Conc.medical- nu apare in stat

domjanm46

Conc.medical- nu apare in stat

#1 Mesaj de domjanm46 »

Buna,
va rog ajutorul pt. urmatoarea problema:
angajat nou, are numai 9 zile lucrate in iunie, fiind primul loc de munca
1) Concediu med. initial, urgenta ( angajatul spitalizat) din 25.07.2010 - 27.07.2010 => pe acesta il platesc

2) concediu med. in continuare 28.07.2010.-31.07.2010. cod 01 ( cu 75%) din FS + restul din CCI, dar neavand stagiu de cotizare, pe acesta nu i-l platesc ???

3) in august are in continuare conc. medical, tot spitalizare, cod 01

Am urmatoarele intrebari.
1. ce fac cu al doilea concediu medical, neavand stagiu de cotizare?
2. ce fac cu al treilea concediu medical, fiind "in continuare" ? parerea mea este ca nici pe acesta nu i-l platesc
3. daca nu-i platesc concediile medicale cod 01, pe baza acestora il pontez invoit :?: (in iulie 2 zile+august...)

4. De ce nu-mi apar in statul de plata nici orele de conc. medical, nici suma aferenta? Daca listez fluturasul, acolo apar zilele de CM, fara sume, daca listez Declaratia CCI, acolo am si zile si sume?

Ce nu fac bine , de ce nu mi se preiau in statul de plata datele introduse? Am redescarcat versiunea, dar nimic nu s-a schimbat :(

balazse

Re: Conc.medical- nu apare in stat

#2 Mesaj de balazse »

1. Daca exista stagiu pentru primul concediu atunci trebuie sa existe si pentru restul, poate ai uitat sa treci cand ai introdus concediile medicale.
Primele 5 zile calendaristice se suporta din FS, asta inseamna ca ai suportat 3 zile la primul certificat, la al doile deja suporti doar 2 zile calendaristice (adica 28-29 iulie), deoarece este in continuare.

4. nu ai completat corect datele la introducerea certificatului medical.

domjanm46

#3 Mesaj de domjanm46 »

Multumesc, Balazse
intre timp pct.4 l-am rezolvat, iar la primul certif. medical am avut URGENTA, de aceea l-am platit fara a avea stagiu de cotizare.

fagarasa176

#4 Mesaj de fagarasa176 »

domjanm46 scrie: am avut URGENTA de aceea l-am platit fara a avea stagiu de cotizare.
Pai si la ce baza de calcul ai aplicat 100% :roll:
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Concediul pentru urgență medico-chirurgicală se plătește chiar dacă nu există stagiu de cotizare (art.9 din OUG 158/2005).
Celelalte concedii medicale, nu se plătesc. Le introduceți în program, dar cu număr zile și bază calcul zero.

@fagarasa176
Baza de calcul e venitul din prima lună în acest caz.
Iată textul art.9 alin.4 din OUG 158/2005
(4) În cazul în care stagiul de cotizare este mai mic de o lună, pentru situațiile prevăzute la art. 9 și 31, baza de calcul a indemnizațiilor o constituie venitul lunar din prima lună de activitate pentru care s-a stabilit să se plătească contribuția, cu respectarea prevederilor alin. (2).
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

fagarasa176

#6 Mesaj de fagarasa176 »

Multumesc tomac.....stiam ca se ia in calcul venitul din luna respectiva....
Eu am intrebat, deorece colegul domjanm46 a zis ca a platit chiar daca nu avea stagiu de cotizare.
Sincer mi se pare o mare abrambureala....adica el se plateste chiar daca nu exista stagiu de cotizare...dar de fapt stagiul de cotizare este chiar venitul din luna respectiva.. :roll:
Am inteles bine nu :roll:
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

domjanm46

#7 Mesaj de domjanm46 »

domjanm46 scrie:
.....
angajat nou, are numai 9 zile lucrate in iunie, fiind primul loc de munca
1) Concediu med. initial, urgenta ( angajatul spitalizat) din 25.07.2010 - 27.07.2010 => pe acesta il platesc

2) concediu med. in continuare 28.07.2010.-31.07.2010. cod 01 ( cu 75%) din FS + restul din CCI, dar neavand stagiu de cotizare, pe acesta nu i-l platesc ???
pt.fagarasa176:
Nu am dat toate datele, intrebarea a fost mai mult pentru partea teoretica.
Stagiul minim de cotizare de 22 zile ( 1 luna in ultimele 12 luni) nu l-a avut, salariatul in IUNIE a realizat 400 lei in cele 9 zile lucrate, deci baza de calcul este 400/9 = 44,4444.

Problema mai mare era ca nu mi se preluau in statul de plata datele ref. la concediu medical, dar am rezolvat cu o "actualizare date" :)

O zi buna tuturor.

mogae872

#8 Mesaj de mogae872 »

Buna dimineata!

Am si eu o problema legata de concedii medicale! E pentru prima data cand am de-a face cu concediu medical!
Am un concediu medical din 21.07.2010 pana in 27.07.2010 ....deci de 7 zile din care 3 zile de mirecuri, joi si vineri, + 2 zile de sambata, duminica, + 2 zile de luni si marti....
Asadar, din cate stiu angajatorul suporta 5 zile calendaristice la plata iar acestea ar fi 3 lucratoare + 2 nelucratoare iar celelalte 2 zile din CCI, din care angajatorul plateste efectiv 3 zile (deoarece 2 zile sunt nelucratoare) si 2 zile sunt suportate din CCI
Acum NU STIU cum sa completez in "Concedii medicale" din SAGA ca sa-mi arate corect platile in Statul de plata din cele doua parti (din FS si din CCI) pentru ca am optiune DE A ALEGE intre cele doua modalitati de plata doar una singura. Cum sa fac?! ...... sa completez DOUA randuri?! unul pentru plata din FS si unul pentru plata din CCI? E CORECT?! Si cum sa fac inregistrarea contabila pentru plata din CCI? Stiu ca suma respectiva o trec pe deductibil in declaratia 102!

Multumesc mult pentru atentie!

Tin sa specific : concediul medical este initial si nu are continuare!

zaricia383

#9 Mesaj de zaricia383 »

se inreg pe doua randuri -FS si CCI; nota contabila o face programul automat, iar in declaratia 102 tot automat trece la deductibil o parte din suma de recuperat pana la nivelul celei datorate in luna respectiva, ramanand de plata 0.

teodorescud875

#10 Mesaj de teodorescud875 »

am urmatoarea situatie-
salariat angajat 03.05.2011
09.05-13.05=5 zile conc medical cod 06
14.05-31.05=12 zile conc medical cod 06
se face stat plata fiind urgenta.
01.06.-30.06 =21 zile conc medic cod 01 =nu va fi platit dar statul de plata este negativ, i se retine cas.

Scrie răspuns