Iarasi revin cu o sugestie ....
Iarasi revin cu o sugestie ....
Nu ar fi mai usor si s-ar misca mai repede programul daca la inchiderea lunii curente nu ar mai verifica stocurile, articolele si toate facturile din lunile anterioare care sunt deja inchise si validate inchiderile respective. Acet lucru ar avantaja foarte mult pe cei care au volum mare de date ( de exemplu la brutarii unde sunt mii de facturi lunar).
Re: Iarasi revin cu o sugestie ....
sfatul meu este daca ai mii de facturi lunar sa incepi sa cauti un program mai puternic
Ba da, ar fi mai ușor. Dar cu o singură condiție. Să poți controla pe undeva sau cumva ca utilizatorii să nu modifice date pe luni închise. Și din experiență: în marea majoritate a cazurilor așa ceva nu se prea întâmplă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
septimiuv scrie:sfatul meu este daca ai mii de facturi lunar sa incepi sa cauti un program mai puternic
nici saga nu-i slab programul, era doar o sugestie pentru a optimiza programul atunci cand se da inchidere de luna.
tomac scrie:Ba da, ar fi mai ușor. Dar cu o singură condiție. Să poți controla pe undeva sau cumva ca utilizatorii să nu modifice date pe luni închise. Și din experiență: în marea majoritate a cazurilor așa ceva nu se prea întâmplă.
eu cred ca acest aspect depinde si de bunul simt al colegilor si/sau subalternilor din cadrul firmei. acel control de care spui tu, nici un program nu-l face.
pentru a preveni modificari in luni anterioare si inchise, am creat useri separati cu drepturi doar de adaugare si validare.
Orice devalidare, corectie, sau stergere le are voie doar admin-ul.
Asa lucreaza mai atent cei care introduc datele si nu s-ar mai face operatiuni fara sa stie adminul.
Orice devalidare, corectie, sau stergere le are voie doar admin-ul.
Asa lucreaza mai atent cei care introduc datele si nu s-ar mai face operatiuni fara sa stie adminul.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
Da e corect. Și eu am useri separați creați, dar nu știți voi câți habar nu au de creare de useri și câți devalidează documente ulterior închiderii. Și nici nu-i interesează în a crea useri. Și mai mult, nici nu știți câți spun ceva de genul: "eu nu am modifica nimic, programul a făcut-o". Din cauza asta, e nevoie de verificări.Și nici așa nu sunt de-ajuns.
cine are nevoie de un control mai bun, va invata sa folosesca programul cu useri separati. Asta daca doreste sa nu aibe "surprize" mai tarziu. 

“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
tomac scrie:Da e corect. Și eu am useri separați creați, dar nu știți voi câți habar nu au de creare de useri și câți devalidează documente ulterior închiderii. Și nici nu-i interesează în a crea useri. Și mai mult, nici nu știți câți spun ceva de genul: "eu nu am modifica nimic, programul a făcut-o". Din cauza asta, e nevoie de verificări.Și nici așa nu sunt de-ajuns.
in aceasta situatie s-ar impune o testare a acelor angajati la contabilitate, adica testati pe teme de contabilitate si pe teme de operare pe calculator, asa vezi ce bagaje de cunostinte are acea persoana si daca chiar merita acel post( acel job). La firma unde lucrez eu, va spun sincer ca periodic facem acest lucru, impreuna cu conducerea, verificam bagajele de cunostinte PRACTICE de contabilitate si/sau operare pe calculator, cine nu poate asimila cunostinte noi, pleaca fara discutii si fara comentarii. din 1999 de cand ne-am angajat la firma 6 persoane la birou, am ramas 2 din " garda veche' si care nu ne putem plange de salarii.
Offff.Vorbiți foarte frumos și foarte corect în același timp. Dar, în realitate nu se întâmplă așa. Sunt cazuri, și am și scris pe forum despre acestea, când chiar contabili ce fac contabilitatea unei firme, primesc acte după 1 lună și le lucrează în sistem cantitativ-valoric, validând/devalidând, în ordine aleatorie, modificând și remodificând perioade închise, deschise, etc. asta chiar dacă o evidență cantitativ-valorică, în mod normal se ține în timp real.
Și nu vreți să știți ce simplu se rezolvă problemele, dacă apar unele anomalii. Simplu. Cu scuza clasică: eu nu am făcut nimic, programul a făcut.
Și aș mai avea unele spețe, dar nu are sens să discutăm. Pentru a se evita orice discuție, inutilă până la urmă, s-a recurs la o astfel de verificare. Chiar și în acest context mai există discuții. Din păcate.
Și nu vreți să știți ce simplu se rezolvă problemele, dacă apar unele anomalii. Simplu. Cu scuza clasică: eu nu am făcut nimic, programul a făcut.
Și aș mai avea unele spețe, dar nu are sens să discutăm. Pentru a se evita orice discuție, inutilă până la urmă, s-a recurs la o astfel de verificare. Chiar și în acest context mai există discuții. Din păcate.