In ceea ce privesta contabilitatea nici pe aceasta nu o stapanesc bine dar incerc sa o pun la punct..
Am bifat preluarea integrala la "asociere comenzi" si am observat ca jos apareEmitemAviz.Iesiri.Client482Adaug.Salvez.In fereastra deschisa cu ajutorul AsociereComenzi bifam Integral, daca onoram toata comanda, sau trecem numai cantitatea pe care dorim sa o transferam(in coloana de cantitate facturata;aici e o mica anomalie ..este acelasi ecran ca si pentru facturi de aceea apare cantitate facturata).Saga va completa eccranul detalii cu produsele destinate transferului.SalvamValidam.(Vom constata in ecranul Comenzi ca Saga completat data inchiderii).
- cantitate facturata=5,
-cantitate ramasa=-5
Nu apare completata data inchiderii in Comenzi!(Vom constata in ecranul Comenzi ca Saga completat data inchiderii).
Am completat pretul de vanzare dar, ramane pretul unitar si valoare necompletat si apare mesajul specific in aceste cazuri...."din cauza numerelor prea mari...."2.ReceptieAviz.Intrari.Furnizor482.Salvez.In ecranul detalii Adaug selectam nedefinit si insiram produsele destinate vanzarii cu amanuntul.Avem grija sa selectam la cont 371.01 (sau ce analitic avem alocat acestei gestiuni).
Pretul de Vanzare se trece in coloana Pretului de Vanzare.Saga va face toate calculele (e posibil sa mai faceti oarece rotunjiri daca e cazul).
M-a pus pe ganduri acest raspuns si am inceput sa explorez programul. Am descoperit ca in planul de conturi am doua analitice 371.1 cu denumirea "marfuri" si... 371.1 denumit "Magazin" . La gestiuni am definit o sg. GV denumita "magazin cu amanuntul". Totusi, eu sant raspunzatoare de cele doua "371.1" pe care le-am produs la inceputuri si le-am redefinit apoi dar se pare ca au ramas pe undeva si programul le-a atribuit si ceva valori, la inchiderea de luna din 31.07.2010, astfel incat a inregistrat toate operatiunile aferente intrarilor in 371.1 marfuri si descarcarea de gestiune in 371.1-magazin. Ce sa fac?Saga emite acel mesaj pentru ca exista posibilitatea de a avea mai multe GV, si trebuie sa fim atenti pe care o selectam (371.01 sau 02 sau ...0n)
Raspuns:
Pai am facut:-am devalidat luna iulie,
-am sters din planul de conturi pe 371.1 magazin si am oprit 371.1 marfuri care fusese de la inceputuri,
-am validat din nou luna iulie,
-am verificat NC din inchidere luna si este inregistrata descarcarea de gestiune,
-am emis balanta si imi spune ca nu exista 371.1 in conturi
-am emis totusi balanta pe iulie si intr-devar nu apare 371.1 iar rulajul debitor este in 371 fara a fi evidentiata descarcarea de gestiune in iulie
Mai dau o salvare si vedem
Am vazut ca nu s-a schimbat nimic:apare desc.de gest. in NC la inchiderea lunii iulie dar la generarea balantei spune ca nu am ct 371.1 si nici nu apare desc. de gest. in ct 371