ITM

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
fagarasa176

Re: ITM

#31 Mesaj de fagarasa176 »

cd99 scrie:plata anuala pentru depunerea on line este de 46 lei.
:roll: cred ca ai mai uitat si de cei 47 euro (fara TVA) pentru semnatura electronica :wink:
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

paturcai

#32 Mesaj de paturcai »

Asa este: pe langa acea plata de 46 de lei mai trebuie inca un drum (e-mail de fapt) la unul dintre distribuitorii autorizati de semnatura electronica.
Cu alte cuvinte pentru depunerea on-line trebuiesc 2 semnaturi: una digitala si inca un "acces" pe site-ul e-guvernare ca se foloseste "sistemul energetic national (SEN) (sic!).
Cum adica 2 semnaturi?
Simplu:
Semnatura digitala este recunoscuta de ANAF de exemplu
Semnatura de 46 de lei este pentru a putea depune in SEN (adica a putea folosi SEN-ul) declaratiile la toti: CASA DE PENSII, ANAF, SOMAJ, etc, etc, etc.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

matalal

#33 Mesaj de matalal »

Eu sunt "mijlocie" (din punct de vedere al ANAF). Pana acum am depus pe baza semnaturii electronice pe site-ul ANAF 100,102,300.
La CAS, somaj, sanatate am dus pe suport de hartie + discheta.
Intrebari:
1. Incepand cu declaratiile lunii oct. 2010 (termen 25.11) ar trebui sa depun declaratiile ANAF pe e-guvernare si nu direct pe ANAF?
-Am intrat pe acest site, apoi pe formular unic unde apar doua link-uri, unul cu ANAF si unul cu restul (CNAS,CAS,etc). La cel cu ANAF, pentru depunerea declaratiilor curente ma redirectioneaza catre site-ul unde depuneam si pana acum (direct pe ANAF). Daca bifez 112, "Certificate Sign In" primesc mesajul "Please provide a valid client-certificate" (desi am stick-ul cu semnatura digitala infipt in calculator).
2. Sunt obligata sa depun online si declaratiile de CAS, somaj si sanatate (contribuabil mijlociu) ?
3. Va trebui sa ma inregistrez si in SEN, firmele mijlocii sunt obligate sa depuna numai prin SEN?
4. Daca ma inregistrez pe SEN si cu firmele mici, pentru acestea se poate depune online CAS, somaj, sanatate, sau serviciul e doar pentru mari si mijlocii?

paturcai

#34 Mesaj de paturcai »

Deci trebuie inregistrare si pe SEN de acolo mai vine un stick cu o alta semnatura generata de SEN.
Adica:
Pentru a depune pe e-guvernare.ro trebuiesc 2 semnaturi: una digitala si un certificat de la SEN.

apetrem

#35 Mesaj de apetrem »

Stati linistiti, declaratiile electronice se depun, ca si pana acum, pe situl anaf.
Se pare ca e-guvernare este doar o poveste de adormit copii ... si eventual de luat bani la fraieri.
Ca doar numai noi fraierii trebuie sa respectam legea si termenele.
Ei stau, bine merci, pe banii bostii si nici macar un comunicat nu-s in stare sa dea....
Nu raspund la telefon, emailul este de forma, te trimit aiurea, de la Ana la Caiafa, de pe un site pe altul.
Sa fim noi sanatosi ...
Marian Apetre

paturcai

#36 Mesaj de paturcai »

ApetreM - mucalit ca deobicei - m-ai bagat in ceata.
Sincer eu am depus online la ANAF declaratia 390.
Si chiar ma gandeam ca o sa iasa un mare scandal ca nu am depus pe e-guvernare.ro
Chiar nu mai inteleg nimic.
Daca sti mai multe, lumineaza-ne!
Bine ca te-ai intors pe forum. Ne-ai cam lipsit.

apetrem

#37 Mesaj de apetrem »

Din cate stiu eu, nu cred ca a depus-o cineva pe e-guvernare ...
Am fost redirectati pe anaf.
Marian Apetre

matalal

#38 Mesaj de matalal »

Se pare ca apetrem are dreptate (ca de obicei)... Pe avocatnet e prezentat succint un ghid de depunere online comunicat de catre cei de la ANAF (zic ei) - vezi link-ul http://www.avocatnet.ro/content/articles?id=22144 si nimeni nu pomeneste acolo de e-guvernare....

Scrie răspuns