor Cap.VII) contul 455 nu are corespondenta cu 401.O posibilitate de inregistrare, contul 473, (ne e de folos cand avem decalaj de timp intre factura, si confirmarea platii prin extrasul de cont) gasim aici : http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=8&t=12572
altfel, 401=462.analitic mi se pare mult mai ok.Prin 542 inseamna ca ii dau eu un avans, ii pun la dispozitie o suma, pe care la o anumita perioada de timp (luna sa zicem !) se deconteaza.
Tomac>
da!...am citit mai cu atentie topicul si "raspunsul" meu e ...off topic bine de tot!!Am raspuns de parca s-ar fi platit din contul societatii (prin card) am extrasul dar nu stiu ce s-a facut cu ea, administratorii neaducand facturile "sistematic si cronologic"...
Dar in cazul in care se fac plati cu cardul atasat contului curent (vorbim de pj si plati pt. desfasuratea activitatii acelei pj) - pe extrasul bancar plata apare cu un decalaj de cateva zile. Cum inregistrati plata in ce cont? La ce data?