se modifica perioada de amortizare?

gafitae177

se modifica perioada de amortizare?

#1 Mesaj de gafitae177 »

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoare situatie, daca e poate. Administratorul a facut o amenajare la sediul social pe parcursul unei luni. La sfarsitul acesteia am facut receptia amenajarii in operatii-articole contabile (212.01=231). Anul trecut s-a mai facut o amenajare la sediu social si dupa receptie am amortizizat-o pe o perioada de 4 ani. Acum, am mers in fereastra imobilizari si am adaugat la amenajarea mea care se amortiza de anul trecut, noile cheltuieli efectuate si am selectat modernizare. Intrebarea mea este daca tb sa modific perioada de amortizare sau ea tb sa ramana aceiasi, iar singurul lucru care se modifica este valoarea de amortizat? Va multumesc!

septimiuv

Re: se modifica perioada de amortizare?

#2 Mesaj de septimiuv »

eu nu prea inteleg cum amenajarea ai bagat-o pe imobilizari
amenajarea este o cheltuiala facuta pt un bun imobil
cum exista contul 611, ai posibilitatea sa il folosesti impreuna cu 471

mantogp957

#3 Mesaj de mantogp957 »

Toata investitia facuta poate sa ajunga la imobilizari daca se face reevaluarea constructiei imbunatatite care trebuie sa fie inregistrata pe imobilizari, altfel toata investitia este o cheltuiala ca oricare alta.

septimiuv

#4 Mesaj de septimiuv »

depinde daca sediul este al firmei sau nu, depinde ce modernizari s-au facut, sunt multe de vorbit

gafitae177

#5 Mesaj de gafitae177 »

Pt cladire s-a facut ctr de comodat, pt. a putea fi folosit ca sediu social. M-ati intrebat de ce am pus pe imobilizari amenajarea asta, pt ca, cerand ajutorul de la un expert contabil anul trecut, acesta m-a sfatuit sa creez un analitic la 212 si sa il numesc "amenajare sediu social conform ctr comodat" si sa amortizez amenajarea asta, venind cu explicatiile de rigoare, dar, pe care le-am uitat acum. In continuare, cum ma sfatuiti dumneavoastra sa procedez? Daca as lasa asa cum am inceput, se modifica perioada de amortizare, sau doar valoarea ei? (asta, daca e corect sa procedez asa) Va multumesc mult!

septimiuv

#6 Mesaj de septimiuv »

"amortizarea" asta de care zici se face in principiu pe perioada contractului de comodat
poti sa lasi aceeasi durata sau poti sa faci alta pozitie cu 212.X sau poti sa modifici din 212 in 471

gafitae177

#7 Mesaj de gafitae177 »

Va multumesc foarte mult!

Scrie răspuns