va rog daca puteti sa ma ajutati,am de introdus datele unei societati noi dar din programul cel vechi am primit doar sold initial,rulaje in perioada(debitor/creditor) si sold final.Precizez ca sold initial si sold final nu au coloane debitor /creditor...cum se introduc astfel de date.....
Se introduce la fel ca orice balanta, asta deoarece dvs cunosteti soldurile de activ si cele de pasiv si atunci un sold de activ poate avea numai sold debitor , iar un cont de pasiv numai creditor. Este necesar cunoasteti daca este in D sau C numai la conturile bifunctionale .
mandeala464 scrie:Se introduce la fel ca orice balanta, asta deoarece dvs cunosteti soldurile de activ si cele de pasiv si atunci un sold de activ poate avea numai sold debitor , iar un cont de pasiv numai creditor. Este necesar cunoasteti daca este in D sau C numai la conturile bifunctionale .
binenteles ca stiu,dar am o mare dilema-adica-in balanta primita este sold initial ; rulaj debitor/creditor ; sold final
iar la final la totaluri am sume foarte mari ,care nu se regasesc.Iar eu am dedus ca ar fi totalurile de la solduri initiale debitor/creditor
Cel mai bine ar fi sa luati legatura cu cel ce a facut ultima balanta pentru lamuriri.Ea trebuie sa aiba obligatoriu cel putin trei egalitati:sold initial D/C,rulaje cumulate D/C sau total sume D/C si sold final D/C.In caz contrar nu puteti sa faceti mai nimic in SAGA.
multumesc f mult,ptr ajutor.am primit balanta corecta in final care are acum alte date si cu totul alte totaluri si rulaje in luna ,care binenteles acum corespund cu totalul de registrul jurnal.Va multumesc inca o data ptr ajutor si va doresc o zi buna in continuare.
Va salut !
Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea problema.
Folosesc SAGA C de vreo trei saptamani, am introdus in program balanta lunii noiembrie, deci am facut inregistrari pentru luna decembrie 2010, ca prima luna prelucrata cu ajutorul programului.
Pentru contul 711 am introdus TSD = TSC 349.436 LEI (conform balantei la sf. lunii noiembrie 2010).
Am terminat de efectuat inregistrarile aferente lunii decembrie 2010 si precizez ca nu am avut operatiuni cu contul 711 in aceasta luna.
La inchiderea lunii, pentru calculul profitului SAGA imi preia ca venit TSC ct 711=349.436 lei, in conditiile in care nivelul productiei aflata pe stoc este de fapt de 134.375,52. Nu stiu cum se procedeaza pentru a obtine un profit corect. Mentionez ca in planul de conturi 711 este bifat ca bifunctional.
Va multumesc.
Bifați să includă și datele din preluare balanță, pentru calculul impozitului pe profit, iar dacă vă face tot așa puneți manual pe venituri neimpozabile, cu minus, aceiași sumă la 711.
Programul vă face corect calculul dacă are suficiente date pentru a determina corect ce sumă și ce tip (debitoare/creditoare) s-a închis prin 121, din 711. În cazul preluării în cursul anului aceste informații sunt, pentru acest cont, de regulă incomplete sau lipsă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Am preluat balanta lui noiembrie 2010 in SAGA C, deci prima luna lucrata in acest program a fost decembrie 2010. Am parcurs toate etapele pana la inchidere luna, dar la calcul diferente curs am ajuns intr-un impas.
Soldul lui 5124 la data de 30.11.2010 era de 784,76 lei, reprezentand 176.43 euro. Am inregistrat un comision bancar de 4.66 euro in cursul lunii decembrie, la un curs de 4.2878 lei/euro, astfel incat soldul lui 5124 a ramas cu 764.78 lei. La inchidere, cand am introdus cursul euro de la sf lunii decembrie de 4.2848 lei, SAGA C mi-a facut inregistrarea: 665=5124 784,75 lei. In acest mod soldul lui 5124 devine creditor, iar suma pentru diferente negative este prea mare. E clar ca gresesc undeva, dar nu-mi dau seama cum pot regla situatia. Va rog foarte mult sa ma ajutati.
Soldul preluat la 30.11.2010 LA PRELUARE DATE CONTABILE, acolo unde ati trecut soldurile de inceput, nu au fost corect preluate. Vedeti ca ati introdus numai suma in lei acolo, aveti un buton unde scrie RON, alegeti EUR, si mergeti la contul 5124 (sau pe analitic daca ati creat) si treceti si suma in valuta.
Va multumesc pentru raspuns. In manual scria ceva de un buton "Valuta>>" pe care nu l-am gasit (probabil aparea intr-o versiune mai veche a SAGA). Inca odata multumiri.