donatii
donatii
Buna ziua!S-a donat prin factura de telefon mobil o suma de bani, pe care am inregistrat-o in contul 6582, dar am o nedumerire daca firma fiind pe pierdere o pot considera deductibila fiscal sau trebuie sa o declar in dec.100 ca nedeductibila? 

Re: donatii
Le-am citit, m-am dumirit dar tot nu inteleg unde le declar?in declaratia 100 sau in decembrie cand inchid reg. evidenta fiscal?
Art. 2. - Registrul de evidenta fiscala are ca scop Inscrierea tuturor informatiilor care au stat la determinarea profitului impozabil si a calculului impozitului pe profit cuprins In declaratia privind obligatiile de plata la bugetul general consolidat.
(Ordin 870/21.06.2005)
Cat despre D100,citind Instructiunile eu am dedus ca se refera numai la Oblligatiile de plata.
Ordin rivind Completarea
D 100
Eu nu vad nici un motiv pentru a trece in D 100 alte cheltuieli (deductibile sau nu) referitoare la modul de calcul al Impozitului, exceptand cele efectuate in scopul platii impozitului.
(sper ca nu ma insel)
(Ordin 870/21.06.2005)
Cat despre D100,citind Instructiunile eu am dedus ca se refera numai la Oblligatiile de plata.
Ordin rivind Completarea
D 100
Eu nu vad nici un motiv pentru a trece in D 100 alte cheltuieli (deductibile sau nu) referitoare la modul de calcul al Impozitului, exceptand cele efectuate in scopul platii impozitului.
(sper ca nu ma insel)
Sper sa ma intelegeti deoarece e prima data cand ma confrunt cu o astfel de operatie contabila.Multumesc!
Nu contează că e prima dată.
În D100 se înscriu numai obligațiile de plată la bugetul statului. Aceasta nu conține și nu a conținut niciodată element de tip - cheltuieli deductibile, nedeductibile, etc.
Cheltuielile deductibile/nedeductibile se înscriu în registrul de evidență fiscală pentru determinarea profitului impozabil/pierderii fiscale și, dacă e cazul, a impozitului pe profit. De asemenea, aceste elemente se înscriu în D101, dar numai pe an închis.
În D100 se înscriu numai obligațiile de plată la bugetul statului. Aceasta nu conține și nu a conținut niciodată element de tip - cheltuieli deductibile, nedeductibile, etc.
Cheltuielile deductibile/nedeductibile se înscriu în registrul de evidență fiscală pentru determinarea profitului impozabil/pierderii fiscale și, dacă e cazul, a impozitului pe profit. De asemenea, aceste elemente se înscriu în D101, dar numai pe an închis.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.