Folosesc SAGA C de 3 ani. Nu am lucrat eu personal in acesti an cu acest program de contabilitate, insa acum ma confrunt cu o problema: firma la care lucrez este impartita in 3 gestiuni: En gross, En detail (cu pret de vanzare) si Consum (pentru materiale consumabile gen Toner, Cerneala, si alte consumabile pentru imprimante si copiatoare). Problema cu care ma confrunt este urmatoarea: de-a lungul celor 3 ani de folosinta, se regasesc produse duplicate sau un produs este bagat sub mai multe denumiri. As vrea sa pot face urmatorul lucru:
daca am produsul cu denumiere: Cartus compatibil hp 21, el se mai regaseste si sub alte denumiri cum ar fi
cart. comp. hp 21 sau
cartus compat. hp 21 sau
crt. compatibil hp 21
Se poate realiza o redenumire a acestor produse si combinarea stocurilor astfel incat sa am un singur produs cu denumirea(de ex) Cartus compatibil hp 21 dar stocul sa fie suma cantitatilor celorlalte versiuni de denumire?
Daca se poate cum se face (as dori detalii cat mai in amanunt).
Va multumesc
Articole duplicate
Re: Articole duplicate
Aveți 2 variante:
1. Blocați articolele a căror denumire nu o mai utilizați. Aceasta se poate realiza simplu: intrați în nomenclatorul de articole, dați modific pe articolul respectiv și puneți bifă pe "Blocat" apoi salvați. Nu faceți asta dacă aveți stoc la acele produse.
2. Intrați la Administrare - Intretinere BD pagina Modificare coduri. Scrieți în stânga codul articolului ce se modifică și în dreapta a celui în care se va modifica, apoi apăsați "Execută".
În ambele variante, înainte de a efectua operația, efectuați o salvare a bazei de date, din Administrare - Intretinere BD pagina "Salvare/restaurare"
1. Blocați articolele a căror denumire nu o mai utilizați. Aceasta se poate realiza simplu: intrați în nomenclatorul de articole, dați modific pe articolul respectiv și puneți bifă pe "Blocat" apoi salvați. Nu faceți asta dacă aveți stoc la acele produse.
2. Intrați la Administrare - Intretinere BD pagina Modificare coduri. Scrieți în stânga codul articolului ce se modifică și în dreapta a celui în care se va modifica, apoi apăsați "Execută".
În ambele variante, înainte de a efectua operația, efectuați o salvare a bazei de date, din Administrare - Intretinere BD pagina "Salvare/restaurare"
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Re: Articole duplicate
multumesc mult de tot pentru informatii,
la varianta cu modificarea din administrare, ar fi o varianta din pacate o sa-mi ia ceva timp pentru ca sunt introduse in jur de 1720 de articole, mai mult de atat, cam 40 la suta sunt practic acelasi produs dar sub denumiri diferite
cu partea de stocuri se poate face ceva? sau nu am ce?!
later edit: e ok, acum merge varianta din administrare cu schimbarea de coduri, multumesc mult pentru raspunsul in scurt timp
la varianta cu modificarea din administrare, ar fi o varianta din pacate o sa-mi ia ceva timp pentru ca sunt introduse in jur de 1720 de articole, mai mult de atat, cam 40 la suta sunt practic acelasi produs dar sub denumiri diferite
cu partea de stocuri se poate face ceva? sau nu am ce?!
later edit: e ok, acum merge varianta din administrare cu schimbarea de coduri, multumesc mult pentru raspunsul in scurt timp