Departe de mine sa starnesc vreo polemica, dar si verbal cei de la ITM au spus ca nu se mai depune NIMIC la ei incepand cu 2011.
Exista o prevedere care s-a tot prelungit privind acest serviciu privind evidenta de la ITM.
In sfarsit s-au decis si au spus ca nu se mai prelungeste nimic.
Citez:
Articolul 298, alineatul 3 din Codul Muncii prevede ca, de la 1 ianuarie 2011, NU se vor mai pastra si completa carnete de munca abrogandu-se dispoziţiile Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca. Pana la data de 31 decembrie 2010 vechimea in munca va fi data de carnetele de munca, dupa aceasta data NU vor mai fi completate, iar vechimea in munca, meserie si in specialitate se vor dovedi cu ajutorul documentelor eliberate de catre angajator.
Carnetele de munca pastrate si completate de catre Inspectoratele Teritoriale de Munca se predau angajatorilor pe baza de proces-verbal de predare primire pana la data de 30.06.2011, urmand ca acestea sa fie predate titularilor de catre angajator pe baza de proces-verbal de predare primire.
Carnetele aflate la angajatori vor fi prezentate la Inspectoratul Teritorial de Munca in vederea certificarii si contrasemnarii pentru legalitate a inscrierilor efectuate, incepand cu data de 01.02.2011, urmand ca acestea sa fie predate de catre angajator, titularilor pe baza de proces-verbal.
Evidenta muncii va fi tinuta prin intermediul registrului general de evidenta a salariatilor transmis in format electronic de catre angajatori. Registrul electronic cuprinde numele si prenumele angajatilor, CNP-ul angajatilor, data angajarii, functia sau ocupatia, tipul contractului individual de munca si data si temeiul incetarii contractului individual de munca. O serie de date cuprinse in carnetul de munca vor disparea, cum ar fi cele referitoare la salariul de baza sau la suspendarea contractului individual de munca.
Incepand cu 31.01.2011, Inspectoratele Teritoriale de Munca NU vor mai presta servicii de inregistrare si depunere a documentelor cu privire la executarea si incetarea raporturilor de munca (acte aditionale, state de plata, decizii, etc.).
Citez:
Din 01.01.2011 carnetele de munca vor deveni istorie, fiind inlocuite de evidenta electronica. In conformitate cu articolul nr. 298, alineatul 3 din Codul Muncii, de la 1 ianuarie 2011 NU se vor mai pastra si completa carnete de munca. Pana la data de 31 decembrie 2010 vechimea in munca va fi data de carnetele de munca, dupa aceasa data NU vor mai fi completate, iar vechimea in munca, meserie si in specialitate se vor dovedi cu ajutorul documentelor eliberate de angajator. Evidenta muncii va fi tinuta prin intermediul registrului general de evidenta a salariatilor transmis in format electronic de catre angajatori, registru ce cuprinde numele si prenumele, CNP-ul, data angajarii, functia sau ocupatia, tipul contractului individual de munca si data si temeiul incetarii contractului individual de munca. O serie de date cuprinse in carnetul de munca vor disparea, precum datele despre salariul de baza sau cele referitoare la suspendarea contractului individual de munca.
Pentru a se pastra o arhiva electronica a evidenţei cu privire la perioadele de stagiu de cotizare realizat in sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001, precum si a veniturilor salariale aferente, utilizate la calculul pensiilor, s-a creat o arhiva electronica prin scanarea carnetelor de munca. Persoanele fizice si juridice care detin sau pastreaza, potrivit legii, carnete de munca sunt obligate sa puna aceste documente la dispozitia casei teritoriale de pensii, pe a carei raza teritoriala isi au domiciliul sau sediul, pana la data de 30 noiembrie 2010.
NU se vor mai depune la I.T.M cereri de acordare sau de prelungire a aprobărilor pentru anul 2011 privind operaţiunile de păstrare şi completare a carnetelor de muncă efectuate la sediul angajatorilor.
Angajatorii care au obtinut aprobare de pastrare si completare a carnetelor de munca la sediu, le vor completa la zi (cu date aferente pana la 31.12.2010), ultimul inscris fiind cel prevazut in anexa nr.1.
Carnetele astfel completate vor fi prezentate la inspectoratul teritorial de munca in vederea certificarii si contrasemnarii pentru legalitate a inscrierilor efectuate, incepand cu data de 01.02.2011, urmand ca acestea sa fie predate de catre angajator, titularilor pe baza de proces-verbal.
Avand in vedere prevederile art. 296 alin. (1) din Codul muncii care stipuleaza ca “vechimea in munca stabilita stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se probeaza cu carnetul de munca”, in carnetele de munca se inscriu urmatoarele:
Iata si un link edificator:
http://www.itmconsulting.ro/articole/20 ... tularilor/
Si cu ultima sfortare:
http://www.codulmuncii.ro/titlul_13/art_298_1.html
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!