evidenta en-gros
evidenta en-gros
la configurare gestiuni pt preluarea unui en-gros se pune bifa la pret de vanzare ? nu am mai tinut evidenta la en-gros si nu-mi este prea clar.. multumesc de intelegere
Se poate vinde si la persoane fizice pe baza de factura (depozit de mobila) sau este nevoie de casa de marcat si gestiune separata (global valoric sau cantitativ valoric) ?iordans scrie:Eu ,la en-gros,tin evidenta la pret de cumparare.
"Vrei să trăieşti cum se cuvine? Învaţă mai întâi să mori." – Confucius
Da. se poate vinde. Art.1 din OUG 28/1999 -
(1) Agenţii economici care efectuează livrări de bunuri cu amănuntul, precum şi prestări de servicii direct către populaţie sunt obligaţi sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.
Obţine un certificat constatator din în care să rezulte că desfăşori activitate de comerţ cu ridicata în locaţia respectivă.
(1) Agenţii economici care efectuează livrări de bunuri cu amănuntul, precum şi prestări de servicii direct către populaţie sunt obligaţi sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.
Obţine un certificat constatator din în care să rezulte că desfăşori activitate de comerţ cu ridicata în locaţia respectivă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc tomac , problema este ca firma are ca obiect de activitate principal 5147 Comert cu ridicata al altor bunuri de consum nealimentare, n.c.a. dar in procent de 60% vinde catre persoane fizice pe baza de factura (nu are casa de marcat ) este corect sau nu?
Nu sunt inca sigur daca sa tin gestiunea la pret de cumparare sau la pret de vanzare asta e nedumerirea mea si daca trebuie casa de marcat cf OUG 28 (eu consider ca presteaza serviciul direct catre populatie) voiam si alte pareri de la voi.

Nu sunt inca sigur daca sa tin gestiunea la pret de cumparare sau la pret de vanzare asta e nedumerirea mea si daca trebuie casa de marcat cf OUG 28 (eu consider ca presteaza serviciul direct catre populatie) voiam si alte pareri de la voi.
"Vrei să trăieşti cum se cuvine? Învaţă mai întâi să mori." – Confucius
Dacă ai comerţul cu ridicata ca obiect de activitate declarat la acea adresă, la Camera de Comerţ, atunci e ok, poţi vinde fără casă de marcat si la PF. Dacă vrei să fii apărat chiar de lege şi să nu laşi loc de interpretări, faci o şmecherie: la o factură de 1800 lei, dai chitanţă la persoana fizică pentru 1700 lei azi şi pe ziua de mâine tai una de 100 lei. Asta pentru că în OG 28/1999 se spune că nu se folosesc aparate de marcat acolo unde nu se încasează pe loc contravaloarea bunurilor. Pe de altă parte la art.1 aşa cum am arătat se vorbeşte doar de cei din comerţul cu amănuntul, iar diferenţierea activităţii se poate face şi pe baza CAEN.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
- velescuo779