Registrul de evidenta fiscala

popaa111

Registrul de evidenta fiscala

#1 Mesaj de popaa111 »

Ajutor !!
Cum pot sa listez registrul de evidenta fiscala pe lunile inchise, tr.I II III
Multumesc

busteani

#2 Mesaj de busteani »

Numai daca devalidezi lunile dinaintea celei pentru care vrei sa listezi!

neculail

#3 Mesaj de neculail »

Salut, salut!!!!!!!
Eu nici acum dupa atata timp, nu sunt sigura daca inteleg bine pagina de calcul a registrului de evidenta fiscala. Va rog frumos sa ma lamuriti daca fac bine. De exemplu, o societate este pe pierdere de cand s-a infiintat, din nefericire mai plateste si amenzi (garda)si penalitati, majorari(pentru neplata la timp a contributiilor), aceste cheltuieli sunt nedeductibile(totalul lor este trecut in conturile 658 respectiv 6581)sunt singurele cheltuieli care le are nedeductibile, astfel, in pagina de calcul impozit al programului sunt trei coloane"Rulaj","Suma nedeductibila","Suma impozabila", de fiecare data cand inchid luna imi arata, data de la care incepe calculul impozitului pe profit, care este intotdeauna 01.01.2006, iar toate cheltuielile respectiv veniturile sunt insirate numai pe cele doua coloane(galbene)"Rulaj"si 'Suma impozabila', eu trebuie in fiecare luna cand inchid, sa trec totalul sumelor din 658 respectiv 6581 in coloana(alba)"Suma nedeductibila"(aici numai la ch. ma refer)iar veniturile care sunt neimpozabile la "Suma deductibila". Asa fac in fiecare luna cand inchid trec acelas total din cele doua conturi in rubrica "Suma nedeductibila"?apoi validez si trec mai departe? Dar daca s-ar intampla sa treaca pe profit intr-un trimestru si in al doilea trimestru...cum ar fi cu data de cand incepe calculul impozitului? tot asa as trece in fiecare luna soldurile celor doua conturi de ch. nedeductibile?
Sper sa ma fi inteles cineva.
Multumesc!!!

busteani

#4 Mesaj de busteani »

Eu zic ca da, deoarece calculul impozitului pe profit il faci pe tot anul, iar cheltuielile nededcutibile raman la fel indiferent de perioada.

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Corect calculul se face cumulat de la începutul anului. Dacă ajunge pe profit la un moment dat vei vedea că va ţine seama de impozitul deja contabilizat.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Doriana

#6 Mesaj de Doriana »

busteani scrie:Numai daca devalidezi lunile dinaintea celei pentru care vrei sa listezi!
eu tot am scris prin sugestii ca ar fi super sa putem lista retro...
evetual la validare, se poate cumva sa salveze programul in c/temp intr-un folder reg_evid_fisc de ex? asa cum salveaza declaratiile?? nu cred ca ar fi imposibil... eventual un pdf ceva. :roll:
Concluzia este momentul in care te-ai plictisit sa mai gandesti...

peticae

#7 Mesaj de peticae »

Asta ar fi chiar ok. Daca ne gandim putem lista orice document din urma (jurnale,balante) , dar acest registru de evidenta fiscala ..nu.

burceanuv

calcul imp.profit

#8 Mesaj de burceanuv »

Pentru neculail

Daca la un moment dat incepi sa ai profit sunt mai multe situatii:

-cand profitul iti acopera pierderea de pana atunci si-ti rezulta si profit impozabil deci si impozit pe profit,caz in care urmatorul registru fiscal face calculul de la data la care nu ai calculat impozit pe profit
-cand profitul nu acopera pierderea si atunci la fiecare perioada
raportul fiscal va avea data de inceput an.

Oricum la sfarsit de an se cere o verificare riguroasa a impozitului.
Ar mai fi o problema ,poti avea pierdere pe cumulat(plus anii precedenti),dar daca in exercitiul curent obtii profit beneficiezi de ceva deduceri(cf cod fiscal)

Sper ca asta era problema ta.Succes

Scrie răspuns