ajutor inregistrare taxare inversa
Re: ajutor inregistrare taxare inversa
buna!revin cu o intrebare ca m-am incurcat in stiinta.o data pe luna mi se factureaza niste servicii de care beneficiez,adica am o firma de transport si trebuie cateodata sa mai trec cu niste faryboat-uri pe ape
(nu eu).aceste servicii mi le factureaza o firma din anglia,este platitoare de tva dar mie imi factureaza fara tva.deci o sa am intreg asa:628=401.
intrebarea mea este:in conta fac inreg cu taxare inversa? din cate am mai citit nu cred,dar va intreb si pe voi sa mai aud alte pareri,si daca da de ce?

intrebarea mea este:in conta fac inreg cu taxare inversa? din cate am mai citit nu cred,dar va intreb si pe voi sa mai aud alte pareri,si daca da de ce?
Ghid
Ca sa nu mai dau eu cu copy/paste raspundeti la intrebarile din Ghidul de mai sus.E greu sa vi se dea un raspuns, necunoscand detalille (furnizor, operatiune triunghiulara etc...)
Ca sa nu mai dau eu cu copy/paste raspundeti la intrebarile din Ghidul de mai sus.E greu sa vi se dea un raspuns, necunoscand detalille (furnizor, operatiune triunghiulara etc...)
din acel ghid,explicat de d-nul tomac,foarte bine,la intelesul tuturor,nu scrie si de taxare inversa....se refera doar la declararea unor situatii in d390 sau nu.pe mine ma interesa cu totul altceva.si nu cred k tb sa spun numele furnizorului pt a intelege mai bine situatia.conteaza un nume?e un furnizor,de la care beneficiez de servicii de faryboat.m-am tot uitat,dar nu am vazut o situatie asemanatoare cu a mea.in fine,multumesc de raspunsuri.
Nici nu trebuie să scrie explicit despre taxarea inversă. Dacă persoana obligată la plată este firma din Ro atunci aceasta va aplica taxarea inversă, această metodă fiind una de plata a TVA prin decont.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.