conventii civile
-
conventii civile
Am tot citi despre conventiile civile si tot nu am priceput . Dati o solutie . Persoana are un contract de munca pe perioada nedeterminata , un contract party-time la o altă firma cu care doreşte să încheie si un contract de prestari servicii pentru alte activitati care nu sunt prinse in contractul party-time. Care sunt obligatii angajatorului si ale angajatului. Se mai plateste 6,5 %? Si care e procentul de impozit.
Sunt noua in sistem.
Sunt noua in sistem.
-
-
Aveti cumva si un model de contract pt conventii civile ?
As avea nevoie si eu. Il puteti posta aici sau pe mail [email protected]
Mersi
As avea nevoie si eu. Il puteti posta aici sau pe mail [email protected]
Mersi
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
Ok si cum se introduc in SAGA? Daca aleg colaboratori tot 16% imi calculeaza la impozitseptimiuv scrie:firma opreste din brut 10 % si plateste la stat
salariatul la sfarsit de an palteste 6 % diferenta de impozit pana la 16 si 6.5 % sanatate

"Vrei să trăieşti cum se cuvine? Învaţă mai întâi să mori." – Confucius
Nu are pt ce sa fie cuprins in evidenta firmei, nu sunt angajati. E problema firmei doar sa vireze 10% impozit pe perioada cat sunt platiti .. 1 luna sau 12 luni... atat.csedoa scrie:Multam de raspuns. Poate se are in vedere si acest lucru pt versiunile viitoare
Iar obligatia celor cu conventii civile este sa le declare pe declaratia de sfarsit de an .. ca venituri suplimentare..
Asa ca nu prea tine de program.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
sunt la o firma de constructii si administratorul vine cu tot felul de persoane sa le calculez salariul fara a le inregistra contractul la itm.
eu nu sunt de acord si i-am spus ca trebuie sa incheie o conventie civila cu ei,dar el vrea in continuare sa le calculez cas, somaj si toate cele. ma poate ajuta cineva sa imi dea mai multe detalii despre conventia civila? este corect sa incheie conventii civile cu ei? trebuie sa lucreze un nr de zile pe luna? poate avea conventie civila cu firma noastra mai multe luni aceeasi persoana? am declarat si eu impozitul de 10% in declaratia 100, iar 6.5 nu le-am calculat, la sugestia unui inspector fiscal. as vrea si baza legala la toate raspunsurile voastre, daca se poate!
multumesc mult!!!
eu nu sunt de acord si i-am spus ca trebuie sa incheie o conventie civila cu ei,dar el vrea in continuare sa le calculez cas, somaj si toate cele. ma poate ajuta cineva sa imi dea mai multe detalii despre conventia civila? este corect sa incheie conventii civile cu ei? trebuie sa lucreze un nr de zile pe luna? poate avea conventie civila cu firma noastra mai multe luni aceeasi persoana? am declarat si eu impozitul de 10% in declaratia 100, iar 6.5 nu le-am calculat, la sugestia unui inspector fiscal. as vrea si baza legala la toate raspunsurile voastre, daca se poate!

multumesc mult!!!