Fisiere care "crapa"cel mai des.....

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
berceal

Fisiere care "crapa"cel mai des.....

#1 Mesaj de berceal »

Aceste fisiere se corup cel mai des cand se lucreaza in retea:

histdown.dbf
registru.dbf
registru.cdx
registru.bak
intrari.dbf
iesiri.dbf

Aceste coruperi de fisiere apar in momentul in care se lucreaza de pe 2 calculatoare diferite in acelasi ecran ( la iesiri si la intrari).
Motivul : se acorda numar de ordine in momentul adaugarii unei inregistrari noi ( la antet).
Solutia : numerotarea documentelor cand se da salvare in antet.
Daca gresesc - va rog sa ma corectati

tomac

Re: Fisiere care "crapa"cel mai des.....

#2 Mesaj de tomac »

Eu zic că greșești. Crapă din cauza unei rețele ce pică, ce are întreruperi în timpul procesării datelor. Nu din cauză că se alocă numere la adăugarea unei înregistrări noi.
Blocarea înregistrării se face dacă pe o stație se dă adaug pe o tabelă, până la salvarea datelor. Atunci se dă mesaj de "fișier în lucru pe o altă stație".
O rețea ce are căderi poate duce la blocaje ale fișierelor.Și o spun din experiență. Eu am avut probleme în rețea doar atunci când ceva s-a întrerupt.Dar am rețea ce e protejată. Adică am UPS pe stații și server și pe router.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

berceal

#3 Mesaj de berceal »

Fara suparare tomac, dar si eu am UPS-uri pe calculatoare, dar in momentul in care da eroarea si mesajul ca se lucreaza pe alte statii, acolo se blocheaza, fiind deja maaareeee fisierul respectiv ( unde se introduc vanzarile) datorita faptului ca sunt cam 3000 inregistrari pe luna la vanzari. ei ecranul de IESIRI merge foarte, foarte, foarte greu din tot programul si cand da mesajul ca se lucreaza pe alte statii atunci pot sa-mi iau la revedere.
Problema cu atribuirea numarului in momentul salvarii si nu a creearii am discutat-o si pe alte forumuri de unde asa au sugerat toti care au raspuns la topicul respectiv, cica e ceva legat de refresh-ul(reamprospatarea) programului de pe server, adica fiind multe date acolo inregistrate.
Pe masura ce creste numarul inregistrarilor de la iesiri tot mai greu merge chiar si de pe server programul fara a mai pomeni de faptul ca in retea este imposibil de lucrat.

ps.

Desi poate este cam devreme acest lucru, trebuie sa ma documentez din timp si mai am o intrebare:
- daca la data de 01.01.2011 instalez pe alta partitie programul saga si fac acolo importul de date din cel de pe 2010, CE FISIERE NU!?! TREBUIESC IMPORTATE CA SA "GOLESC"ECRANELE DI IESIRI SI DE INTRARI ?????, dar restul datelor din firma sa-mi ramana. adica sa mut soldurile contabile, stocurile, clientii si furnizorii ( ca sunt cateva sute si intr-o parte si in cealalta), retetele de fabricatie.???

fagarasa176

#4 Mesaj de fagarasa176 »

1. Clienti si furnizori merge din Diverse-->Import/Export
2. retete din cate stiu nu merge
3. nici stocuri
Daca vrey sa golesti ecranele de intrari/iesiri exporti/importi doar articole contabila fara intrari si iesiri

Citeste cu foarte mare atentie in Help'ul saga Export/Import date si o sa te lamuresti :wink:
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

herganiec

#5 Mesaj de herganiec »

acest lucru de import periodic il fac si eu la o firma unde lunar am 2500 de facturi cu 5-6 pozitii la fiecare factura.
"Soluţia" găsită de mine până acum a fost ca la 4-5 luni, după ce închid luna, creez altă firmă nouă, unde la preluare date, preiau automat datele (soldurile la furnizori şi clienţi) stocurile şi continui să introduc din luna urmatoare în mod obişnuit.

Am făcut de 2 ori până acum şi merge ok.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

berceal

#6 Mesaj de berceal »

asta e necazul si la mine, tin contabilitatea la 3 brutarii (inclusiv emit facturile catre clienti), creste volumul de date, scade viteza de reactie de pe server si nu stiu ce sa ma fac ca am si retete, am si un numar foarte mare de parteneri comerciali ( clienti / furnizori) si as goli ecranele de la intrari si de la iesiri pentru a lucra mai repede fara sa se blocheze reteaua, dar nu mi-ar conveni sa pierd datele deja introduse.

ps.
am incercat un import ärticole fara intrari-iesiri , dar nu duce soldurile corecte de la clienti, furnizori precum si nici conturile definite cu analitice de mine in balanta, total sume in balanta este negativ. de ce oare ?? ce si unde am gresit???

herganiec

#7 Mesaj de herganiec »

procedaţi în felul următor:
1.Închideţi luna la firma respectivă, de exemplu la 30.09.2010, (nu contează că aţi mai introdus producţia şi facturi pe intrări sau ieşiri pe luna 10.2010) şi faceţi o salvare. Mare atenţie la de stocuri, faceţi un inventar să nu aveţi articole cu stoc negativ şi corectaţi-le că nu va funcţiona mai departe.
2. Creaţi o firma nouă, SC XX SRL, mergeţi la preluare date contabile şi introduceţi luna octombrie, anul 2010
3. acolo, în dreapta apăsaţi /Preluare automată/
-alegeţi /Cale de import/ buntonul /..../ selectaţi -Saga C 3.0- chiar directorul unde aveţi programul instalat
-o să apară tabelul cu firmele şi un pătrăţel lângă ele unde bifaţi firma de la care vreţi să preluati soldurile la 30.09.2010
-apăsaţi butonul /transfer firma selectată/
4. Acelaşi lucru pentru preluare partea de stocuri, iarăşi pe /preluare/ şi după selecţii o să vă apară acolo articolele preluate cu stoc cu tot (materii prime, produse finite, etc).
5. Mergeţi şi faceţi o balanţă la 10.2010 şi comparaţi cu balanţa din firma preluată. Trebuie să fie la fel.
La intrari şi ieşiri o să aveţi doar facturile neachitate (pe care nu mai modificaţi nimic)
6. De aici lucraţi normal.. cu 01.10.2010 , dacă aveţi nevoie de informaţii mai vechi intraţi în firma veche.

Spuneţi-mi că aţi reuşit.. :D :D :D
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

fagarasa176

#8 Mesaj de fagarasa176 »

Woaaauuu...destul de bun tutorialul....este bun de retinut in caz de am si eu acceasi problema....chiar nu stiam ca se procedeaza asa...
Ata ete...cat traieste omul invatza.... :lol:
Multumim herganiec :wink:

herganiec

#9 Mesaj de herganiec »

cu plăcere ! :)

berceal

#10 Mesaj de berceal »

toata stima , multumesc :D

ps.

as spune ca am reusit daca as gasi unde-i comanda aceea cu PRELUARE AUTOMATA ca eu numai pe aia nu o gasesc in program :shock:

fagarasa176

#11 Mesaj de fagarasa176 »

Administrare-->Configurare Societati-->Preluare stocuri initiale
-->Preluare date contabile
In dreapta ecranului unde ai butonul de schimbare al valutei ai si butonul de preluare automata
:wink:

berceal

#12 Mesaj de berceal »

in versiunea 360, NU ESTE !?!?!?!?! nu apare aceasta comanda :cry:

fagarasa176

#13 Mesaj de fagarasa176 »

NU ESTE adica nu exista...sau este inactiv...?? :shock:
Nu exista ...NU ESTE...trebuie sa fie :wink:
PS: am acceasi versiune si la mine este

eugen01

#14 Mesaj de eugen01 »

Butonul - Preluare automată...
Vă va ajuta la preluarea automată a datelor introduse deja în Saga C respectiv Saga S. Poate fi utilizat la trecererea la versiunea integrată sau poate fi utilizat de exemplu dacă doriţi să începeţi o perioadă doar cu soldurile perioadei anterioare. De exemplu la firma 1 aţi avut introduse toate datele până la 31.12.2006 şi doriţi ca în anul 2007 să începeţi doar cu soldurile la 31.12 a acesteia.
Pentru aceasta redenumiţi societatea adăugând de exemplu 2006 la finele denumirii şi creaţi o societate noua (Ex. SC Firma SRL va deveni SC Firma SRL 2006 şi veţi crea o nouă societate cu numele SC Firma SRL în care veţi introduce datele anului 2007).
(ManualSaga)

S-a creat noua societate?

berceal

#15 Mesaj de berceal »

fagarasa176 scrie:NU ESTE adica nu exista...sau este inactiv...?? :shock:
Nu exista ...NU ESTE...trebuie sa fie :wink:
PS: am acceasi versiune si la mine este

nu te supara pe mine, dar nu sunt chiar atat de prost sa nu vad chestia asta: NU APARE ACEL BUTON CU PRELUARE AUTOMATA :shock:

Scrie răspuns