salariul minim

Scrie răspuns
balteanuc692

Re: salariul minim

#31 Mesaj de balteanuc692 »

Eu am facut deja deciziile de marire, o sa fie omor la ITM cand vor da astia verdictul :lol: :lol: :lol:

scortarum819

#32 Mesaj de scortarum819 »

balteanuc692

#33 Mesaj de balteanuc692 »

Am inteles ca nu mai trebuie sa depunem la ITM acte aditionale de marire de salariu? :roll:

paturcai

#34 Mesaj de paturcai »

Asa este NU SE MAI DEPUNE LA ITM niciun document incepand cu 01.01.2011.
Serviciul privind Evidenta persoanelor din cadrul ITM se desfinteaza incepand cu data de 01.01.2011.
Acum mai trebuie luata in calcul si o alta "nenorocire":
- intocmim actele aditionale sau deciziile colective privind aceste majorari salariale dar ce facem daca se mai negociaza la nivel national un alt contract de munca valabil pentru o anumita perioada care "bate" prin prevederi Codul Muncii? (exemplu: contractul la Nivel National pentru perioada 2007-2010 care avea prevederi mult mai favorabile angajatilor decat prevedea Codul Muncii). Impartasesc aceasta "frica" avand in vedere prevederile art. 238 din Codul Muncii:
Art. 238. [clauze prohibite si clauze minimale in contractul colectiv de munca]
(1) Contractele colective de munca nu pot contine clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de munca incheiate la nivel superior.
(2) Contractele individuale de munca nu pot contine clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de munca.
(3) La încheierea contractului colectiv de munca prevederile legale referitoare la drepturile salariatilor au un caracter minimal.

- parerea mea este sa asteptam sa vedem ce se intampla pentru ca oricum acest acte/decizii de marire a salariilor brute se pot face si in cursul lunii Ianuarie 2011.
- o intrebare pertinenta este si urmatoarea: Raman valabili indicii de ierarhizare si de la 01.01.2011 (acesti indicii fiind introdusi in Contractul Colectiv la Nivel National pentru perioada 2007-2010)? (1 pentru muncitorii necalificati, 2 pentru cei cu studii superioare si 1,2 pentru cei cu studii medii) Daca da, pe baza carei prevederi legale? (Contractul colectiv la nivel National pentru 2007-2010 "apune" la data de 31.12.2010)
Ultima oară modificat Sâm Dec 11, 2010 10:48 am de către paturcai, modificat 1 dată în total.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

septimiuv

#35 Mesaj de septimiuv »

paturcai scrie:Asa este NU SE MAI DEPUNE LA ITM niciun document incepand cu 01.01.2011.
unde scrie mon cher? :shock:
am o sampanie care imi face cu ochiu si vreau sa am motiv sa ii fac si eu ei

p.s. nici nu se mai plateste comision? :shock:

paturcai

#36 Mesaj de paturcai »

Pe site-ul ITM spune ca serviciul SE DESFIINTEAZA.
http://www.itmbucuresti.ro/Comunicat%20 ... 202011.pdf
COmisionul se PLATESTE!
Surprizaaaaaaaaaaaaaa. Platim, platim, platim.
Comisionul devine astfel: impozit. Adica dintr-o prestare de serviciu (arhivau documentele, scriau in cartile de munca) acum devine impozit; definitia clasica a impozitului (minimalista dar cea data de "fiscalisti") impozitul inseamna ca se plateste o suma fara a exista o contraprestatie pentru acest lucru.
Voila!
:D

septimiuv

#37 Mesaj de septimiuv »

nu prea am inteles nimic, zic ca nu se primesc cererile de prelungire a aprobarii pe 2011
despre ce mama ma-sii vorbesc astia? :shock:

cred ca se refera la cei care faceau cereri pentru tinerea cartilor de munca la sediu

im rest ca pana acum, acte aditionale, decizii ... bla blauri se depun, nu mai speria populatia, ca era sa desfac sampania

danilevicis

#38 Mesaj de danilevicis »

Dar ce ti-au facut astia de la ITM cand erai mic copil?
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

bogeanua

#39 Mesaj de bogeanua »

Ioane, tu de unde ai dedus cele spuse mai sus? Sau esti Mos Craciun inainte de termen si ne aduci biruri noi in loc de ...daruri? Eu am intrebat la ITM si au raspuns ca nu mai au baza legala pt perceperea comisionului incepand cu 01.01.2011.

septimiuv

#40 Mesaj de septimiuv »

bogeanua scrie:Ioane, tu de unde ai dedus cele spuse mai sus? Sau esti Mos Craciun inainte de termen si ne aduci biruri noi in loc de ...daruri? Eu am intrebat la ITM si au raspuns ca nu mai au baza legala pt perceperea comisionului incepand cu 01.01.2011.
legea 130/1999 este inca in vigoare

septimiuv

#41 Mesaj de septimiuv »

danilevicis scrie:Dar ce ti-au facut astia de la ITM cand erai mic copil?
m-am inghesuit toata copilaria cu acte la itm cand era in giulesti :lol: , ma trimitea o ruda :mrgreen:

danilevicis

#42 Mesaj de danilevicis »

:D Dragutz cum ti-ai facut tu ucenicia! :lol:
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

septimiuv

#43 Mesaj de septimiuv »

daaaa, ce vremuri :?

paturcai

#44 Mesaj de paturcai »

Departe de mine sa starnesc vreo polemica, dar si verbal cei de la ITM au spus ca nu se mai depune NIMIC la ei incepand cu 2011.
Exista o prevedere care s-a tot prelungit privind acest serviciu privind evidenta de la ITM.
In sfarsit s-au decis si au spus ca nu se mai prelungeste nimic.
Citez:
Articolul 298, alineatul 3 din Codul Muncii prevede ca, de la 1 ianuarie 2011, NU se vor mai pastra si completa carnete de munca abrogandu-se dispoziţiile Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca. Pana la data de 31 decembrie 2010 vechimea in munca va fi data de carnetele de munca, dupa aceasta data NU vor mai fi completate, iar vechimea in munca, meserie si in specialitate se vor dovedi cu ajutorul documentelor eliberate de catre angajator.

Carnetele de munca pastrate si completate de catre Inspectoratele Teritoriale de Munca se predau angajatorilor pe baza de proces-verbal de predare primire pana la data de 30.06.2011, urmand ca acestea sa fie predate titularilor de catre angajator pe baza de proces-verbal de predare primire.

Carnetele aflate la angajatori vor fi prezentate la Inspectoratul Teritorial de Munca in vederea certificarii si contrasemnarii pentru legalitate a inscrierilor efectuate, incepand cu data de 01.02.2011, urmand ca acestea sa fie predate de catre angajator, titularilor pe baza de proces-verbal.

Evidenta muncii va fi tinuta prin intermediul registrului general de evidenta a salariatilor transmis in format electronic de catre angajatori. Registrul electronic cuprinde numele si prenumele angajatilor, CNP-ul angajatilor, data angajarii, functia sau ocupatia, tipul contractului individual de munca si data si temeiul incetarii contractului individual de munca. O serie de date cuprinse in carnetul de munca vor disparea, cum ar fi cele referitoare la salariul de baza sau la suspendarea contractului individual de munca.

Incepand cu 31.01.2011, Inspectoratele Teritoriale de Munca NU vor mai presta servicii de inregistrare si depunere a documentelor cu privire la executarea si incetarea raporturilor de munca (acte aditionale, state de plata, decizii, etc.).
Citez:
Din 01.01.2011 carnetele de munca vor deveni istorie, fiind inlocuite de evidenta electronica. In conformitate cu articolul nr. 298, alineatul 3 din Codul Muncii, de la 1 ianuarie 2011 NU se vor mai pastra si completa carnete de munca. Pana la data de 31 decembrie 2010 vechimea in munca va fi data de carnetele de munca, dupa aceasa data NU vor mai fi completate, iar vechimea in munca, meserie si in specialitate se vor dovedi cu ajutorul documentelor eliberate de angajator. Evidenta muncii va fi tinuta prin intermediul registrului general de evidenta a salariatilor transmis in format electronic de catre angajatori, registru ce cuprinde numele si prenumele, CNP-ul, data angajarii, functia sau ocupatia, tipul contractului individual de munca si data si temeiul incetarii contractului individual de munca. O serie de date cuprinse in carnetul de munca vor disparea, precum datele despre salariul de baza sau cele referitoare la suspendarea contractului individual de munca.

Pentru a se pastra o arhiva electronica a evidenţei cu privire la perioadele de stagiu de cotizare realizat in sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001, precum si a veniturilor salariale aferente, utilizate la calculul pensiilor, s-a creat o arhiva electronica prin scanarea carnetelor de munca. Persoanele fizice si juridice care detin sau pastreaza, potrivit legii, carnete de munca sunt obligate sa puna aceste documente la dispozitia casei teritoriale de pensii, pe a carei raza teritoriala isi au domiciliul sau sediul, pana la data de 30 noiembrie 2010.

NU se vor mai depune la I.T.M cereri de acordare sau de prelungire a aprobărilor pentru anul 2011 privind operaţiunile de păstrare şi completare a carnetelor de muncă efectuate la sediul angajatorilor.

Angajatorii care au obtinut aprobare de pastrare si completare a carnetelor de munca la sediu, le vor completa la zi (cu date aferente pana la 31.12.2010), ultimul inscris fiind cel prevazut in anexa nr.1.

Carnetele astfel completate vor fi prezentate la inspectoratul teritorial de munca in vederea certificarii si contrasemnarii pentru legalitate a inscrierilor efectuate, incepand cu data de 01.02.2011, urmand ca acestea sa fie predate de catre angajator, titularilor pe baza de proces-verbal.

Avand in vedere prevederile art. 296 alin. (1) din Codul muncii care stipuleaza ca “vechimea in munca stabilita stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se probeaza cu carnetul de munca”, in carnetele de munca se inscriu urmatoarele:
Iata si un link edificator:
http://www.itmconsulting.ro/articole/20 ... tularilor/
Si cu ultima sfortare:
http://www.codulmuncii.ro/titlul_13/art_298_1.html

balteanuc692

#45 Mesaj de balteanuc692 »

Ati auzit ca in sectorul privat salariul minim va fi de 700? :shock: :shock:

Scrie răspuns