valoare reziduala
valoare reziduala
Buna,
La inchiderea de leasing a venit factura de inchidere.
Valoare reziduale pe ce cont sa o trec?
Multumesc!
La inchiderea de leasing a venit factura de inchidere.
Valoare reziduale pe ce cont sa o trec?
Multumesc!
IoanaR
Re: valoare reziduala
Îmi iubesc ţara atunci când nu mă uit la televizor şi când nu merg pe stradă. (Octavian Paler)
-
valoarea reziduala ar trebui sa o ai in ct 167 si atunci inregistrezi
% 404 (in ecranul intrari)
167
4426
si 635 - 4426 (in articole contabile)
% 404 (in ecranul intrari)
167
4426
si 635 - 4426 (in articole contabile)
scuze, dar nu inteleg de ce pe 167
pe 167 au fost si ratele
si val reziduala tot un tip de rata e?
Multumesc!
pe 167 au fost si ratele
si val reziduala tot un tip de rata e?
Multumesc!
IoanaR
SA zicem ca ai avut 10.000 lei valoare leasing-ului. Asta a intrat pe 167.
Ai avut un avans de 2.000, adica ti-a ramas 8.000.
Lunar platesti 215 ca rata, astfel suma iti scade de pe o luna pe alta timp de 3 ani (adica 7.740 lei = 215*3*12).
La sfarsit ramai cu o valoare reziduala de 260 lei (8.000-7.740), care tot din 167 "platesti".
Ai avut un avans de 2.000, adica ti-a ramas 8.000.
Lunar platesti 215 ca rata, astfel suma iti scade de pe o luna pe alta timp de 3 ani (adica 7.740 lei = 215*3*12).
La sfarsit ramai cu o valoare reziduala de 260 lei (8.000-7.740), care tot din 167 "platesti".
Daca trec suma in 167 soldul fina e cu minus, asta inseamna ca, cel care a inreg nu a inreg corect sau deloc?
IoanaR
Inseamna ca nu a reevaluat suma din 167.
De obicei exista un contract, iar pe baza contractului exista o "lista" (acum nu ii stiu denumirea) in care apar sumele care trebuie sa le platesti lunar si care este soldul, toate astea in valuta, si atunci lunar trebuie sa reevaluezi contul 167 sa ai si tu suma din lista (deoarece tu platesti acum cv unei sume in valuta, dar tu trebuie sa tii evidenta intr-un fel la cursul din data semnarii contractului).
Sper ca am reusit sa te lamuresc, daca nu atunci spune si o sa incerc sa-ti detaliez altfel.
De obicei exista un contract, iar pe baza contractului exista o "lista" (acum nu ii stiu denumirea) in care apar sumele care trebuie sa le platesti lunar si care este soldul, toate astea in valuta, si atunci lunar trebuie sa reevaluezi contul 167 sa ai si tu suma din lista (deoarece tu platesti acum cv unei sume in valuta, dar tu trebuie sa tii evidenta intr-un fel la cursul din data semnarii contractului).
Sper ca am reusit sa te lamuresc, daca nu atunci spune si o sa incerc sa-ti detaliez altfel.
-
pt.valoarea reziduala nu se deduce tva ,atentie cum ati inregistrat contractul....