ajutor inregistrare taxare inversa

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
eugen01

#16 Mesaj de eugen01 »

in ecranul de Intrari, in partea de sus a ecranului, unde introducem datele furnizorului si nr factura/document , langa Nr.Int ,e o coloana intitulata Tip...click-aim se va deschide o caseta cu mai multe optiuni.Optiunea implicita e pentru factura.

ferenta

#17 Mesaj de ferenta »

pt. apostus
-------------

la intrari/adaug/ tip: factura
B bon de casa
A aviz
T taxare inversa
.
.

apostus

#18 Mesaj de apostus »

multumesc frumos,si cat de simplu era :oops: ..se pare ca mai trebuie sa iau si cate o pauza,daca stiu mai multe nu mai stiu nimic.

apostus

Re: ajutor inregistrare taxare inversa

#19 Mesaj de apostus »

buna!revin cu o intrebare ca m-am incurcat in stiinta.o data pe luna mi se factureaza niste servicii de care beneficiez,adica am o firma de transport si trebuie cateodata sa mai trec cu niste faryboat-uri pe ape :D (nu eu).aceste servicii mi le factureaza o firma din anglia,este platitoare de tva dar mie imi factureaza fara tva.deci o sa am intreg asa:628=401.
intrebarea mea este:in conta fac inreg cu taxare inversa? din cate am mai citit nu cred,dar va intreb si pe voi sa mai aud alte pareri,si daca da de ce?

eugen01

#20 Mesaj de eugen01 »

Ghid

Ca sa nu mai dau eu cu copy/paste raspundeti la intrebarile din Ghidul de mai sus.E greu sa vi se dea un raspuns, necunoscand detalille (furnizor, operatiune triunghiulara etc...)

apostus

#21 Mesaj de apostus »

din acel ghid,explicat de d-nul tomac,foarte bine,la intelesul tuturor,nu scrie si de taxare inversa....se refera doar la declararea unor situatii in d390 sau nu.pe mine ma interesa cu totul altceva.si nu cred k tb sa spun numele furnizorului pt a intelege mai bine situatia.conteaza un nume?e un furnizor,de la care beneficiez de servicii de faryboat.m-am tot uitat,dar nu am vazut o situatie asemanatoare cu a mea.in fine,multumesc de raspunsuri.

tomac

#22 Mesaj de tomac »

Nici nu trebuie să scrie explicit despre taxarea inversă. Dacă persoana obligată la plată este firma din Ro atunci aceasta va aplica taxarea inversă, această metodă fiind una de plata a TVA prin decont.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns