concediu de boala

mursani

concediu de boala

#1 Mesaj de mursani »

buna seara-am o nelamurire cu privire la baza de calcul pentru CBO in cazul in care persoana in cauza este angajata cu 8 ore la o societate unde si prezinta certificatul de boala dar in acels timp mai este angajata cu timp partial la o alta societate -unde in cazul in care e bolnav ce dovada trebuie sa prezinte -?-e una dintre intrebari si de asemenea m-ar interesa la societatea unde are functia de baza care va fi baza de calcul pentru CBO numai venitul din cadrul acelei societati sau pe baza de adeverinte se poate lua in calcul si venitul de la societatea unde lucreaza cu timp partial?

balazse

Re: concediu de boala

#2 Mesaj de balazse »

Va beneficia de indemnizatie de concediu medical separat in ambele locuri.
Din cate stiu la functie de baza va depune cele doua exemplare originale, iar la functia/functiile secundara/e va depune o copie legalizata (de asta ar trebui sa te interesezi de casa de sanatate).

deliuc832

#3 Mesaj de deliuc832 »

Ordinul 470/2010 :
23. Articolul 72 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 72
(1) Pentru persoana care se afla in doua sau mai multe situatii dintre cele prevazute la art. 1 alin. (1) lit. A si B din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, si care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform acestei ordonante de urgenta, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator. In aceasta situatie primele doua exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezinta spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celalalt/ceilalti angajator/angajatori se prezinta cele doua exemplare in copii certificate de catre medicul prescriptor.
(2) Pe copiile certificate se va inscrie «Conform cu originalul» si se va aplica stampila unitatii, parafa si semnatura medicului prescriptor, precum si, dupa caz, parafa si semnatura medicului sef de sectie, in cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile. "

Am sunat la CASMB, sa vad daca, intr-adevar, asa se procedeaza si mi-au confirmat ca acum, aceasta este procedura. In aceasta situatie, salariatul asigurat la 2 locuri de munca, trebuie sa mearga la medic cu adeverinte de la ambele locuri de munca, iar medicul prescriptor sa-i faca copii (doua) la certificatul de concediu medical si sa le parafeze si semneze.

sper sa va ajute!

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Multumesc, am mai facut un "refresh" la informatii. :D

Scrie răspuns