State plata salarii cu rubrica ,,tichete masa"
-
State plata salarii cu rubrica ,,tichete masa"
Am constatat, prin introducerea valorii tichetelor de masa in statul de salarii urmatoarele aspecte:
- pentru fiecare salariat esti obligat sa rotunjesti valoarea tichetelor de masa asa ca prin nota generata nu vom avea niciodata egalitate perfecta intre valoare 5328 tichete masa din factura furnizorului de tichete si 5328 din statul de plata.
- s-a marit restul de plata pentru fiecare salariat cu valoarea reziduala a tichetelor de masa (diminuate cu impozitul suplimentar platit la salariu), ori nu salariatul plateste tichetele ci angajatorul. Inteleg sa diminuez restul de plata al salariatului cu partea generata de valoarea tichetelor de masa incluse in salariu.
- sa introducem valoarea tichetelor de masa pe rubrica de retineri pentru a avea un rest de plata corect?
Va rog sa ma lamuriti si pe mine. Va multumesc si va urez o zi buna!
- pentru fiecare salariat esti obligat sa rotunjesti valoarea tichetelor de masa asa ca prin nota generata nu vom avea niciodata egalitate perfecta intre valoare 5328 tichete masa din factura furnizorului de tichete si 5328 din statul de plata.
- s-a marit restul de plata pentru fiecare salariat cu valoarea reziduala a tichetelor de masa (diminuate cu impozitul suplimentar platit la salariu), ori nu salariatul plateste tichetele ci angajatorul. Inteleg sa diminuez restul de plata al salariatului cu partea generata de valoarea tichetelor de masa incluse in salariu.
- sa introducem valoarea tichetelor de masa pe rubrica de retineri pentru a avea un rest de plata corect?
Va rog sa ma lamuriti si pe mine. Va multumesc si va urez o zi buna!
- fagarasa176
Re: State plata salarii cu rubrica ,,tichete masa"
Si noi avem aceleasi nelamurii ca dvs.....
PS: nu era nevoie sa deschideti un topic nou...deja exista unul http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=9&t=12369

PS: nu era nevoie sa deschideti un topic nou...deja exista unul http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=9&t=12369

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
+ pe stat , la momentul listarii nu apare rubrica "Tichete de masa" sau altceva, pentru a se vedea clar din ce se compune baza de impozitare.
tichetele de masa nu apar pe stat, deoarece nu fac parte din informatiile minime care trebuie sa apara
cand vor modifica ordinul 3512, or sa apara
cand vor modifica ordinul 3512, or sa apara
Si totusi pe modelul din 3512 exista o coloana "valoarea veniturilor in natura". Informatiile minime obligatorii mentionate in ordinul 3512 nu inseamna ca orice s-ar intampla de acum inainte legat de state nu ma intereseaza pentru ca nu este mentionat la continutul minimal. Din respect pentru logica mi se pare ca ar trebui luat in calcul orice element care apare in algoritmul de calcul astfel incat plecand de la suma initiala sa poti reconstitui suma finala. Daca am fi si noi in pozitia persoanei care primeste un fluturas si nu este de meserie contabil sau pe aproape, nu cred ca ne-ar conveni sa nu vedem "unde se duc banii". Oricum multumesc pentru ca stiu ca nu este usor sa lucrezi cu securea deasupra capului dar cu bunavointa din partea tuturor se poate rezolva. Daca nu ne-am mai persifla ce bine ar fi ca si asa suntem destul de "vai de capul nostru".
Am vazut ca pe fluturas apar si doar pe stat nu. Nu cred ca este o foarte mare problema asta desi cu timpul ar fi grozav daca s-ar vedea si pe stat. Iar referitor la restul de plata, pe varianta descarcata de mine restul de plata apare bine doar salariul net este marit cu c/val tichetelor. Pentru o varianta facuta pe fuga, cred ca ne putem declara multumiti. Deci, multumim Saga.
Nu trebuie să apară pe stat. Și aș avea argumente.
Motivați într-un mesaj anterior apariția într-un model de stat din 3512 a coloanei "Venituri în natură":
- modelele din acel ordin nu sunt obligatorii.sunt orientative
- obligatoriu este ca în stat să apară acele elemente ce în norma formularului sunt definite ca elemente minim obligatorii. veniturile în natura nu fac parte din lista elementelor minim obligatorii
- tichetele de masa, așa cum s-a modificat codul fiscal, nu sunt considerate venituri în natură. cele cadou sunt considerate. mai revedeți codul fiscal la art.55 și normele de aplicare de la pct.68 încolo.
Mă repet - faptul că acestea sunt venituri supuse impozitului pe venituri din salarii nu le face în mod automat elemente obligatorii a statului de salarii.
În fluturași apare pentru a se evita discuția cu salariatul.
Eu am susținut un alt mod de implementare, ce presupunea și 2 liste suplimentare. Din păcate, timpul extrem de scurt și presiunea existentă din cauza apariției cu întârziere a normelor nu a permis implementarea soluției sugerate de mine. Și e de înțeles. În propunerea mea nici nu era vorba de modificarea statului de plată, deși s-a făcut și aceasta prin delimitarea în mod explicit a celor 2 elemente - venituri salariale și venit brut din salarii - acesta din urmă fiind ceea ce e definit la art.55 din CF.
Motivați într-un mesaj anterior apariția într-un model de stat din 3512 a coloanei "Venituri în natură":
- modelele din acel ordin nu sunt obligatorii.sunt orientative
- obligatoriu este ca în stat să apară acele elemente ce în norma formularului sunt definite ca elemente minim obligatorii. veniturile în natura nu fac parte din lista elementelor minim obligatorii
- tichetele de masa, așa cum s-a modificat codul fiscal, nu sunt considerate venituri în natură. cele cadou sunt considerate. mai revedeți codul fiscal la art.55 și normele de aplicare de la pct.68 încolo.
Mă repet - faptul că acestea sunt venituri supuse impozitului pe venituri din salarii nu le face în mod automat elemente obligatorii a statului de salarii.
În fluturași apare pentru a se evita discuția cu salariatul.
Eu am susținut un alt mod de implementare, ce presupunea și 2 liste suplimentare. Din păcate, timpul extrem de scurt și presiunea existentă din cauza apariției cu întârziere a normelor nu a permis implementarea soluției sugerate de mine. Și e de înțeles. În propunerea mea nici nu era vorba de modificarea statului de plată, deși s-a făcut și aceasta prin delimitarea în mod explicit a celor 2 elemente - venituri salariale și venit brut din salarii - acesta din urmă fiind ceea ce e definit la art.55 din CF.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Tomac... mergand pe ipoteza ta ca nu sunt venituri in natura si implicit nu sunt venituri asimilate salariilor.....de ce saga nu calculeaza impozit la cele primite de programatori.
In ce baza sunt scutite la programatori atunci ? Te intreb pentru ca vad ca esti implicat in modificarile aduse programului.
Septimiu sustine intr-un alt topic scutirea de impozit in cazul programatorilor pe premiza ca tichetele sunt asimilate veniturilor din salarii.
Mersi.
In ce baza sunt scutite la programatori atunci ? Te intreb pentru ca vad ca esti implicat in modificarile aduse programului.
Septimiu sustine intr-un alt topic scutirea de impozit in cazul programatorilor pe premiza ca tichetele sunt asimilate veniturilor din salarii.
Mersi.
Eu nu am spus că tichetele de masă sunt venituri în natură. Mai citiţi odată ce am scris. Mai citiţi şi topicul legat de impozitarea veniturilor de natură salarială a programatorilor.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Am lucrat salariile (azi 02.09.2010) cu introducerea valorii tichetelor de masa (10 tik /salariat)am trecut val. nominala asa cum cere ferestra respectiva , apoi , surpriza , lucrand salariile , am constatat ca valoarea tiketelor mareste baza de impozitare dar diminueaza si deducerea (curios este ca la unii diminueaza ded. personala iar la altii pe cea suplimentara) si mi se pare anormal ca salariul este diminuat cu un impozit mai mare decat acela aplicat direct la suma de 88 de lei (in cazul nostru) asa cum rotunjeste saga (10 tik.*8.72=87.2 lei*16%=14 lei) , respectiv , impozitul este cu 20 lei mai mare si nu cu 14 lei . nu stiu ce le voi spune oamenilor , pentru ca maine 03.09.2010 am zi de salarii . Si mai am o problema , in fluturas apare valoarea tichetelor , dar la unii apare valoarea reala (a celor 10 tik.) iar la altii apar alte valorii , sunt disperata , maine dimineata ma duc la birou de la ora 6 , poate le dau de capat , oare mai este cineva cu aceeasi problema sa ma ajute ??? Va multumesc anticipat si va doresc multa bafta si sanatate , ca pe mine ma doare capul de-mi plezneste .....
P.S. precizez ca salariile nu sunt foarte mari si pentru acesti oameni 6 lei diferenta conteaza .
P.S. precizez ca salariile nu sunt foarte mari si pentru acesti oameni 6 lei diferenta conteaza .
- fagarasa176
Aici gasesti prb legata de valoarea tichetelor http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=11&t=12517
Dc iti apar alte valori decat cele reale in fluturasi......
Dc iti apar alte valori decat cele reale in fluturasi......
azi (03.09.2010) m-am apucat si eu de salarii si la fel apare si la mine in nota am o valoare totala a tichettelor insa in tiparirea integrala din fereastra tichete am valoarea corecta acordata. De asemenea atunci cand introduc tichetele de masa in fereastra "Tichete" imi apar si salariati care nu mai sunt activi, adica au plecat de mult din firma, nu se poate face ceva ca sa apara numai cei activi?
- fagarasa176
Cel mai probabil la urmatoarea actualizare sa speram ca se rezolva si problema legata de angajatii inactivi si prb contravalorii tichetelor de masa 

Se va rezolva la urmatoare actualizare, am primit un raspuns din partea celor de la Saga.