Buna Ziua,
Am urmatoarea problema.Sunt o persoana fizica obisnuita si doresc sa construiesc un imobil cu mai multe apartamente pe care apoi sa le vand.Aceste apartamente vor fi finalizate pana la sfarsitul anului 2010 dar nu stiu sigur cate din acestea se vor vinde in acest an sau in urmatorul.Am inteles ca la vanzare trebuie sa aplic tva 5% si ca in momentul in care depasesc suma de 35000 euro ,venit intr-un an calendaristic, sunt obligata sa ma inregistrez ca platitor de tva .Daca eu am facturile de la constructor in momentul in care vand se poate face compensarea intre ceea ce este de plata si ceea ce am platit deja?Dar inaite de asta trebuia sa va intreb cum ma inregistrez ca platitor de tva ? Nu sunt persoana fizica autorizata si nu inteleg cum trebuie sa procedez ca sa fiu in legalitate.Trebuie sa tin o contabilitate ca la o firma ?Care sunt de fapt pasii pe care trebuie sa ii urmez ?Sunt total debusolata si sper sa ma ajutati cu un raspuns cat mai clar.Daca trebuie sa aplic tva la vanzare mi se pare logic sa-mi deduc si eu tva-ul pe care il platesc constructorului,este sau nu este corect?
Unde ,cum si cand ma inregistrez ca platitor de tva?Luminati-ma si pe mine ca am luat-o razna.Va multumesc.
inregistrare persoana fizica platitoare de tva
-
Re: inregistrare persoana fizica platitoare de tva
1. C.F. art 127 lit.2 (Norme Metodologice)
2. C.F. art 145 lit.4 (Norme Metodologice)
3.Inregistrare platitor TVA, se face la Administratia Financiara de care apartineti cu domiciliul (sau unde este inregistrat sediul, daca sunteti PFA).
2. C.F. art 145 lit.4 (Norme Metodologice)
3.Inregistrare platitor TVA, se face la Administratia Financiara de care apartineti cu domiciliul (sau unde este inregistrat sediul, daca sunteti PFA).