se pare ca cea mai mare concentratie de specialisti in finante este la nivelul conducerii sindicatelor.Interesant cum in loc sa vada care sunt problemele entitatii in care activeaza, si sa propuna masuri concrete de eficientizare in ograda lor, propun atragere de fonduri de la pfa-uri (privat).Asta da solidaritate...
De fapt ce se ne mai miram cu propunerile sindicatelor.....
Nu m-am mai enervat de mult:
Sunt situatii atipice intr-o tara cuprinsa - fara putinta de scapare - in mrejele coruptiei si clientelismului de toate felurile. Urla televiziuni, presa (si nu ma pot abtine sa nu remarc o duduie pe nume PORA la care am auzit expresia EDULCOREAZA pe care o rosteste cu atata aplomb de crezi ca dansa a scris cel putin DEX-ul; despre acel domn de la GANDUL CT POPESCU, domnul acela care plangea de focul fostului redactor sef de la ADEVARUL mort intr-un accident de masina, nici nu mai vreau sa vorbesc pentru ca este un monument de inteligenta tipica de Ferentari), net-ul pe aceeasi chestiune: lipsa banilor.
CUm se face ca numai in perioada ajungerii la "fundul sacului" descopera diriguitorii acestei tari ca nu mai sunt bani?
Daca-as fi pentru o zi presedinte as face asa:
- as institui raspunderea colectiva pana la gradul al 4-lea de rudenie.
- primii raspunzatori i-as impusca fara mila in direct la o ora de maxima audienta (eventual la Stirile de la ora cinci")
Este inadmisibil ca liderii sindicali sa aiba pretentii. Sunt niste limite pana la care putem sa ne intindem si sa solicitam ceva. Cu ce este vinovat un pensionar ca Asociatia Pensionarilor a solicitat ca punctul de pensie sa fie mai mare si ca guvernantii de la vremea respectiva au aprobat o asemenea masura? Pensionarul nu a bagat mana in buzunarul nimanui ci a strigat si pentru voturi a primit. Daca tot a primit sa raspunda cel care le-a dat.
Cu ce este vinovat un bugetar ca a fost angajat in sistem? Cu nimic. El si-a oferit forta de munca si tot ... sindicatele au inventat forumla "de cariera". Adica functionar public de cariera care nu poate fi clintit. Schema s-a umflat si s-a ajuns in situatii aberante. Cine a instituit formula "de cariera" sa raspunda; cum adica de cariera? Si noi ceilalti care nu suntem "de cariera" si nu suntem arondati niciunui organism de "lupta" cum suntem sprijiniti? Noi nu suntem! Pe noi ne poate oricine concedia fara discutii. Auzi "de cariera"; formula comunista prin care Statul isi alegea slujbasii. Platindu-i prost s-a ajuns intr-o situatie disperata. Ei au intins mana si au luat. Acum vor lua mai mult. Trebuie sa-si completeze cei 25% pe care niste gogomani au gasit cu raspundere sa-i taie.
Daca as fi pensionar as da Statul in judecata si as ajunge la CEDO. Asa de sanchi. Drepturile mele sunt inalienabile si sunt asa cum spunea gogomanul de la Munca pe principiul contributivitatii.
Mai nou Presedintele a devenit specialist si in Finante si in Asigurari Sociale. Este un fel de Ceausescu. El are informatii. El stie tot. El da dispozitii si isi da cu parerea; vede atat de clar lucrurile ca ma si mir cum de nu a preluat si functiia de prim-ministru la propriu. Curios ca cei care-l informeaza nu il informeaza si cat de jos am ajuns. Dar probabil ca nu e treaba lor.
Iar sindicatele...ce sulfe de oameni mai sunt si la conducerea acestor institutii.....
Toti stim ce inseamna a gresi. Firmele noastre toti au platit pentru acesta ( De ex. greseli banale in intocmirea documentelor = amenzi ). Aceste amenzi au intrat undeva. Dar cine plateste pentru faptul ca acelea contributii, impozite, taxe, amenzi pe care le cunoastem numai noi ca au fost achitate nu au fost bine gestionate au disparut. Cine decide si voteaza , ca un pensionar care a contribiuit peste 30 de ani sa fie penalizat pentru greselile altora? Contributiile acelora care au decedat inainte de pensionare unde sunt? Noi piticii tot timpul suntem buni la plata, noi rezistam si la amenzi, noi supravetuim forfetara, fluctuatiile de valuta. Noi aprindem o lumina in ceata legislatiei, cel putin de 20 de ani. Si acum ajungem inapoi la inceputul anilor 1900, cand dascalul si doctorul a fost cel mai sarac om al orasului sau satului si pretindem ca sa-si faca datoria asa cum scrie la carte.
Am vizualizat niste declaratii de avere, nu-mi dau seama cum se poate daca am proprietati in valoare de 1000 lei pot beneficia si garanta pentru credite de 1.000.000 euro de exemplu.
Exista o tara in Europa unde in cazul in care constata ca un salariat platit din bugetul statului a gresit, trebuie sa plateasca inapoi statului o mare parte din salariul primit, se considera ca nu si-a facut datoria si a fost platit degeaba.
Din propria experienta cand sunt satul mancat, nici o idee nu am ce asi manca maine. Daca buzunarul meu e plin nu-mi dau seama cum ar fi sa traiesc din 600 lei, fara sa am rezerve. Daca am responsabilitati intr-o multinationala ca membru in cons.de adm., si nu in una ci in mai multe, cand am timp sa-mi indeplinesc sarcinile care mi-au fost incredintate de acest popor.
Nu vad capatul crizei, asa nu.
dap...e un cerc vicios, e greu sa vorbesti de economic, fara sa faci referinta la politic(in Romania).Dar, incercand sa facem abstractie de componenta politica, nu pot sa nu constat actualitatea rationamentelor/explicatiilor date de conu' Leonida gen "republica e buna ca se da lege de muraturi" sau (favorita mea!) " treaba statului domnule, el ce grije are? pentru ce-l avem pe el? e datoria lui sa-ngrijeasca sa aiba oamenii lefurile la vreme..."
d'acord cu CEDO, pe langa sindicate as adauga si Parlamentul, care aproba un Buget dupa care a doua zi sa critice acel Buget pe motiv ca "sufera de aceeasi lipsa de imaginatie ca toate bugetele de 20 de ani incoace".Ca sa numai zic de o serie de ordonante care le critica numai la e talkshow, altfel in plen fiind de acord.
Intreaga clasa politica e vinovata pentru nota de plata pe care trebuie sa o achitam in anii ce urmeaza (poate inca o generatie!) actualii guvernanti nefiind mai breji decat precedentii(desi in opinia mea guvernantii ii aseman cu inginerii ,sefi de sectie ce trebuie sa se incline infata hotararii Managerilor/Parlamentul)...atata doar ca actualii au un sac gol de unde nu au ce sa mai dea...in fine ...e un subiect stufos...
Inca ceva, in ultima perioada cand se ajunge la fundul sacului, unii prin controale repetate si concomitent colectare amenzi vor sa dovedeasca ca aduna atatea bani din amenzi cat este necesar pentru salvarea institutiei unde lucreaza.
o alta masura/idee propusa de sindicate pentru marirea incasarilor (deci nu reducere de cheltuieli!!)a fost implicarea mai mare a guvernului combaterea evaziunii fiscale.Dom'ne adica...sa iasa ministri pe strada??Eu din cate stiu exista entitati ale statului (unde sunt angajati functionari ai statului !!) care au aceste atributiuni...
Nu stiu cum a fost pe la 1900 dar din ianuarie incoace sunt intampinat in piata de diversi cu sloganul "am tzigari baieti"...slogan/atitudine pe care nu am trait-o decat inainte de 89.
d'acord si cu remarca despre "culesul"amenzilor...sunt curios, cate popriri sau Titluri executorii a primit, o companie de stat de ex.Compania Nationala a Huilei.
Sindicatele din CFR ameninta cu greva...acei lideri sindicali, cand s-au construit Hotelurile/Casele de sanatate din proprietatea CFR unde erau ??
Eu nu inteleg un lucru.
Daca exista taxare inversa la achizitii intracomunitare, cum se face evaziunea fiscala la TVA (in afara de posibilitatea de achizitiile facute gen RO->tara membre UE->RO)? La o adica ai TVA colectat si deductibil in aceeasi valoare.
Interesant va fii sa platim TVA la intrarea in vama, adica revenim la vechiul stil de a umbla la vama interioara, adica in loc sa simplificam complicam pana putem.
Cel mai interesant o sa fie cine cum va intepreta textul de "materiale de constructii".
"Proiectul de lege urmeaza sa mearga la Camera Deputatilor, care este for decizional"
Eu am impresia ca in ultima vreme, clasa politica se joaca de-a trimisul legilor.Unii o propun, daca se respinge va fi vina celor de la juridic ca nu au semnalat neconcordanta cu Directivel/Recomandarile UE.
Altfel, despre relatia Argentina/FMI...cred ca ar trebui studiate si conditiile socio-economice ale Argentinei.Am mai intrebat, in cazul nostru, cine ne-a impiedicat sa luam imprumut de pe piata interbancara (a se vedea diferenta de dobanda)??Fonduri structurale de la UE nu se vor atrage, si nu neaparat datorita incompetentei celor ce intocmesc dosarele, ci datorita factorilor decizionali.E mai greu sa se piarda urma unui fond UE, in Bugetul de Stat..